Panzer4 Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Sam sobie przeczysz, jeśli brak zimmeritu to NIE jest to poprawna wersja. Coś w stylu "no wiesz ten samochód to doskonały pojazd, poza brakiem kół". zimmerit można sobie zrobić samemu. Nie wiem w czym problem. Jeszcze nie tak dawno nikt nie robił modeli z fabrycznie odlanym zimmeritem w skali 1:72 i w każdym Tygrysie, Panterze i wielu innych trzeba było to robić samemu albo kupować walorki. Teraz Dragon wypuścił kilka i nagle jak tego nie ma to model jest już be i fuj. Dla mnie to po prostu modelarskie wyzwanie i powód do dobrej zabawy. No ale widzę, że teraz to już większość oczekuje, że model będzie w 100% zgodny z oryginałem a producenci muszą jeszcze do niego dorzucić blachy, toczoną lufę, żywice, linki, farbki, pędzelki, aero i sześciopak piwa, bo inaczej to złom nie model. Zero pracy własnej i inwencji. Najlepiej, żeby jeszcze sam się składał. Jeżeli ten model jest zbędny to nie widzę powodu dla którego wszystkie inne modele, które powinny mieć zimmerit, a nie mają też są zbędne. No i nie zapominajmy, że każdy T-34 wypuszczony we wtrysku MUSI mieć dokładnie wszystkie detale zgodne z zakładem, w którym go zrobili, bo inaczej jest zbędny... Właściwie to po co robić modele - każdy jest ułomny i ma wady, więc wszystkie są zbędne. Ja tam wolę poświęcić trochę czasu i zrobić zimmerit i cieszyć się Stupą, która będzie wyglądała jak Stupa. EDIT: zapomniałem jeszcze dodać, że oczywiście ten nowy model musi kosztować maksymalnie 50% najtańszego modelu na rynku, bo inaczej to zdzierstwo i rozbój w biały dzień i się nie opłaca... EDIT2: Chętnie zobaczę Stupę w Twoim wykonaniu złożoną z Italeri, Trumpetera i Revella, skoro ten dragonowski jest zbędny. Innymi słowy: show me your money, man. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Masz na myśli T-55 ? Sorry za OT, nie mogłem się powstrzymać. Chociażby :-) W miejsce T-55 można wstawić 3/4 radzieckiego arsenału po '45 i sporo pojazdów z innych państw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Masz na myśli T-55 ? Sorry za OT, nie mogłem się powstrzymać. Hehe, to samo mi przyszło do głowy Ta egzotyczna mieszanka użytkowników, chociaż u mnie to i tak skończyłoby się na LWP pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Masz na myśli T-55 ? Sorry za OT, nie mogłem się powstrzymać. Hehe, to samo mi przyszło do głowy Ta egzotyczna mieszanka użytkowników, chociaż u mnie to i tak skończyłoby się na LWP pewnie. U mnie skończyło się na Iraku Teraz zbieram siły do polskiej pięćpiątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Już mi ślinka cieknie na myśl, że gdy Stup pojawi się w sklepach, a ja go kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Czy producenci z Dragona naprawdę nie znają innych wynalazków? Tylko T-34, Pzkw. IV, Tiger, Panther i cała gama pojazdów z rajchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 Czy producenci z Dragona naprawdę nie znają innych wynalazków?Tylko T-34, Pzkw. IV, Tiger, Panther i cała gama pojazdów z rajchu. Cóż, wygląda na to, że te najlepiej się sprzedają Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Ale w sumie to jest dziwactwo. To co pokazał Dragon jest jak podano na podwoziu H, a prawdziwy był na J - wskazuje na to charakterystyczny dla J-tek wydech (choć koła podtrzymujące miały bandaże jak we wcześniejszych modelach). Choć produkt bardzo ciekawy to jak widać niepoprawny. Czy naprawdę tak trudno było to na J-tce zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 krzychu, na kadłubie J też będzie, tak samo jak na Ausf. G. A w kolejnych pudełkach będzie mit Ostketten oraz mit Winterketten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 krzychu, na kadłubie J też będzie, tak samo jak na Ausf. G.A w kolejnych pudełkach będzie mit Ostketten oraz mit Winterketten. Tu to ironia. Ale mówię serio, czy nasz kochany Dragonek aż tak bardzo się leni żeby sprawdzić co robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Ale mówię serio, czy nasz kochany Dragonek aż tak bardzo się leni żeby sprawdzić co robi? W myśl zasady "głupi się nie kapnie, mądry uda że nie widzi" ... Swoją drogą to ta ich "wpadka" mnie nie dziwi. To nie jedyna (vide: stary Sturmpanzer III i pewnie inne wypuski też). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 16 Lipca 2010 Share Napisano 16 Lipca 2010 Kolejny model ze stajni DML (Deutsche Models ltd.) żródło: Armorama Dobrze ktoś na Armoramie napisał: "Proszę, niech ktoś w Photoshopie dorysuje swastykę na T-90 lub innym współczesnym. Wtedy na pewno wypuszczą" Straszne ale prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 16 Lipca 2010 Share Napisano 16 Lipca 2010 Kolejny model ze stajni DML (Deutsche Models ltd.) Jaka złośliwość ale niestety prawdziwa. Lubie dragona za to ,że robi II wojenne zoo ale niestety jest ich za dużo, po kilkanaście wersji PzIV i ich kolejnych co rocznie wydawanych kopii w nowym pudełku. Mogli by się skupić na ciężej dostępnych modelach lekkich wozów wojsk logistycznych i łączności. p.s. jak dla mnie ten model to badziew, mało ciekawa konserwa , jak bym go dostał do dokleiłbym u góry 88 i było by fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 16 Lipca 2010 Share Napisano 16 Lipca 2010 Niedługo zaczną produkować niemieckie spodki latające, oczywiście w 100 wersjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 ...oczywiście w wersji prototypowej z flakiem 88 na czubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 To co pokazał Dragon jest jak podano na podwoziu H, a prawdziwy był na J - wskazuje na to charakterystyczny dla J-tek wydech (choć koła podtrzymujące miały bandaże jak we wcześniejszych modelach). Dlaczego tak twierdzisz? Na zdjęciu widać tylko osłony wyjścia układu do tłumików, które były takie same dla H jak i dla wczesnych J. Zauważ tez, że koło napinające jest spawane, a nie odlewane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Dlaczego tak twierdzisz? Na zdjęciu widać tylko osłony wyjścia układu do tłumików, które były takie same dla H jak i dla wczesnych J. Zauważ tez, że koło napinające jest spawane, a nie odlewane. A możliwe, że. Słyszałem iż była to J-ka. Koła spawane bywały też w J. A bandaże na podtrzymujących? Wydaje mi się, że widziałem w jakieś J-ce (chyba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Nosz, ku....... oni nie wiedzą co to jest monotonność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Teraz chyba przenieśli się an łódki Chyba naprawdę lecą tylko na kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Chyba naprawdę lecą tylko na kasę. Ależ skąd. Jak każda firma, która zapewnia chleb (i niektórym nowe Porsche) wielu ludziom, lecą tylko na misję prospołeczną i ekologię. Chociaż, po Chińczykach nic nie wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Nosz, ku....... oni nie wiedzą co to jest monotonność? Ale jaka monotonnośc?? widziałeś wcześniej ten model u innego producenta. Jest ich kilkanaście wersji?? To, że niemieckie z 2wś?? A co w tym dziwnego, robią pieniądze na tym co potrafią najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Dokładnie takiego to nie, ale widać przy tym że Dragon zaczyna kolejną fazę wszystkich wersji jednej rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Zgadzam się ze Skotim, że robią to co umieją, żeby zarabiać pieniążki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Dokładnie takiego to nie, ale widać przy tym że Dragon zaczyna kolejną fazę wszystkich wersji jednej rzeczy. Ale przynajmniej zamiast tłuc po raz enty kolejną wersję Panzer IV daje coś nowego. I bardzo ciekawego. Nawet nie wiedziałem, że Niemcy mieli tak zaawansowane projekty amfibijne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi