Super Moderator jawkers Napisano 25 Marca 2010 Super Moderator Share Napisano 25 Marca 2010 Witam. A co to, przyczepka pod naczepę? Pierwszy raz taką widzę. Super wygląda, twoja dwukołowa przyczepka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Marca 2010 Autor Share Napisano 26 Marca 2010 No i dałem żywiczne nadkola, co prawda miałem ochotę na alu ale po przymiarce zrezygnowałem a Wy mnie tylko w tym upewniliście - dzięki Dolly praktycznie jest gotowa, jeszcze kilka poprawek i powędruje do malowania. Dyszel i siodło zamontowane są tymczasowo do przymiarki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Jak zwykle piekna i dokladna robota w ciekawym temacie. Pozdrawiam i czekam na wiecej. Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Dla mnie rewelacja Ta jedna felga jest taka sama jaki inne tylko innego koloru czy to zupełnie co innego? Rozumiem że wszystkie będą jednakowe Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Marca 2010 Autor Share Napisano 26 Marca 2010 Miło mi, że moja Dolly podoba się Wam Ta jedna felga jest taka sama jaki inne tylko innego koloru czy to zupełnie co innego? Rozumiem że wszystkie będą jednakowe Pozdrawiam! Biała felga (żywica) jest z zestawu, oczywiście jest ich komplet i po za wewnętrznymi (są ciut jajowate/przekoszone, dlatego zastąpię je italerowskimi) będą zamontowane na wózku. zestaw felg z piastami: i po obróbce (piasty jeszcze nie): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Widzę szykuję się kolejny kolos, ile to będzie naczep Andrzeju 2 a może 3 co ? Jaki będzie kolorek wózka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Marca 2010 Autor Share Napisano 26 Marca 2010 Widzę szykuję się kolejny kolos, ile to będzie naczep Andrzeju 2 a może 3 co ?Jaki będzie kolorek wózka Najdłuższy pociąg drogowy miał 113 naczep (gdzieś czytałem nawet o 127-u naczepach), skład liczył sobie ponad 1627m długości - może taki zrobię w skali 1:24 miał by tylko 67,8 m Wózek i wszystkie podwozia bądą w kolorze czerwonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 No skoro już wszystko wiadomo to nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Marca 2010 Autor Share Napisano 28 Marca 2010 Zastanawiałem się dlaczego po podczepieniu naczepy do ciągnika z dużym sleeperem zostawało tak mało miejsca, że siodło musiało by być zamontowane na tylnej osi, a nie pomiędzy osiami Przeglądając zdjęcia oryginałów zauważyłem, że WS w realu po bokach ma zamontowane dwa duże zbiorniki paliwa, natomiast rama w modelu jest dostosowana do jednego dużego i jednego małego zbiornika. Nie pozostało mi nic innego jak rozebrać model i przedłużyć ramę pod duże zbiorniki. Przy okazji przeniosłem skrzynki aku na tył, tak jak w oryginale. Ponad to zaszpachlowałem w ramie wszystkie niepotrzebne otwory i zamontowałem nadkola: Przymiarka z zabudową: Zastanawiam się nad budową drugiej naczepy, wówczas wózek Dolly był by na końcu zestawu (tak jak na poniższym foto), a co za tym idzie był by ładnie wyeksponowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 No i od razu lepiej ten WS wygląda po wydłużeniu ramy A co do tego czy robić drugą naczepę czy nie ... Trudno powiedzieć . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Fajny projekt. Ja mam tylko jedno pytanie do czego jest ten wózek Dolly pod drugą przyczepę czy jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Marca 2010 Autor Share Napisano 28 Marca 2010 Ja mam tylko jedno pytanie do czego jest ten wózek Dolly pod drugą przyczepę czy jak?? Tak pod drugą naczepę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Zastanawiam się nad budową drugiej naczepy, wówczas wózek Dolly był by na końcu zestawu (tak jak na poniższym foto), a co za tym idzie był by ładnie wyeksponowany Jednak mogę Ci doradzić Pomyśl o drugiej naczepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Buduj drugą naczepe Wtedy zestaw będzie robił ogromne wrażenie Zawsze wózek możesz odczepic o naczepy albo zrobic diorame jak WS podczepia sie pod drugą naczepe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 (edytowane) Ale to byś musiał Andrzej 2 wózki wybudować ??? chyba dobrze mówię ciągnik + naczepa + wózek dolly + 2 naczepa + 2wózek dolly do wyeksponowania Ja bym zrobił z dwoma naczepami i z 2 wózkami dolly ten ostatni bym wyeksponował a ramy zrobił na niebiesko wszystkie. Prócz ciągnika w ciągniku bym zrobił na czarno matowo Trzech bym nie robił bo będzie to głupio wyglądało Edytowane 28 Marca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Marca 2010 Autor Share Napisano 28 Marca 2010 Pomyśl o drugiej naczepie Buduj drugą naczepe Właściwie ... Czemu nie tylko muszę wykombinować zabudowę i osie na bliźniakach. Z trzema naczepami jeszcze lepiej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Z trzema naczepami jeszcze lepiej wygląda Nie zaprzeczam A z czwartą jak by to wyglądało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Ekstra to wygląda! Czekam na dalsze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Rób z dwoma, trzy do mnie nie przemawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Jak dla mnie to 2 najlepiej ale z trzema też spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Z trzema najlepiej - prawdziwy Road Train Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 dokładnie 3 wygladają pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Pociąg drogowy jak dla mnie jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek9666 Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 a tak z ciekawości ile to jest długie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 a tak z ciekawości ile to jest długie? Ciągnik z naczepą ma 80 cm, a z dwiema będzie miał 140 cm. długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi