Grzes Napisano 8 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2009 No i chyba wstrzymam prace nad kołami, bo jak znalazłem w necie takie coś: To aż głupio wstawiać te koszmarki, które do tej pory miałem. Mam nadzieję uda mi się zdobyć ten zestawik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 8 Sierpnia 2009 Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Nie zmieniaj kół są dobre zfatygowane a te z ,,Armory" też ładne ale całkiem nowe jak z fabryki lub po wymianie . Teraz to zależy jaką opcję wybierzesz ( nowy czy używany) pozdrawiam OLO . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 8 Sierpnia 2009 Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Nie zmieniaj kół są dobre zfatygowane a te z ,,Armory" też ładne ale całkiem nowe jak z fabryki lub po wymianie . Teraz to zależy jaką opcję wybierzesz ( nowy czy używany) pozdrawiam OLO . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 8 Sierpnia 2009 Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Przesadzasz. Olo ma rację. Twoje koła są piękne i nie zmieniaj ich! Pozr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2009 No to zabiliście mi ćwieka... muszę kwestie przemysleć raz jeszcze... Tymczasem wezme sie za kabinę i rame podwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Zerknij tutaj: http://www.renova-model.com.pl/galeria.php. Wprawdzie to model kartonowy (trzeba przewinąć trochę na dół) ale wykonany na nieziemskim poziomie. Jakby Ci się udało zdobyć sam model to jeszcze lepiej - świetne referencje do budowy Kraza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 ja bym równiez je zostawił, choć moje sugestie tutaj są najmniej merytoryczne - ucze się sam , a zostawiłbym bo podobnie jak kolegom poprostu podobaja się kółeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Dzięki ArmiA za link. Właśnie z tego co się zorientowałem, to chyba więcej modeli zrobonych można znaleźć z kartonu niz z zestawu, z którym właśnie walczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Września 2009 Autor Share Napisano 12 Września 2009 Gdy tylko zapomnicie o tym temacie, ja się znów z nim przypominam... Powoli bo powoli, ale jednak postępy jakieś robię. Spowalniaczem na tym etapie budowy okazały sie zbiorniki. Stwierdziłem bowiem, że zbiorniki wraz z ich mocowaniem wymagaja większej ingerencji, a skończyło się na tym, że całe mocowania i wlewy powstały od podstaw. Tu zbiorniczek po zrobieniu: A tu już pomalowany: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 jak dla mnie bomba. dawaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Września 2009 Autor Share Napisano 15 Września 2009 Tłumik się pojawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 No zegarmistrzowska robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Września 2009 Autor Share Napisano 20 Września 2009 Może i wnętrze kabiny KrAZa jest siermiężne i ubogie, ale producent modelu mimo wszystko przesadził z ubożyzną. Zajrzałem więc do pudła z częściami zamiennymi, resztkami blaszek i... do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Września 2009 Autor Share Napisano 21 Września 2009 Samochód ma być "w akcji" więc najwyższa pora pomyśleć o figurkach. Może macie jakieś propozycje z jakiego zestawu skorzystać by wsadzić żołnierzy do kabiny i na skrzynię ładunkową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Września 2009 Autor Share Napisano 24 Września 2009 (edytowane) Dziękując dla całej rzeszy forumowiczów za rady i odpowiedź na pytanie z postu powyżej choc właściwie ide dalej... Dzięki bardzo drogiemu urządzeniu renomowanej firmy... Udało mi sie zrobić stelaż niemalże idealny Edytowane 27 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 Gdzie to cudo kupiłeś ? Fajnie Ci idzie robota. Miło się patrzy jak ktoś własnym sumptem robi coś z niczego. Czekam na rozwój wypadków w temacie kabiny bo chętnie podpatrzę inne patenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Września 2009 Autor Share Napisano 25 Września 2009 Dzięki Panzer za miłe słowo. Cudo to prototyp na razie nie dostępny na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 Nowe zderzaczki-samoróbki założone. Czas na przymiarkę do wciągarki,której zestaw w ogóle nie przewidział do montażu... i znów przede mną rzeźbienie od podstaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Podglądam i podziwiam. Nie brudź go za tylko za bardzo na koniec. Szkoda by było szczegóły zgubić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonoece Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Superb jak delikatne pracy i jasne wyjaśnienia: thank you very much Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 (edytowane) A ja zamiast po prostu robić model, przeszukuję moje składy części zamiennych (tudzież zwane złomowiskami): oraz blaszek: By dorobić to, o czym zapomniał producent modelu... Edytowane 10 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 (edytowane) uff... W ciągu ostatnich dni udało mi się zrobić ZALEDWIE linki i koła prowadzące do wyciągarki: Edytowane 10 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Witam. Niestety, wnetrze jest symboliczne, a i dojście do fotek oryginału jak dla mnie niedostępne... Jeśli ktoś miałby jakieś fotki ze środka to barrrrrrdzo bym sie o nie uśmiechał Jeśli szukasz zdjęć wnętrza zajrzyj na znany portal aukcyjny do działu motoryzacyjnego nie zawsze ale czasem można znaleźć fajne fotki. przykład: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T1087011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 Dzięki Markuz fotek już u mnie dostatek, ale i te przyjmę jako wróżbę zwycięstwa nad tym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Października 2009 Autor Share Napisano 10 Października 2009 Poskładałem wszystko w całość... I powstała taka oto wyciągareczka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi