Rabbit666 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Kurcze, piszecie o tym takie straszne rzeczy, że się nie licho boję Ale spróbuję z tym płynem do spryskiwaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Witam. Mam mały problem, widziałem kiedyś na naszym forum instrukcję jak zrobić otwierane drzwi do US trucków wykorzystując zamknięcie od tic-tac'ków ale nie mogę tego znaleść. Czy mógłby mi ktoś pomóc. Z góry dziękuję i pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Łukasz_G, znalazłem coś takiego: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=1602 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Byłem już w tym temacie i nie znalazłem tam tego czego szukam. Znalazłem też temat o otwieranych drzwiał zalożony przez kolegę star200 i tam też nic nie znalazłem odnośnie zawiasów z tic-tac'ków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 O zawiasach z tik-taków dobrych rzeczy nie słyszałem. Wydają się być dobrym i szybkim sposobem. Mam parę patentów na zawiasy, ale to też zależy do jakiego modelu mają być. Zawiasy drzwi Przed wycięciem, tak wygląda część zawiasu, która będzie przyklejona do drzwi Drzwi już wycięte. Górny zawias przyklejony bezpośrednio na drzwi, dolny do wklejenia w dziurkę. Dolny zawias jest bardziej schowany. Tak to wygląda po wklejeniu. Dziurki na zawias muszą być w jednej linii. Wywiercenie otworów w dolnym zawiasie część kabiny była praktycznie niemożliwa, są za bardzo schowane. Więc wyrzeźbiłem co potrzeba, tu widać że są już wklejone. Ten patyczek będzie oczywiście wycięty, był pomocny do trzymania części podczas rzeźbienia, wiercenie i przyklenia. wycinamy równe odpowiadające sobie otwory odpowiednio formujemy i składamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Dziękuję Ci copycat z pewnością nie tylko mnie się przydadzą Twoje pomysły na zawiay Swoją drogą to szacuneczek za precyzyjną pracę przy zawiasach do Forda 9000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selectt Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Witam. Chciałbym zacząć przygodę z modelarstwem plastikowym. Jednak nie mam pojęcia gdzie kupić fajny, tani i łatwy dla początkującego model. W moim mieście nie ma nawet sklepu modelarskiego. Chodzi mi dokładniej o model samochodu osobowego. Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selectt Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Witam. Chciałbym zacząć przygodę z modelarstwem plastikowym. Jednak nie mam pojęcia gdzie kupić fajny, tani i łatwy dla początkującego model. W moim mieście nie ma nawet sklepu modelarskiego. Chodzi mi dokładniej o model samochodu osobowego. Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Witam. Chciałbym zacząć przygodę z modelarstwem plastikowym. Jednak nie mam pojęcia gdzie kupić fajny, tani i łatwy dla początkującego model. W moim mieście nie ma nawet sklepu modelarskiego. Chodzi mi dokładniej o model samochodu osobowego. Z góry dziękuje za odpowiedź. Allegro , internetowe sklepy modelarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selectt Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Ale na allegro więcej jest już gotowych modeli, może źle szukam bo nie mogę znaleźć modeli do sklejania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KucharZ Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Selectt gdy wejdziesz w swoją kategorię na allegro (czyli samochody, samoloty) czy co chcesz sklejać, po lewej stronie na dole w parametrach przedmiotu ustaw Stan: do złożenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posterMAN Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Co muszę zrobić żeby zdjąć farbę z modelu :P Bo pomalowałem kabinę i spadła na dywan ;/ i wiecie jak to teraz wygląda :] Więc proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Zmywacz Wamodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posterMAN Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 A różni się czymś od zwykłego zmywacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Jak w domu masz płyn hamulcowy Dot-3 to też możesz go zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 posterMAN czym jest dla Ciebie zwykły zmywacz? Aceton/nitro/zmywacz do paznokci zniszczy Ci model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posterMAN Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Więc dlatego się pytam czy się czymś różni :] Dziś kupie ten zmywacz i zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Łukasz kud DOT'a3 plastiku nie zje a napewno farba zejdzie. Lub kup DOta'a 4 szybciej działa ale musisz obbserwować zeby plastiku nie zjadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Dobra panowie. Szukam porządnego aerografu i ma nie być do EW-770. Jak wiadomo żeby miał spory zbiorniczek , malował schludnie , pneumatyka pasowała taka jak w kompresorze mata ( mam taki niebieski spiralny wężyk). Cena nie jakaś wygórowana bo nie potrzebuję aerografu do małych detali tylko większych powierzchni. Aaa i co ważne ma być łatwy w składaniu po myciu bo EW-770 niestety nie jest. A chyba wiadomo ze zbiornik ma być na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Witam. Mam pytanko i zarazem prośbę o poradę na temat jakiegoś fajnego sposobu na malowanie kół w samolotach (skala 1:144). Dokładnie chodzi mi o felgi i opony kół. Zależy mi na ładnym wykonaniu, aby granice między kolorami były czyste itd. !!. Proszę o pomoc. Z góry serdecznie dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 posterMAN kup sobie CleanLux (zmywacz do sidoluxu), nie jest higroskopijny tak jak DOT i możesz go używać do us*anej śmierci . Plastiku nie rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Micky Mówisz poważnie nie rusza plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baribal Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Micky Mówisz poważnie nie rusza plastiku? Poważnie nie rusza plastiku. Ja sam go używam nawet nie rozcieńczam z wodą. gotowy preparat do słoika do niego części i poczekać aż farba będzie odchodzić potem dobrze przemyć wodą. Ruszy farbę czasami podkład ale plastiku nie ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 A tak pi razy drzwi ile go moczysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baribal Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 A tak pi razy drzwi ile go moczysz? To zależy od grubości powłoki i farb ja używam humbroli i schodzą średnio od 2 do 7 dni :P Te 7 dni dlatego ze zapomniałem że mam coś w słoiku :P ale tak przeważnie już po 2 dniach są efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi