kuba2507 Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 A uczepilem sie dlatego bo sam mialem z tym niezle przygody:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 To w takim razie teraz ja zwrócę się z prośbą... Potrzebowałbym schematu podłączenia zawieszenia pneumatycznego naczepy. Najlepiej jakby rysunek był jak najprostszy (poduchy, rozdzielacze, zbiorniki). Przydałby mi się też schemat układu hamulcowego i pneumatycznego zawieszenia do Mana F2000... Szukałem, szukałem i nic co by mnie zadowoliło nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Krzychu126 ja mam dużo ciekawych rzeczy pod tym linkiem, może coś znajdziesz dla siebie http://elefantes.fotosik.pl/albumy/548235.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 O bardzo fajnie Na pewno coś się przyda, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Witam,chciałbym 'odrestaurować' swoją Scanie T i mam pytanko ,Scania pomalowana była półbłyszczącą farbką modelmastera i czy muszę usunąć tę farbkę,żeby bez problemu położyć podkład Motip-a czy mogę sobie to odpuścić?.. pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.KOWAL Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Witaj, Musisz najpierw pozbyć się tej farbki ze Scani, najlepiej daj model do DOT-a. Ponieważ gdy położysz podkład to zacznie się wżerać w tą farbke i będzie okropny efekt. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Modelmastera powinno Ci już krecie ruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Oki wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Może ktoś z Was wie do czego służyła w Bussingu 8000 S13 ta szpula . Czy to był może jakiś hamulec? Była na nim nawinięta może linka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Wydaje mi się że mogła to być wciągarka mechaniczna. W Starach WP widziałem takie wciągarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Wydaje mi się że mogła to być wciągarka mechaniczna. W Starach WP widziałem takie wciągarki. Jakoś to do mnie nie przemawia--- po co ona miałaby tam być , no nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Moze być też jakiś hamulec górski z tamtych lat albo reduktor (blokada na 4x4 ??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Po mojemu hamulec mechaniczny-górski. Działający na wał napędowy. Stosowany przy zjeździe z góry, żeby wspomóc hamulce zwykłe, żeby te się nie zagotowały i nie skończyły...tak jak miało to miejsce z naszym autobusem we Francji parę lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Też tak myślę co do górskiego, a co do tej wciągarki to nie pomyślałem po choinkę z boku ona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Czy DOT3 usuwa Włoski chrom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Czy DOT3 usuwa Włoski chrom? Chodzi ci pewnie o chrom Italeri? Tak, usuwa, jednak zdecydowanie szybszą metodą jest kąpiel w krecie. Ja robiłem to tak: - ciepła woda w słoiku najlepiej - ok 1 - 2 nakrętki granulek kreta - wrzucamy elementy chromowane I w tym momencie krat zaczyna żreć o gołym okiem widać jak schodzi chrom, farba, klej czy co tam jeszcze chcesz. Czy wypala plastik? Nie wiem, mi nic z plastikiem nie zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Chodzi ci pewnie o chrom Italeri? Tak o italeri. O taki przepis mi chodziło wielkie dla ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Nie ma sprawy Ja tak robiłem z felgami Italeri i nic z plastikiem się nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Jak jest po angielsku siodło (chodzi o to w ciężarówce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Saddle ogólnie siodło. To chyba jest ogólna nazwa. http://www.alibaba.com/product-gs/207531383/truck_parts_saddle.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 5th wheel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 To chyba bardziej slang po amerykańsku? Jost Sliding Fifth Wheel Bed & Turtable Kit Opis jednego y kitow y KFSąu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 W instrukcji sklejania z AMT tak jest napisane. Google ładnie znajduje zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi