TankRed1070 Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Witam, pragnę przedstawić projekt z modelem T-55A w roli głównej. Sam pojazd był już prezentowany tu: viewtopic.php?t=13380 A wątek warsztatowy wyjaśniający wszystkie nioanse budowy pojazdu tu: viewtopic.php?t=6473 Parę słów o podstawce/dioramce (nazewajcie to to jak chcecie): Jesienią 1994 siły chorwackie i muzułmańsko-bośniacke próbowały przerwać front pomiędzu Mostarem i Nevesinje. Nie była to typowa ofensywa a raczej szereg grup dywersyjnych działających za linia frontu. W takcie dwutygodniowych walk zostały one otoczone i zlikwidowane. W walkach brała udział 8 brygada zmotoryzowana Wojsk Republiki Serbskiej (tzw. Serbów Bośniackich), do której prawdopodobnie należał pojazd. Sądząc po napisie na wieży załoga była "miejscowa". Scena przedstawia sytuację bez konkretnego odniesienia geograficznego. Sam pomysł narodził się w trakcie przeglądania dziesiątekzdjęć z okolic Mostaru i Nevesinje oraz tysięcy zdjęć wojen na Bałkanach dostępnych w sieci. Podstawka: ruiny cerkwii zbudowałem z beznadziejnego zestawu Italerii. Przeróbka z gotyku na coś bardziej bizantyjskiego.... Worki z piaskiem też z tego zestawu. Uważam że nie są takie złe. Ludziki: z zestawu Orion-a "Russian federals", przy czym sapera z psem przerobiłem na czołgistę z kanistrem: głowa z zestawu preiser-a (WWII) z przerobinym hełmofonem. ---GALERIA--- UWAGA: odpowiedni podkład muzyczny można uzyskać klikając ten link: http://www.guca.rs/ Fotomontaż "z epoki" A teraz właściwa galeria: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 P.I.Ę.K.N.E! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 (edytowane) CNN dla mnie wymiata... I na dodatek tam jest pokazane, że Dow Jones do góry idzie Edytowane 26 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Jak dla mnie rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Jak się znalazła opona na tym palu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 TankRed1070 wszystko pięknie, ładnie. Dioramka, muzyka, ale... Niewybaczalnym jest, iż wszystkich odwiedzających Twoją galerię nie raczy się szklaneczką šljivovicy (wszystkich pełnoletnich oczywiście). Wraz z muzyką z linku była by ona dopełnieniem klimatu który udało Ci się stworzyć. TAK TRZYMAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 TankRed, a freski jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek 23 Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Piękny model zbudowałeś z tego Acowego teciaka. Dioramka też robi wrażenie, szczególnie kamienie i skały - bardzo realistyczne. Gdzie można dostać ten zestaw Russian federals? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Najlepsza diorama w 72 jaką widziałem w życiu!!!!.... a widziałem sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 26 Marca 2009 Autor Share Napisano 26 Marca 2009 (edytowane) DZIĘKI! peter: opona? Nie wiem. Może obkładali oponami z braku czego innego. Pomysł jest "filmowy" z "Underground-u" Kustirucy - w warsztacie jest odpowiedni kadr. Wygląda widowiskowo w każdym razie Złośliwiec: no nie wymyslili jeszcze wirtualnej śliwowicy. Widziałem co prawda "USB wine" gdzieś w sieci ;) widd: freski: zdjecie z internetu (oryginalny fresk z jednej z zabytkowych cerkwii z tej okolicy). Reszta to drukarka laserowa + wash + pigmenty Tomek 23 Figurki nabyłem w http://www.kamrat.com.pl Pozdrawiam! Edytowane 26 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Cudo. Dużo lepiej niż w wersji pierwotnej. Swietny fotomontaż, chyba najciekawszy jaki widziałem na tym forum. Dlaczego nie dostałem fot na maila ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 26 Marca 2009 Autor Share Napisano 26 Marca 2009 Najlepsza diorama w 72 jaką widziałem w życiu!!!!.... a widziałem sporo. Oj... dzięki Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 loo super.swietny pomysl z tym cnn i muzyczka wymiata.calosc pieknie wykonana i bardzo realistycznie.dokladnie,jedna z najlepszych 72 jakie widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Całość wygląda bardzo ładnie. Pierwsza fotka, to super fotomontaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Po prostu mnie zmiotło... Piękna diorama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ananas24 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Super! Doskonały pomysł z CNN! Tylko ZŁA PACZKA UE! 15 gwiazdek, a powinno być 12 bo dopiero w 1995r przystąpiły 3 nowe kraje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Hehe, nie zmieniano flagi UE, w związku z przystąpieniem Taka flaga z 12 gwiazdami jest chyba od 1986 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Widd ma rację - flaga UE ma 12 gwiazdek. Model i diorama - kapitalne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Bochnia-Hercegowina jak żywa! Fajnie wyszła ta ruina cerkwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 Flaga ma 12 gwiazdek. Zresztą sprawdźcie sami: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Oczywiście, ze rewelacja, ten układ figurek jest dużo lepszy od poprzedniego. SZACUNEK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Nie wiem co dodać do poprzednich pochwał, bo w konfrontacji z Twoim modelem moje słownictwo wydaje się za skromne Kawał dobrej roboty, a efekt powalający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Dziękuję jeszce raz wszystkim za miłe słowa. BTW: właśnie dowiedziałem się, że to jedyne zdjęcie tego czołgu zrobiono w kwietniu 1994 w czasie kontrofensywy VRS w okolicy miasta Gorazde na wschód od Sarajewa. Co więcej, ten napis na błotniku na 100% to była "Serbia". Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Pfff, ale obciach...w końcu ja tak nie umiem. Reszta znana osobom zainteresowanym. Z forum bym wywalił, tylko nie wiem...co czego godne;) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 TankRed1070 Dałeś czadu!!! Rewelacja! I jeszcze w 72... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi