Skocz do zawartości

KrAZ 255B LWP/WP (1:72)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No i chyba wstrzymam prace nad kołami, bo jak znalazłem w necie takie coś:

c9204fdcbea6c621med.jpg

To aż głupio wstawiać te koszmarki, które do tej pory miałem.

Mam nadzieję uda mi się zdobyć ten zestawik.

• Odpowiedzi 207
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie zmieniaj kół są dobre zfatygowane a te z ,,Armory" też ładne ale całkiem nowe jak z fabryki lub po wymianie . Teraz to zależy jaką opcję wybierzesz ( nowy czy używany) pozdrawiam OLO .

Napisano

Nie zmieniaj kół są dobre zfatygowane a te z ,,Armory" też ładne ale całkiem nowe jak z fabryki lub po wymianie . Teraz to zależy jaką opcję wybierzesz ( nowy czy używany) pozdrawiam OLO .

Napisano

No to zabiliście mi ćwieka... muszę kwestie przemysleć raz jeszcze...

Tymczasem wezme sie za kabinę i rame podwozia

Napisano

Zerknij tutaj: http://www.renova-model.com.pl/galeria.php. Wprawdzie to model kartonowy (trzeba przewinąć trochę na dół) ale wykonany na nieziemskim poziomie. Jakby Ci się udało zdobyć sam model to jeszcze lepiej - świetne referencje do budowy Kraza.

Napisano

ja bym równiez je zostawił, choć moje sugestie tutaj są najmniej merytoryczne - ucze się sam , a zostawiłbym bo podobnie jak kolegom poprostu podobaja się kółeczka

Napisano

Dzięki ArmiA za link. Właśnie z tego co się zorientowałem, to chyba więcej modeli zrobonych można znaleźć z kartonu niz z zestawu, z którym właśnie walczę...

• 1 month later...
Napisano

Gdy tylko zapomnicie o tym temacie, ja się znów z nim przypominam...

Powoli bo powoli, ale jednak postępy jakieś robię.

Spowalniaczem na tym etapie budowy okazały sie zbiorniki. Stwierdziłem bowiem, że zbiorniki wraz z ich mocowaniem wymagaja większej ingerencji, a skończyło się na tym, że całe mocowania i wlewy powstały od podstaw.

Tu zbiorniczek po zrobieniu:

8ac967c0a1f0cb8fmed.jpg

A tu już pomalowany:

80be2cabf8e84e9cmed.jpg

Napisano

Może i wnętrze kabiny KrAZa jest siermiężne i ubogie, ale producent modelu mimo wszystko przesadził z ubożyzną.

Zajrzałem więc do pudła z częściami zamiennymi, resztkami blaszek i... do dzieła!

000acbe96d47282fmed.jpg

Napisano

Samochód ma być "w akcji" więc najwyższa pora pomyśleć o figurkach. Może macie jakieś propozycje z jakiego zestawu skorzystać by wsadzić żołnierzy do kabiny i na skrzynię ładunkową?

Napisano (edytowane)

Dziękując dla całej rzeszy forumowiczów za rady i odpowiedź na pytanie z postu powyżej choc właściwie

ide dalej...

Dzięki bardzo drogiemu urządzeniu renomowanej firmy...

15b45689088123a7med.jpg

Udało mi sie zrobić stelaż niemalże idealny

2d1fd1751fd9b4e9med.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Gdzie to cudo kupiłeś ?:D

Fajnie Ci idzie robota. Miło się patrzy jak ktoś własnym sumptem robi coś z niczego. Czekam na rozwój wypadków w temacie kabiny bo chętnie podpatrzę inne patenty

Napisano

Dzięki Panzer za miłe słowo.

Cudo to prototyp na razie nie dostępny na rynku

Napisano

Nowe zderzaczki-samoróbki założone. Czas na przymiarkę do wciągarki,której zestaw w ogóle nie przewidział do montażu... i znów przede mną rzeźbienie od podstaw

bb5ef93284e5e6c1med.jpg

Napisano

Podglądam i podziwiam. Nie brudź go za tylko za bardzo na koniec.

Szkoda by było szczegóły zgubić.

Napisano (edytowane)

A ja zamiast po prostu robić model, przeszukuję moje składy części zamiennych (tudzież zwane złomowiskami):

1.jpg

oraz blaszek:

2.jpg

By dorobić to, o czym zapomniał producent modelu...

Edytowane przez Gość
Napisano (edytowane)

uff... W ciągu ostatnich dni udało mi się zrobić ZALEDWIE linki i koła prowadzące do wyciągarki:

3.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Witam.

Niestety, wnetrze jest symboliczne, a i dojście do fotek oryginału jak dla mnie niedostępne...

Jeśli ktoś miałby jakieś fotki ze środka to barrrrrrdzo bym sie o nie uśmiechał

Jeśli szukasz zdjęć wnętrza zajrzyj na znany portal aukcyjny do działu motoryzacyjnego nie zawsze ale czasem można znaleźć fajne fotki.

przykład: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T1087011

Napisano

Dzięki Markuz fotek już u mnie dostatek, ale i te przyjmę jako wróżbę zwycięstwa nad tym modelem

• 2 weeks later...
Napisano

Poskładałem wszystko w całość...

I powstała taka oto wyciągareczka...

KrAZ_warsztat_18.jpg

KrAZ_warsztat_17.jpg

KrAZ_warsztat_19.jpg

KrAZ_warsztat_20.jpg