Jędrek Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 cześć, np. w książce The Destroyer The Sullivans z serii Anatomy of the Ship wydawnictwa Conway Maritime Press jeśli szukasz pomocy w stylu planów, zdjęć itp. to jest ku temu odpowiedni temat w tym dziale, nie było potrzeby zakładania nowego Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Nie zauważyłem tamtego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matros Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Czy próbował ktoś z was budować model kartonowy okrętu transportowo-minowego ORP-Lublin lub któregoś z jego bliźniaków? Myślałem żeby coś takiego spróbować zrobić ale nimam żadnych materiałów znaczy planów budowy takiego okrętu. Może ktoś z forumowiczów mógłby się podzielić takimi "danymi"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Przeglądałem jakiś czas temu w sklepie modele i natrafiłem na ten zestaw: ACADEMY 14102 USS Olivier Hazard Perry w skali 1:350. Ponieważ nie mam zbytniej wiedzy na temat szczegółowej budowy tych okretów to postanowiłem zapytać znawców Czy z tego zestawu istnieje możliwość budowy jednostki w polskich barwach ? Może ktoś posiada ten zestaw jakiś in-box by się przydał. Prosze również o ewentualne korekty odnośnie tego zestawu a budowanego w polskich barawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Czy z tego zestawu istnieje możliwość budowy jednostki w polskich barwach ? Może ktoś posiada ten zestaw jakiś in-box by się przydał. Gdybyś trochę poszukał viewtopic.php?t=10718 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 okonek Bardzo dziękuje za informacje. Jednocześnie napisze że szukałem na forum informacji na ten temat jednak przez wyszukiwarke nic mi nie wyskoczyło ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nazgul_1 Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam Szukam wszelkich materiałów(zdjęcia, plany, dane tech.) japońskich ścigaczy Typu 13. Z góry dzięki za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Mam dość nie typowe pytanie: Jakich wymiarów (długość i szerokość) były deski na pokładach lotniskowców amerykańskich z okresu 2 Wojny Światowej? Gdyby było "zależy od okrętu" to chodzi mi o USS Franklin CV-13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Witam! Poszukuję dokumentacji (zdjęć, planów) okrętu pomocniczego ORP Nurek (tego zbudowanego w 1936). Do tej pory zajmowałem się wyłącznie samolotami więc w literaturze "pływającej" trochę nie bardzo się orientuję. Jeżeli ktoś ma jakieś info na temat "Nurka" proszę o pomoc. Plamy z Modelarza 2/2000 znam i posiadam. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 salve! poszukuje rzeczy dość ciekawej: HMS Furious w konfiguracji z 1917 roku. towarzysze: pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Panowie, szukam zdjęć lub informacji odnośnie wież na Musashi. Czy ktoś się orientuje czy w jakimś okresie swojej służby okręt miał na wieżach artylerii głównej zamontowane dodatkowo kosze z działkami AA ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Panowie, szukam zdjęć lub informacji odnośnie wież na Musashi. Czy ktoś się orientuje czy w jakimś okresie swojej służby okręt miał na wieżach artylerii głównej zamontowane dodatkowo kosze z działkami AA ? Na wszystkich fotkach Musashi jakie widziałem, na wieżach 460 mm nie było żadnych działek AA. Yamato otrzymał je dopiero w 1945 r. Jako ciekawostkę załączam dwa linki (może jeszcze nie znasz): http://homepage1.nifty.com/watakan/yamato/data/yamato_aa.html ewolucja nadbudówki w Yamato i Musashi, od góry: Y'12.41, M'07.42, M'09.42, Y'42/M'42, Y'07.43, M'07.43, Y'05-07.43, Y'02-04.44, M'04.44, Y'10.44, M'10.44, Y'04.45 http://homepage1.nifty.com/watakan/yamato/data/ymt_fire_cont.html które SKO kierowało którym stanowiskiem opelotki, od góry Y'04.45, M'10.44. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubu Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Poszukuję zdjęć, rysunków i innych pomocnych materiałów do budowy Rosyjskiego okrętu podwodnego Victor III RTM lub jego wersji pochodnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Na wszystkich fotkach Musashi jakie widziałem, na wieżach 460 mm nie było żadnych działek AA. Yamato otrzymał je dopiero w 1945 r. Dzięki. Czyli robię "gładkie" wieże, bez dodatków. I dzięki za linki niemniej jednak liczę na pomoc merytoryczną przy wątku warsztatowym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 Czy ktoś dysponuje może jakimiś fotografiami, planami, rysunkami betonowców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 http://fow.aplus.pl/forum/viewtopic.php?t=921&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=betonowce http://forum.eksploracja.pl/viewtopic.php?f=66&t=3547&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=betonowce Tylko tyle ale pewnie już znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arazaziel Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Ja poszukuję czegoś rzadko spotykanego. Mam zamiar zabawić się z pierwszym modelem robionym od zera, a chodzi mi o supertankowiec Knock Nevis (Yara Viking, Jahre Viking, Happy Giant, Seawise Giant). Miałby ktoś jakieś dobre plany, zdjęcia szczegółów itp? ? (Trochę znalazłem na googlach, ale to raczej nie wystarczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Hej. Chciałbym się dowiedzieć, czy są jakieś sensowne modele jachtów? Takie nie za duże, żeby kameralnie upiększyć pomieszczenie sypialne Jeśli tak, to co polecacie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 19 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Chciałbym się dowiedzieć, czy są jakieś sensowne modele jachtów? nowego Predatora z Revella? całkiem fajny ale chyba trochę duży - zdaje się, że było coś jeszcze w ofercie tej firmy a jeśli nie to to może Opty z Mirage Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Witam kolegów. Chciałem zapytać czy ktoś ma może dostęp do starych katalogów revella. Jak byłem jaecze mały to pamiętam że przewinął mi się model statku Calypso. Ma ktoś może coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Był taki model w ofercie Revell w skali 1:125, czego dokładnie poszukujesz? zdjęcia pudełka? znajdziesz w sieci Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Małe pytanko do szkutników: czy ma ktoś schemat - plan itp. jak wiązane były wiosła na pokładach galery z okresu XVI - XVII w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Konkretnie to ja bym marzył żeby go kupić ale raczej wątpię żeby ktoś go jeszcze miał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 pozostają Tobie aukcje, giełdy lub oczekiwanie na wznowienie modelu przez Revella (od czasu do czasu takie wznowienia się pojawiają) chyba, że... sam sobie zbudujesz Calypso Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 http://www.safari.pl/produkt-9-1_2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi