kashato Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 Jaka mazda? Hardtop - masz na mysli te czesc imitujaca miekki dach w Eunosie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Trzymajcie fotke, jeśli to coś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Cześć! Oj nie wygląda to dobrze... Może dało by radę napisać do producenta o część zamienną? Jeśli nie to, można się pokusić o tłoczenie czegoś takiego na gorąco - ale trzeba przygotować kopyto, więc to góra roboty... Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimes Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Albo zrobić wersję z otwartym dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Spróbuje co się da, bo i tak nie ma nic do stracenia, ale bez zakupienia nowego dachu się nie obejdzie. Wersja z otwartym dachem odpada . Dzięki za pomysły. P.s Jak ktoś ma hard top do mx-5 to chętnie odkupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Raptowny, odezwij się do mnie na PW lub Maila, ja mam chyba hardtop do Miaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Hej Kiedyś ktoś w którymś wątku warsztatowym wrzucał prosty przepis na zrobienie farbki do linii podziałów ( pamiętam że robiło się to mniej więcej z farbki [akrylowej?] i płynu do mycia naczyń). Mógłby ktoś podratować, opisać mniej więcej jak poczynić taką farbkę, albo jakby cudem znalazł się link, to chodziłbym po suficie z wdzięczności :: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Hej Kiedyś ktoś w którymś wątku warsztatowym wrzucał prosty przepis na zrobienie farbki do linii podziałów ( pamiętam że robiło się to mniej więcej z farbki [akrylowej?] i płynu do mycia naczyń). Mógłby ktoś podratować, opisać mniej więcej jak poczynić taką farbkę, albo jakby cudem znalazł się link, to chodziłbym po suficie z wdzięczności :: Pozdrawiam 2 krople farbki akrylowej, 1 kropla płynu do naczyń, 10 kropli wody. Proporcje można zmieniać w zależności od upodobań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Marak, wielkie dzięki! W końcu może uda się wykonać linie podziały bez brutalnych przeze mnie metod stosowanych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Siema. http://www.mojehobby.pl/products/Dodge-Viper-SRT-10-ACR.html Model niby nowy, ale miał ktoś z nim do czynienia? Posiada ktoś taki model żeby mógł zrobić fotki części i instrukcji? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Starszy model.... Jak dla mnie porażka. Widziałem starszy model i jak by niektóre element były jak z innej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Ok, dzieki za info. Muszę przemyśleć bo auto wpadło mi w oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Witam, wie ktoś może z czego zrobione są oponki w modelach ciężarówek EMEK? guma czy plastik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinr83 Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Witam Szukam szukam i nie mogę jakoś znaleźć odpowiedzi na pytanie czym przykleić sreberko z paczki od papierosów do plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 marcinr83 - ja bym powiedział cyjanoakryl (super glue, kropelka) albo biały (wikol, magic glue). Mam nadzieję, że to pomoże - pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Ja proponuję to: http://www.microscale.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=MI-8&Category_Code=FINPROD&Product_Count=7 zanim całkowicie wyschnie, daje przez dłuższy czas możliwość lekkiego przesuwania folii, wygładzenia, nadania kształtu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdas Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Witam A jest ten preparat do zdobycia w sklepach gdzie surowcem płatniczym są PLN-y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinr83 Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Dzięki będę musiał spróbować A jest ten preparat do zdobycia w sklepach gdzie surowcem płatniczym są PLN-y http://www.jadarhobby.pl/microscale-mi08-micro-metal-foil-adhesive-p-7652.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdas Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Dzięki MeliusManu a czy testowałeś inne preparaty tej firmy ? niektóre są bardzo ciekawe , zwłaszcza ten do kładzenia w trudne miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Testowałem. Wszystkie są dobre (może poza klejami CA i lakierami bezbarwnymi, które uważam za średniej jakości). Szczególnie polecam uwadze (to nie nowość bo ogólnie znane): http://www.microscale.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=MI-1&Category_Code=FINPROD&Product_Count=0 http://www.microscale.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=MI-2&Category_Code=FINPROD&Product_Count=1 Do klejenia owiewek i elementów przeźroczystych to: http://www.microscale.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=MI-9&Category_Code=FINPROD&Product_Count=8 I do czasowego klejenia, łączenia elementów celem np. spasowania, (na to chyba nie ma odpowiednika innych firm, ale mogę się mylić bo tego często używam i innych nie szukam): http://www.microscale.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=MI-10&Category_Code=FINPROD&Product_Count=9 Wszystko łatwo dostępne w każdym, lepszym sklepie modelarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSM Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Szukam śrub lub samych łbów fototrawionych do modeli w skali 1:24. Najlepiej 1mm - 0,6mm. Gdzie najlepiej opłaca się je zakupić ? Mogą być też papierowe, głównie chodzi mi o zachowanie odpowiedniego kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Chętnie pomożemy. Proszę pisać na maila ze stopki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
passatb6 Napisano 31 Grudnia 2013 Share Napisano 31 Grudnia 2013 koledzy zaczynam przygode z ciezarówkami i chcial bym sie dowiedziec jakimi farbami malowac kabiny i inne detale zeby wyglądało tak jak powinno. jakie lakiery,farby,co pierwsze podkład,kolor,lakier? jam mam tylko humbrole i revela farby pomożcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 31 Grudnia 2013 Share Napisano 31 Grudnia 2013 Mogą być i humbrole, ale czy potrafisz ich używać? Chodzi o to, żeby to co ma być matowe, było matowe, a to co błyszczące - błyszczące. I warto zastosować choćby lekkie cieniowanie - przejścia kolorów - to zawsze dodaje realizmu. Żeby detale, które niby są jednokolorowe, nabrały przestrzeni. Tylko na lakier zewnętrzny warto kupić dobry lakier samochodowy w sprayu - to może pomóc. Pozdrawiam i życzę powodzenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 31 Grudnia 2013 Share Napisano 31 Grudnia 2013 Ja proponuję się zastanowić nad użyciem oryginalnych, akrylowych lakierów samochodowych. Szczególnie jeśli model ma być odzwierciedleniem samochodowych metalików a takich jest znaczna większość. Zrobienie lakieru na zamówienie w jakiejś firmie, która się tym zajmuje dla lakierników to 20, 30 PLN za 50gr a to w zupełności wystarczy np. na ciągnik 1/24. Na model podkład, na to metalik, potem kalkomanie i na koniec samochodowy klar (lakier bezbarwny do metalików). Efekt końcowy murowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi