Skocz do zawartości

Renault Magnum- CZERWONY! :D (RELACJA Z BUDOWY)

Praetorian

Rekomendowane odpowiedzi

A wyobrażacie sobie dioramkę z budynkiem w 1:24?

Tak na poważnie to jeszcze pomyślę co z fantem zrobić, ale dioramka miała być pod trochę inny projekt.

Ps. Bocian może niedokładnie wymyłeś kabinę?

Dokładnie

Prawdopodobnie miast Lamborghini będzie roztrzaskana rura gazowa... Do takiej już potrzeba większej psikawki, nie?

Praetorian czy pasażer, osobówki zginoł na miejscu.

Praetorian czy pasażer, osobówki zginoł na miejscu.

Worka nie będzie na dioramce

A poza tym nie należy się śmiać z wypadków drogowych

Cotyn nie powiesz, wypadki na naszych drogach to codzienność, zwłaszcza samochody ciężarowe.

Głównie chodzi o szczyt głópoty, alkocholizmu, nie umyślności, braku doświadczenia,pośpiechu i popisy to też szczyt głópoty.

Edytowane przez Gość

Głównie chodzi o szczyt gópoty, alkocholizmu, nie umyślności, braku doświadczenia,pośpiechu i popisy to też szczyt głupoty.
Tak, ale przez to cierpia tez niewinni ludzie... I tu naprawde nie ma sie z czego smiac...

Ps. Wojtek, wyjasnij mi, tak przy okazji, jak to jest. W zacytowanym przeze mnie zdaniu uzyles pewnego slowa dwa razy. Raz napisales go z dwoma bledami, raz bezblednie...

Cotyn nie posiesz, wypadki na naszych drogach to codzienność, zwłaszcza samochody ciężarowe.

Głównie chodzi o szczyt gópoty, alkocholizmu, nie umyślności, braku doświadczenia,pośpiechu i popisy to też szczyt głupoty.

Pewnie nie dorosłeś jeszcze do "tego". Jestem ciekaw czy gdyby tobie coś się stało w wypadku, to nadal byłoby to dla ciebie takie śmieszne ? Lepiej przed napisaniem takiego posta warto pomyśleć czy nikogo to nie urazi.

Przepraszam za OT...

Okej koniec z mojej strony OT.

• 2 months later...

Witam witam!

Dużo się działo przez wakacje... Neta nie było, dlatego relacja się zakurzyła. Postaram się trochę nadrobić.

e595025e664cbd57m.jpgd03c0faa79e93c77m.jpg86ab516f5be9ce7em.jpg

89952749004d4ea1m.jpg3197431738b4f544m.jpgef642c8827bb2735m.jpg

9c3cb82272eca7f0m.jpg

No!

To by było na tyle.

W zasadzie to w miarę wszystko widać na fotach.

Ciężko by było wszystko opisywać dlatego poproszę o pytania, a ja będę odpowiadał.

W skrócie tylko powiem, że w zestawie została do skończenia skrzynia na autopompę, listwy z halogenami na cysternie, poprawienie obejm na cysternie, sygnał dźwiękowy na dachu Madzi i poręcze z włazem na trapie.

Pozdrawiam!!

EDIT: Zapomniałem wstawić zdjęcie całego zestawu. Zaraz je wkleje.

W sumie tak, ale jak cysterna będzie skończona, to wyląduje w gablocie. Chrom za bardzo się kurzy, żeby stał cały czas na dioramie. Na razie zestaw wystawiam o tak:

304667541070847dm.jpg22ce8c88f3fb7f8bm.jpge07ed8da3abbf27em.jpgc26f8bc17e5a8386m.jpg

Jak skończę, to będzie porządna sesja na dworze. Brat kupił sobie lustrzane cyfrową, więc postaram się polepszyć zdjęcia

Pozdrawiam,

Przemek

Widziałem model w realu, i muszę przyznać, że model jest piękny.

• 7 months later...

Witam!

Ogłaszam wszem i wobec, że po prawie dwóch latach bojów model jest praktycznie i fizycznie ukończony. Co prawda jest parę rzeczy które trzeba poprawić, ale są to takie drobnostki, że uważam model za gotowy.

82b57de2255c7da4.jpg

Autorem zdjęcia jest Wojtek (janex) Janus. Serdeczne dzięki za ładne foto

Niedługo w galerii pojawi się temat z fotkami magnumki z terenu.

Pozdrawiam i dziękuję za uwagę

Kiedy zaczynałeś robić cysternę, rura nie bardzo mnie przekonywała, ale w chwili obecnej wykonanie samej beczki stanowi chyba najmocniejszy pkt Twojej naczepy Powiedz mi tylko jak wygląda rama naczepy, bo mam wrażenie, że część miedzy siodłem a skrzynią jest wycięta

Ladne dekielki.

Bansheeyu rama jest dziabnięta według oryginału W oryginale też jest tylko kawałek ramy w miejscu osi oraz kawałek nad siodłem.

• 11 years later...

Ten post dedykuję wszystkim, którzy w siebie nie wierzą, aby nie bali się iść za marzeniami i cierpliwie czekać na ich realizację.

W 2006 roku zacząłem składać ten model wiedząc tylko, że Renault Magnum to mój ulubiony „koń”. Nie wiedziałem co będę robił teraz, mając 30 lat, żonę, dziecko i kredyt hipoteczny jak 99% Polaków, ale wiedziałem że chcę wiązać swoją przyszłość z motoryzacją.

I tak teraz, po 13 latach od rozpoczęcia budowy tego modelu, służbowo przejeżdżając przez Warszawski Ursynów, w drodze do naszego klienta zauważyłem przy ulicy jednostkę Państwowej Straży Pożarnej. Od razu wiedziałem, ze to JRG 17, w którym stacjonuje „moja magnumka”. Chciałem jechać dalej, ale zauważywszy skręt w boczna uliczkę, noga sama nadepnęła na hamulec, ręka włączyła kierunkowskaz, a jedno jedyne miejsce parkingowe mnie przyciągnęło niczym stacja orbitalna naprowadza prom discovery do dokowania.

Po 13 latach, w końcu spełniłem swoje marzenie, które teraz wydaje się tak drobne i przyziemne. Usiadłem za kierownicą tego wozu, zrobiłem kilka zdjęć, których mi brakowało obdarowałem starszego strażaka- Tomka oraz dowódcę jednostki kilkoma firmowymi gadżetami i pojechałem w dalsza drogę.

Pointa- ludzie których spotykamy na swojej drodze, mają bezpośredni wpływ na naszą osobowość i na naszą przyszłość. Pomagają nam obrać właściwy kierunek i sięgać po marzenia, bez względu na wszystko. Niektóre są bardzo proste do realizacji, wystarczy jedynie znaleźć się we właściwym miejscu i czasie, a także wykonać krok naprzód, co wymaga odwagi i zaangażowania od nas samych.

Z tego miejsca dziękuje moim przyjaciołom, mentorom, kolegom których spotkałem na swojej drodze modelarskiej i którzy dodawali mi słów otuchy i zagrzewali do boju wtedy, kiedy tego potrzebowałem, a w szczególności:

@Majek @okonek @gulus @tornado [@fojer1 (Ś. P.) ]  @Nexus  @Maciej Turczynowicz @elefantes 

Dzieki!

010EDA55-7DAB-40E0-84A3-1D29D1AB661F.jpeg

• Like 2

Kolego ja wróciłem do modelarstwa po 30 latach przerwy :)  przesiadka z kartonu na ciężarówki  - pierwszy zestaw  skończyłem po 3 latach :)   Pozdrawiam.