przemek298 Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 Preferowałbym ten: http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=110705&kateg=100079 Czy każdy model ma skręcane koła, otwierane drzwi i podnoszoną kabinę? Jaka do tego byłaby naczepa, bo chciałbym ją zrobic ręcznie( mam jako takie doświadczenie w robieniu różnych rzeczy z plexi) tylko bym jakichś planów potrzebował. Praetorian sprawdż PW EDIT: Taką przyczepę bym chciał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 No więc, modele Dafów są dobre dla początkujących bo nie mają skrętnych kół i podnoszonej kabiny, ale przez to model wcale nie jest gorszy od innych, sam mam jednego Dafa. Taką naczepkę jak pokazałeś możesz zrobić z dowolnej naczepy, wystarczy że zrobisz ścian bocznych i dachu. Proponowałbym ci naczepę "Flora" (ta z kwiatkami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 Ja zaczynałem od Italeri 3834 DAF XF Super Space Cab. Mimo że model nie ma skrętnych kół i podnoszonej kabiny to jest warty uwagi, po za tym jego dużym plusem jest to że wnętrze wchodzi do sklejonej już kabiny. Na początek jak znalazł. Do zrobienia tej naczepy którą pokazałeś może być każda która jest dostępna na rynku, Ty w zasadzie potrzebujesz ramy i podłogi, a więc którą byś nie wziął będzie good. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 (edytowane) A jeżeli chciałbym zrobić taką ramę od podstaw to da radę? Jeżeli nie, to czy któryś kolega posiada takową ramę to mógłby odstąpić/sprzedać? Bo całej EDIT naczepy to nie chcę psuć Edytowane 6 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 Naczepa – pojazd kołowy bez własnego napędu, spoczywający częściowo na innym pojeździe Przyczepa – pojazd kołowy, albo gąsienicowy bez własnego silnika, ciągnięty przez inny pojazd, przeważnie samochód, ciągnik drogowy, ciągnik rolniczy Tak na przyszłość żeby nie mylić przyczepa a naczepa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 KOLEJNE POSTY Z TYMI SAMYMI PYTANIAMI ZADANYMI PO RAZ SETNY W TYM TEMACIE, A PO RAZ TYSIĘCZNY NA TYM FORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. BARDZO PROSZĘ ŚWIEŻYCH UŻYTKOWNIKÓW O ZAPOZNANIE SIĘ DOKŁADNE Z: 1.REGULAMINEM FORUM 2.DZIAŁEM "Tu się witamy..." 3.DZIAŁEM "JAK TO ZROBIĆ I POKAZAĆ" !!!!!!!!! KAŻDE KOLEJNE POSTY Z ZAPYTANIEM NA TEMAT KLEJU, ROZRÓŻNIENIA CZYM MOŻNA MALOWAĆ, A CZYM NIE, WYBORU PIERWSZEGO MODELU BĘDĄ BEZ OSTRZEŻENIA KASOWANE, A W SZCZEGÓLNYCH WYPADKACH NAGRADZANE KRÓTKIM URLOPEM Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo proszę o używanie opcji SZUKAJ na forum oraz czytanie działu "Jak to zrobić i pokazać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Koledzy mam proźbę jak jak ma się sprawa z firmą kuchmodel?? Chciałbym aby firma ta zrobiła mi kalkomanie i jak to wygląda mam im wysłać mój project?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Koledzy mam proźbę jak jak ma się sprawa z firmą kuchmodel?? Chciałbym aby firma ta zrobiła mi kalkomanie i jak to wygląda mam im wysłać mój project?? Firma zawiesiła działalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 A jest jakaś inna firma zajmująca się ta działalnością?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 A ja mam takie pytanie. Chcialbym porobic czesci karbonowe np dokladki pod zderzakiem albo maske itd. Jakiego karbonu najlepiej urzyc i gdzie taki dostane?? Byl bym wdzieczny za pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Witaj. Po pierwsze, to popraw posta, pod kątem interpunkcji i ortografii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 A po drugie to samego włókna węglowego nie dostaniesz chyba w takiej formie do wycinania, a jeśli już, to nie będziesz w stanie go odpowiednio uformować, bo jest trudny w obróbce. Najlepiej więc nakleić kalkomanię imitującą karbon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Hehe moze sie nie wyraznie wyrazilem :P w sumie nie ma sie co dziwic po tak malej ilosci przespanych godzin, ale wlasnie o to mi chodzilo o kalkomanie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 mi chodzilo o kalkomanie. ;) Możesz kupić np. TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Witajcie koledzy! mam do was znowu pytanie. Wiem, że z nimi przesadzam ale wole się pytać. Chciałbym się dowiedzieć gdzie sprzedają czyste kalkomanie w formacie A4 do samodzielnego drukowania?? Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Np. 1. http://www.jadarhobby.pl/techmod-32014-clear-decal-arkusze-p-5626.html 2. http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=18&przedm=1451733 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 http://allegro.pl/item821397898_kalkomania_papier_transferowy_do_drukarek_laser.html Proszę bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Dzięki wielkie też znalazłem to co lubo89! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Takie małe pytanko wiem ,że głupie ale wolę mieć pewność. Czy jeżeli pomalowałem podkładem szarym karoserie to czy mogę położyć na niego kolor białej perły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Możesz wszystko ale w końcowym efekcie wyjdzie CI ładny szary metalic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 A jeżeli położę kilka warstw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 To będzie duża szansa ,że farba Ci się rozleje , może zalać linię drzwi itp duża ilość warstw więcej zaszkodzi niż pomoże.Ja tak samo pomalowałem szarym podkładem potem biały i jeszcze i jeszcze w sumie 3 -warstwy i do płynu i od nowa cała zabawa . Polecam szczyścić . Pamiętaj im mniej warstw lakieru tym lepiej i bardziej realnie model się prezentuje Taka jest moja rada Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 Szary podkład jest pomocny w ocenie czy wszystko jest ok. Jeśli jest ok - można go lekko oszlifować i pokryć model białym podkładem, na który "pójdzie" biała perła - jeśli nie jest ok - poprawić co trzeba i "fuknąć" poprawiane miejsca szarym w celu dokonania oceny. Biały podkład radzę "kłaść" cienką warstwą - najlepiej dwoma - aby nie "zalać" modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 Witam koledzy dzisiaj zakupiłem czyste kalkomanie do drukowania. I tu nasuwa sie moje pytanie jest podobno specjalny płyn ,żeby zmiękczyć kalke aby ją można było przez drukarkę przepuścić. Jk ten płyn sie nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 lolek300124 z tego co wiem są płyny do zmiękczania, ale je się stosuję przy naklejaniu, a nie drukowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi