Paweł Czarnocki Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Ładny model ładnego auta. Cholercia, ostatnio ukazał się taki KRAZ z żywicy w 1\35. Ale jak zobaczyłem cenę to biegunki dostałem. Cóż, liczę na Trumpka albo Hobbybossa, te firmy mają ostatnio ciekawe pomysły to i może KRAZa wydadzą w plastiku w 1\35 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Tak, do tego jeszcze Urale z różnorakimi zabudowami i GAZ-66. A jak już nabiorą rozpędu to mogą trzasnąć Stara 660 i Pragę V3 Coś mi się zdaje że narazie możemy pomarzyć o takich cackach w 35. Pozostaje nam podziwianie takich pięknych Krazów jak ten w temacie w siedemdwójce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 z pyszczka mu ładnie patrzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 z pyszczka mu ładnie patrzy... I aż się prosi aby ciągnął jakąś lawetkę z BWP-1... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2010 I aż się prosi aby ciągnął jakąś lawetkę z BWP-1... Krazik będzie wspinał się pod górę piaskową drogą (patrz fotki podstawki na, bodajże, drugiej stronie) więc wariant z lawetą odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Pora zacząć ''spamowanie'' : ruszaj Grzes! ruszaj! Są jakieś postępy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 ja też jestem ciekaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 Panowie, normalnie się wzruszyłem, że ktoś jeszcze pamięta o tym projekcie... Zakładając warsztat bałem się trochę mojej niesystematyczności, która właśnie wylazła Ale do rzeczy - projekt nadal aktualny i parę rzeczy zrobiłem, których nie ma w aktualizacji wątku. Poprawię to jak najszybciej się da i obiecuję ruszyć z ciągiem dalszym warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Taa, temat bardzo ciekawy - i 90% postów wypadło w czasie, kiedy jeszcze w ogóle mnie tu nie było... Także czekam co też z tego będzie. Powodzenia w pracy i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Lutego 2011 Autor Share Napisano 28 Lutego 2011 No to zgodnie z obietnicą - niemalże po rocznej przerwie - znów robię sobie KrAZa (złożony na razie na sucho) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 OK, i co teraz będzie? Powodzenia w dalszej budowie, mam nadzieję, że to już koniec przerwy. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 Huragan taki sam jak ja Nie za mocny wash na masce? Jakoś się tak odcina od reszty. Chociaż to pewnie jeszcze ćwierćprodukt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Lutego 2011 Autor Share Napisano 28 Lutego 2011 OK, i co teraz będzie? Ciąg dalszy, czyli...- Dokończenie kabiny - tu najwięcej roboty będzie (detale wewnętrzne, zewnętrzne i wsadzenie załogi); - Olinowanie plandeki; - Zlepienie wszystkiego w całość; - Jakieś lekkie pobrudzenie; - Dopasowanie do podstawki. Powodzenia w dalszej budowie, mam nadzieję, że to już koniec przerwyDzięki, ja równiez mam taką nadzieję Nie za mocny wash na masce? Jakoś się tak odcina od reszty. Z przodu na masce to nie wash, tylko cień Jakoś tak dziwnie się zrobił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 no to dajesz bo model stygnie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 No to zgodnie z obietnicą - niemalże po rocznej przerwie - znów robię sobie KrAZa Widzę, że również miałeś "krótką" przerwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Maja 2011 Autor Share Napisano 28 Maja 2011 Widzę, że również miałeś "krótką" przerwę. ano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 A już myślałem, że coś będzie :( Powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Listopada 2011 Autor Share Napisano 13 Listopada 2011 Dobra, trochę weny znalazłem i przywracam temat ze strony ósmej na pierwszą Zmieniłem kalkomanie na ToroModels i uzupełniłem część oznaczeń z tyłu... ...i na drzwiach kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Ładnie wyszło, praktycznie nie widać filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Napisz proszę jak malowałeś plandekę. Fajny kolorek wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Ładna maszynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Super model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Dobrze, że coś się ruszyło w temacie! Mam nadzieję, że teraz tak będzie częściej! Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Listopada 2011 Autor Share Napisano 14 Listopada 2011 Dzięki Panowie za słowa otuchy, przydadzą sie na powrót. Ładnie wyszło, praktycznie nie widać filmu.To zasługa kalkomanii z Toro. Są rewelacyjne, te kładłem bez żadnych płynów na lakier półmatowy. Efekt jak widać... Napisz proszę jak malowałeś plandekę. Fajny kolorek wyszedł.Coś tam po drodze chyba pisałem o tym, ale opiszę w skrócie: chusteczkę nasączyłem rozrzedzonym w wodzie wikolem i ukształtowałem ją na stelażu. Jak wszystko wyschło, pomalowałem mocno rozcieńczonym Humbrolem (numeru nie pamietam) a na końcu przetarłem suchymi pastelami, by nadać efekt płowienia materiału. Dobrze, że coś się ruszyło w temacie! Mam nadzieję, że teraz tak będzie częściej.Życzę powodzenia i pozdrawiam Dzięki Pawle, też mam nadzieję, że pociągnę wreszcie temat, bo niedługo trzecia rocznica jego rozpoczęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Listopada 2011 Autor Share Napisano 15 Listopada 2011 Poneważ oprócz bohatera wątku na warsztacie znalazły się u mnie jeszcze inne ciężarówki, wrzucam małą fotkę zbiorową jako ciekawostkę, bo każdy samochód będzie z innego okresu rejestracyjnego Jutro wracamy do Kraza, pokażę jak wyszły pierwsze próby sznurowania plandeki (trochę widać na powyższej fotce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi