Praetorian Napisano 17 Lipca 2007 Autor Share Napisano 17 Lipca 2007 A wyobrażacie sobie dioramkę z budynkiem w 1:24? Tak na poważnie to jeszcze pomyślę co z fantem zrobić, ale dioramka miała być pod trochę inny projekt. Ps. Bocian może niedokładnie wymyłeś kabinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 ...Co by nie było - cysterna się świeci jak tia la la... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Lipca 2007 Autor Share Napisano 17 Lipca 2007 Dokładnie Prawdopodobnie miast Lamborghini będzie roztrzaskana rura gazowa... Do takiej już potrzeba większej psikawki, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Lipca 2007 Share Napisano 18 Lipca 2007 Praetorian czy pasażer, osobówki zginoł na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Lipca 2007 Autor Share Napisano 18 Lipca 2007 Praetorian czy pasażer, osobówki zginoł na miejscu. Worka nie będzie na dioramce A poza tym nie należy się śmiać z wypadków drogowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Lipca 2007 Share Napisano 18 Lipca 2007 (edytowane) Cotyn nie powiesz, wypadki na naszych drogach to codzienność, zwłaszcza samochody ciężarowe. Głównie chodzi o szczyt głópoty, alkocholizmu, nie umyślności, braku doświadczenia,pośpiechu i popisy to też szczyt głópoty. Edytowane 19 Lipca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 18 Lipca 2007 Share Napisano 18 Lipca 2007 Głównie chodzi o szczyt gópoty, alkocholizmu, nie umyślności, braku doświadczenia,pośpiechu i popisy to też szczyt głupoty.Tak, ale przez to cierpia tez niewinni ludzie... I tu naprawde nie ma sie z czego smiac... Ps. Wojtek, wyjasnij mi, tak przy okazji, jak to jest. W zacytowanym przeze mnie zdaniu uzyles pewnego slowa dwa razy. Raz napisales go z dwoma bledami, raz bezblednie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 19 Lipca 2007 Share Napisano 19 Lipca 2007 Cotyn nie posiesz, wypadki na naszych drogach to codzienność, zwłaszcza samochody ciężarowe. Głównie chodzi o szczyt gópoty, alkocholizmu, nie umyślności, braku doświadczenia,pośpiechu i popisy to też szczyt głupoty. Pewnie nie dorosłeś jeszcze do "tego". Jestem ciekaw czy gdyby tobie coś się stało w wypadku, to nadal byłoby to dla ciebie takie śmieszne ? Lepiej przed napisaniem takiego posta warto pomyśleć czy nikogo to nie urazi. Przepraszam za OT... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 19 Lipca 2007 Share Napisano 19 Lipca 2007 Okej koniec z mojej strony OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 12 Października 2007 Autor Share Napisano 12 Października 2007 Witam witam! Dużo się działo przez wakacje... Neta nie było, dlatego relacja się zakurzyła. Postaram się trochę nadrobić. No! To by było na tyle. W zasadzie to w miarę wszystko widać na fotach. Ciężko by było wszystko opisywać dlatego poproszę o pytania, a ja będę odpowiadał. W skrócie tylko powiem, że w zestawie została do skończenia skrzynia na autopompę, listwy z halogenami na cysternie, poprawienie obejm na cysternie, sygnał dźwiękowy na dachu Madzi i poręcze z włazem na trapie. Pozdrawiam!! EDIT: Zapomniałem wstawić zdjęcie całego zestawu. Zaraz je wkleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Cześć, fajnie ci ta cysterna wychodzi. Nie myślałeś żeby zrobić kawałek lasu albo jakiejś łąki, na tym twoja cysternę zaopatrująca w wodę jakiś inny wóz bojowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Października 2007 Autor Share Napisano 15 Października 2007 W sumie tak, ale jak cysterna będzie skończona, to wyląduje w gablocie. Chrom za bardzo się kurzy, żeby stał cały czas na dioramie. Na razie zestaw wystawiam o tak: Jak skończę, to będzie porządna sesja na dworze. Brat kupił sobie lustrzane cyfrową, więc postaram się polepszyć zdjęcia Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 (edytowane) Bardzo mi się podoba zwłaszcza te węże. Edytowane 5 Lipca 2019 przez jakub476 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Października 2007 Autor Share Napisano 15 Października 2007 Bardzo się cieszę, że się cieszysz Z węży sam jestem zadowolony. Może w przyszłości dojdzie strażak... Na razie jest szary Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Miodzio model bardzo mi się podoba czysto wykonany z pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Widziałem model w realu, i muszę przyznać, że model jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Maja 2008 Autor Share Napisano 15 Maja 2008 Witam! Ogłaszam wszem i wobec, że po prawie dwóch latach bojów model jest praktycznie i fizycznie ukończony. Co prawda jest parę rzeczy które trzeba poprawić, ale są to takie drobnostki, że uważam model za gotowy. Autorem zdjęcia jest Wojtek (janex) Janus. Serdeczne dzięki za ładne foto Niedługo w galerii pojawi się temat z fotkami magnumki z terenu. Pozdrawiam i dziękuję za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Kiedy zaczynałeś robić cysternę, rura nie bardzo mnie przekonywała, ale w chwili obecnej wykonanie samej beczki stanowi chyba najmocniejszy pkt Twojej naczepy Powiedz mi tylko jak wygląda rama naczepy, bo mam wrażenie, że część miedzy siodłem a skrzynią jest wycięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Ladne dekielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Maja 2008 Autor Share Napisano 16 Maja 2008 Ladne dekielki. Bansheeyu rama jest dziabnięta według oryginału W oryginale też jest tylko kawałek ramy w miejscu osi oraz kawałek nad siodłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 Witam , piekny zestaw , też buduje teraz magnumke i tez czerwoną z tym ze kilka innych drobiazgów , ale wątpie żebym dorównał twojej magni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 5 Lipca 2019 Autor Share Napisano 5 Lipca 2019 Ten post dedykuję wszystkim, którzy w siebie nie wierzą, aby nie bali się iść za marzeniami i cierpliwie czekać na ich realizację. W 2006 roku zacząłem składać ten model wiedząc tylko, że Renault Magnum to mój ulubiony „koń”. Nie wiedziałem co będę robił teraz, mając 30 lat, żonę, dziecko i kredyt hipoteczny jak 99% Polaków, ale wiedziałem że chcę wiązać swoją przyszłość z motoryzacją. I tak teraz, po 13 latach od rozpoczęcia budowy tego modelu, służbowo przejeżdżając przez Warszawski Ursynów, w drodze do naszego klienta zauważyłem przy ulicy jednostkę Państwowej Straży Pożarnej. Od razu wiedziałem, ze to JRG 17, w którym stacjonuje „moja magnumka”. Chciałem jechać dalej, ale zauważywszy skręt w boczna uliczkę, noga sama nadepnęła na hamulec, ręka włączyła kierunkowskaz, a jedno jedyne miejsce parkingowe mnie przyciągnęło niczym stacja orbitalna naprowadza prom discovery do dokowania. Po 13 latach, w końcu spełniłem swoje marzenie, które teraz wydaje się tak drobne i przyziemne. Usiadłem za kierownicą tego wozu, zrobiłem kilka zdjęć, których mi brakowało obdarowałem starszego strażaka- Tomka oraz dowódcę jednostki kilkoma firmowymi gadżetami i pojechałem w dalsza drogę. Pointa- ludzie których spotykamy na swojej drodze, mają bezpośredni wpływ na naszą osobowość i na naszą przyszłość. Pomagają nam obrać właściwy kierunek i sięgać po marzenia, bez względu na wszystko. Niektóre są bardzo proste do realizacji, wystarczy jedynie znaleźć się we właściwym miejscu i czasie, a także wykonać krok naprzód, co wymaga odwagi i zaangażowania od nas samych. Z tego miejsca dziękuje moim przyjaciołom, mentorom, kolegom których spotkałem na swojej drodze modelarskiej i którzy dodawali mi słów otuchy i zagrzewali do boju wtedy, kiedy tego potrzebowałem, a w szczególności: @Majek @okonek @gulus @tornado [@fojer1 (Ś. P.) ] @Nexus @Maciej Turczynowicz @elefantes Dzieki! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Lipca 2019 Super Moderator Share Napisano 5 Lipca 2019 Super, czekamy na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirCzajnik Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 Kolego ja wróciłem do modelarstwa po 30 latach przerwy przesiadka z kartonu na ciężarówki - pierwszy zestaw skończyłem po 3 latach Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi