Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

oO! Brummbar - to będzie ładny model... ( szkoda , że za 90 zł ) - chociaż trzeba uważać, bo Dragonowi w tej skali już raz zdarzył się mały regres za ~ 50zł z modelem Tygrysa - hybrydy ( Tiger I Gruppe Fehrman ) Chyba poczekam na śmiałka, który zrobi in-boxa

Napisano

O ile dobrze pamiętam to chyba w 1:72 w zapowiedziach Revell ma Panzer III M. Zapewne lepsza byłaby decyzja o wznowieniu czwóreczek

Napisano
O ile dobrze pamiętam to chyba w 1:72 w zapowiedziach Revell ma Panzer III M. Zapewne lepsza byłaby decyzja o wznowieniu czwóreczek

ale przecież Pz.IV jest jak grzybów po deszczu, nawet jako limuzyna i w wersji sportowej. To byłoby przegięcie.

Napisano
O ile dobrze pamiętam to chyba w 1:72 w zapowiedziach Revell ma Panzer III M. Zapewne lepsza byłaby decyzja o wznowieniu czwóreczek Smile

Fakt jest w zapowiedziach M-ka. I chyba jak już bym miał kupować to tańszą i trochę gorszą od Revella niż płacić nie wiem ile za Dragona, bo i tak mnie czeka kupno Mausa i E-100 jak Dragon je wznowi + dojdą i inne 72 Dragona warte zainteresowania.

A IV za dużo w 72 nie ma, coś tam jeszcze Hasegawy, ale to drogie i mówiąc szczerze raczej cienkie modele. A z tego co słyszałem te Revella J i H były całkiem przyzwoite.

Napisano
A z tego co słyszałem te Revella J i H były całkiem przyzwoite.

powiedziałbym wręcz, że najlepsze

• 3 weeks later...
Napisano

Fajnie, szkoda tylko że to kolejny Szkop i na dodatek w 1/35. Może jakiś in-box??

Napisano
Fajnie, szkoda tylko że to kolejny Szkop i na dodatek w 1/35.

No i nie szkop, ale nadal w 35.

6362-POSTER.jpg

Napisano

I kolejna zapowiedź, niedługo pojawić się w sprzedaży na naszym rynku:

Armata polowa 15 cm s. IG 33 - Dragon 1/35

Dragon_6261_infantrygun.jpg

Dziwi mnie jedna rzecz, dlaczego jest sześć figurek, powinno być siedem, tyle wynosiła obsługa tego działa.

Napisano
może jeden zginął ? na wojnie tak bywa czasem

Hmm, fakt, nie pomyślałem o tym

Ale fajny model, pasuje do dioramki z września 1939r. lub przeróbki Pz.I.

Napisano
może jeden zginął ? na wojnie tak bywa czasem

Hmm, fakt, nie pomyślałem o tym

Ale fajny model, pasuje do dioramki z września 1939r. lub przeróbki Pz.I.

Po co przerabiać skoro jest bardzo dobry zestaw już gotowy też produkcji Dragona. A swoją drogą na pewno zestaw będzie sporo kosztował.

Napisano

Tego nie wiem ile będzie kosztował. Wydaje mi się, że powinien być tańszy od zestawu Pz.I + armatka w/w, przecież figurynki nie mogą być droższe od modelu czołgu?!

Edit: armatka jest już w sprzedaży i kosztuje 95 zł.

Napisano
Edit: armatka jest już w sprzedaży i kosztuje 95 zł.

Racja, 95 zł. Obejrzałem go i powiem, że ładny jest, te gumiaste elementy bardzo przyzwocie wykonane.

Napisano

Przesada, może i jest fajnie wykonana ale prawie 100zł za to płacić.

Napisano

Hmm, przecież nikt tobie nie każe kupować. Jak dla mnie, model armaty z sześcioma figurkami za 100-wę, to nie aż tak dużo, oczywiście jak by było taniej nic bym nie powiedziała, np. 85 zeta.

Napisano

Masz ty chłopie reflex!!

Większość o tym "wydarzeniu" wie od środa, 10 marca br.

ps. do adminów: ustawcie zegar na serwie, obowiązuje czas zimowy.

Napisano
Masz ty chłopie reflex!!

Większość o tym "wydarzeniu" wie od środa, 10 marca br.

ps. do adminów: ustawcie zegar na serwie, obowiązuje czas zimowy.

Spokojnie Skala72 nie bój się nie robię Twojej stronie konkurencji więc nie musisz małpować. W temacie o tym zestawie mowy nie było więc chyba dobrze zawarłem informację. A tak na marginesie spójrz na Twoje wpisy np. na temat modeli Tasca z których chciałeś zrobić odkrycie a kilka osób napisała już co o tym sądzi szczególnie o Tobie bo o jakości modeli już dawno wiadomo.

Napisano

Ritter daj ma luz , Skala to taki folklor tego forum, ma własny świat i żyje w innej czasoprzestrzeni pozdrawiam OLO