jakub476 Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 Tylko lakiery poleruje się gąbkami a nie filcem, filce to są do metalu. http://kosmetykisamochodowe.sklep.pl/pady-i-gabki-polerskie/844-nat-zestaw-gabek-polerskich-nano-polisher-25mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 25 minut temu, jakub476 napisał: Tylko lakiery poleruje się gąbkami a nie filcem, filce to są do metalu. http://kosmetykisamochodowe.sklep.pl/pady-i-gabki-polerskie/844-nat-zestaw-gabek-polerskich-nano-polisher-25mm Super, dzięki za radę Cały czas się czegoś uczę przy cywilniakach. Czy te gąbki są na rzep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 (edytowane) 43 minuty temu, jakub476 napisał: Tylko lakiery poleruje się gąbkami a nie filcem, filce to są do metalu. http://kosmetykisamochodowe.sklep.pl/pady-i-gabki-polerskie/844-nat-zestaw-gabek-polerskich-nano-polisher-25mm Dokładnie ,potwierdzam !!! powinny być na rzep. Panowie tak sobie myślę ,że należą się PODZIĘKOWANIA koledze Bartasowi bo żeby nie Jego wątki to by w dziale cywili ,,śmierdziało nudą" a tak to przynajmniej cuś sie dzieje sie. Kolego Bartas ode mnie , wal śmiało i nie peniaj. Edytowane 25 Listopada 2020 przez cayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 Dzięki za gąbki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Bartas89 napisał: Nie wiem dlaczego Ty mnie cały czas atakujesz? Jak mam się czegoś nauczyć nie robiąc tego? Myślisz, że jak przeczytam Twoje posty to od razu wszystko się umie? Ty od razu wszystko umiałeś? Na jaką inną technikę przechodzę? Że chcę użyć narzędzi do tego przeznaczonych? Po to mam Proxxona, żeby za mnie takie rzeczy robił. Hahaha! Proxxon nic za Ciebie nie zrobi, tak jak aero i lakier za Ciebie nie pomalują. Przeczytanie moich postów nic nie da, to pewne, szczególnie jeżeli nie spróbuje się zrobić tego, co w nich jest opisane. Co do mnie, to nie umiałem wszystkiego od razu, ale słuchałem tego co do mnie mówiono, Ty nie słuchasz, robisz po swojemu, a wiedzę masz umówmy się bardzo małą. Ten sam problem miałeś zresztą w dziale pancernym (gdzie mnie nie było). Tyle mojego Godzinę temu, cayman napisał: ... Amen Edytowane 25 Listopada 2020 przez Dorotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 50 minut temu, Dorotka napisał: Ten sam problem miałeś zresztą w dziale pancernym (gdzie mnie nie było) Aż wskoczyłem na pancerkę zobaczyć co się działo Fajny cyrk Może pancerniacy przyjmą z powrotem swoją zgubę nie rozjeżdżając nas czołgami?:D 2 godziny temu, Bartas89 napisał: Po to mam Proxxona, żeby za mnie takie rzeczy robił. Wiadomo, urządzenie czasem pomaga. Tylko zadaj sobie pytanie - czy jesteś na nie gotowy? Boisz się ręcznie poprawiać polerkę, bo przetrzesz, a nie boisz się używać urządzenia, które wykonuje 50 do 200 razy szybciej ten ruch? Efekt użycia bez treningu będzie taki, że w najlepszym wypadku przetrzesz wszystko, w najgorszym - stopisz plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 17 minut temu, toled napisał: Aż wskoczyłem na pancerkę zobaczyć co się działo Fajny cyrk Może pancerniacy przyjmą z powrotem swoją zgubę nie rozjeżdżając nas czołgami?:D Wiadomo, urządzenie czasem pomaga. Tylko zadaj sobie pytanie - czy jesteś na nie gotowy? Boisz się ręcznie poprawiać polerkę, bo przetrzesz, a nie boisz się używać urządzenia, które wykonuje 50 do 200 razy szybciej ten ruch? Efekt użycia bez treningu będzie taki, że w najlepszym wypadku przetrzesz wszystko, w najgorszym - stopisz plastik Będę robił testy na złomie. Widzę, że leci niezła szydera ze mnie. Przykro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 Godzinę temu, Bartas89 napisał: Będę robił testy na złomie. Widzę, że leci niezła szydera ze mnie. Przykro Nie z Ciebie, nie z Twoich umiejętności, szydera tylko do Twojego zachowania Z tego co poczytałem na pancerce, to się dziwię, że z banem nie skończyłeś. Tak czy inaczej w Twoich warsztatach przekazaliśmy Ci z resztą ekipy tyle wiedzy i porad, że następny warsztat chętnie obejrzę nie komentując Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 2 minuty temu, toled napisał: .... chętnie obejrzę nie komentując Ja także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilloW Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 Podpowiedzcie proszę jaki podkład pod ZP jeżeli skończył mi się już ich dedykowany? Czy Surfacer będzie ok czy może lepiej dokupić ten podkład z Creative Colors? Chyba, że ktoś z Was widział gdzieś u nas dostępny ZP 3001? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 Teraz, WilloW napisał: Podpowiedzcie proszę jaki podkład pod ZP jeżeli skończył mi się już ich dedykowany? Czy Surfacer będzie ok czy może lepiej dokupić ten podkład z Creative Colors? Chyba, że ktoś z Was widział gdzieś u nas dostępny ZP 3001? Surfacer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 Lakier ZP 3003 nie jest nigdzie osiągalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliardi Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 Nigdzie w Polsce, ale u bratanków jest. https://automakett.hu/termek/zero_paint_zp-3003_clearcoat_lacquer_pre-thinned_for_airbrushing_250ml.html Tylko przez covida wysyłka jest droga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 (edytowane) 9 godzin temu, Bartas89 napisał: Lakier ZP 3003 nie jest nigdzie osiągalny. Gorzej jak masz, a nie możesz odkręcić. Ma ktoś jakiś patent? P.S. Poszło! Opukiwanie nakrętki pomogło.... Edytowane 26 Listopada 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 2 minuty temu, Dorotka napisał: Gorzej jak masz, a nie możesz odkręcić. Ma ktoś jakiś patent? Dziadkiem do orzechów, tylko żeby miał odpowiedni rozstaw szczęk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 Ja mam arkusik papieru ściernego drobnoziarnistego i łapie nakrętkę - w 99% przypadków działa. Pod ZP spokojnie Surfacer ogarnie robotę bez niespodzianek. A na ZP nie raz już kładłem LP-9 i też było okej, ZP-3003 jest tak słaby do dorwania w Polsce, że jak się gdzieś pojawi, to lepiej zrobić zapasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 (edytowane) Za granicą leży i czeka Może być też 3002 bo to tylko inna objętość. Edytowane 26 Listopada 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 10 godzin temu, oliardi napisał: Nigdzie w Polsce, ale u bratanków jest. https://automakett.hu/termek/zero_paint_zp-3003_clearcoat_lacquer_pre-thinned_for_airbrushing_250ml.html Tylko przez covida wysyłka jest droga. Z tego co widzę, to oni nie wysyłają za granicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 17 minut temu, Bartas89 napisał: Z tego co widzę, to oni nie wysyłają za granicę. A innych nie łaska poszukać? Na tacy trzeba podać? Ci wysyłają: https://www.spotmodel.com/product_info.php?products_id=16935 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 Teraz, Dorotka napisał: A innych nie łaska poszukać? Na tacy trzeba podać? Ci wysyłają: https://www.spotmodel.com/product_info.php?products_id=16935 Tych już dawno znalazłem. Chciałem wersję 250ml, bo 100ml wychodzi gorzej cenowo. 100ml jest w większej ilości sklepów dostępny. Także Dorotka zanim mnie znowu zjedziesz, to upewnij się, że są ku temu podstawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 6 minut temu, Bartas89 napisał: Tych już dawno znalazłem. Chciałem wersję 250ml, bo 100ml wychodzi gorzej cenowo. 100ml jest w większej ilości sklepów dostępny. Także Dorotka zanim mnie znowu zjedziesz, to upewnij się, że są ku temu podstawy No strasznie gorzej cenowo , przeliczając 250ml w pojemnikach 100ml wychodzi 1 euro drożej. 1 EURO! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 (edytowane) 15 minut temu, toled napisał: No strasznie gorzej cenowo , przeliczając 250ml w pojemnikach 100ml wychodzi 1 euro drożej. 1 EURO! Pitoli chłop jak zwykle i tyle Wyjdzie mu drożej 0,05 ojro na model. Chyba tego nie udźwignie Edytowane 26 Listopada 2020 przez Dorotka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliardi Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 1 godzinę temu, Bartas89 napisał: Z tego co widzę, to oni nie wysyłają za granicę. Wysyłają. Są nawet dwie metody wysyłki. 1:Międzynarodowa poczta priorytetowa za 3200 2: Mpl Europe standard za 8500 Ft. Pocztą przed covidem szło 4-5 dni roboczych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 (edytowane) 8 minut temu, oliardi napisał: Wysyłają. Są nawet dwie metody wysyłki. .... Coś podobnego. I jak tu się nie śmiać Edytowane 26 Listopada 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 (edytowane) 51 minut temu, oliardi napisał: Wysyłają. Są nawet dwie metody wysyłki. 1:Międzynarodowa poczta priorytetowa za 3200 2: Mpl Europe standard za 8500 Ft. Pocztą przed covidem szło 4-5 dni roboczych Dzięki. Nie rejestrowałem się tam, a bez rejestracji nie widziałem takiej informacji. Edytowane 26 Listopada 2020 przez Bartas89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi