gulus Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Wariat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 19 Marca 2007 Share Napisano 19 Marca 2007 Ale ten "wariat" to oczywiście w sensie pozytywnym He,He,HE....Dla Ciebie małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof II Napisano 19 Marca 2007 Share Napisano 19 Marca 2007 Witam! Model zapowiada się pięknie Jeszcz e LIM A czy jest on produkcji Trumpka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 19 Marca 2007 Share Napisano 19 Marca 2007 Oczywiście jest to Trumpek, z licznymi już zmianami w kadłubie typu powiększe hamulce aerodynamiczne, gdyż te z zestawu są małe i parę jeszcze innych zmian w dolnej części kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 19 Marca 2007 Share Napisano 19 Marca 2007 Irku, piękna sprawa. Gratuluję! Ta przestrzenność… Zwłaszcza popychacz lotki poprowadzony przez wręgi robi wrażenie. Jeśli mogę coś zasugerować, to wydaje mi się, że korzystna byłaby wymiana brzechwy ustateczniającej na cieńszą. Albo oszlifowanie tego co masz już na skrzydle. Być może zamierzasz to zrobić pod koniec prac by jej na obecnym etapie nie uszkodzić? Myślę, że warto, bo ten element, jak dobrze wiesz, w rzeczywistości jest bardzo cienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 20 Marca 2007 Share Napisano 20 Marca 2007 Dzięki Marcinie za zwrócenie uwagi na ten szczegół. Jakoś nie pomyślałem o tym i w trakcie prac postaram się coś z tym fantem zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 20 Marca 2007 Share Napisano 20 Marca 2007 Ufff ... z zapartym tchem oglądałem fotki z produkcji. Piękny modelung Piękna "rzeźba" jak to mawia mój znajomy ... i myślę, że wielu z nas byłoby w stanie taką wykonać ... tylko niewielu się chce ... ja odpadam w przedbiegach, chociaż uważam, że warsztat mam opanowany przynajmniej w stopniu podstawowym. Tak więc gratuluję umiejętności, a przede wszystkim ZAPAŁU Z przyjemnościa pokibicuje do samego końca Pozdrawiam S. - Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 21 Marca 2007 Share Napisano 21 Marca 2007 Fajny model ale czy mie oczy nie myla czy ty chcesz zrobic ruchome sterowniki czy to tak rylko zrobiles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Witam. Przedstawiam nastepny etap prac, może są one niezbyt widoczne ale dokleiłem 70 małych pasków na górne powierzchnie żeber, pomiędzy podłóżnice. Tworzą one teraz profil podwójnego T. Skleiłem ostatecznie również połówki skrzydeł a może ćwiertki w jeden kawałek skrzydła. A teraz fotki: A tak gwoili wyjasnienia to te białe kawałki to są naklejone po to aby wyrównać nierówności na skrzydle. No można teraz odpocząć, powertować dokumentacje i przygotować się na kolejne sklejanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Jak już pisałem: wariat. Ciekawi mnie też, jak to wszystko zostanie wyeksponowane? Może nie doczytałem wszystkiego? Czy scenka z płyty lotniska, czy też raczej wnętrze jakiejś hali montażowo - naprawczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Mhm... a ja się podniecam że sobie sprężynki przy Shermanie zrobiłem......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Hmm ,a mi nikt nie odpowiedzial na pytanie chyba musze sam sie domyslac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Jak patrzę na postęp prac to... odechciało mi się robić mojego Lima 1/48 Trumpka... Teraz aby prezentowanemu projektowi dorównać, mój Limek powinien mieć ruchome stery, klapy... oczywiście wszystko sterowane z kabiny i do tego jeszcze coś ekstra typu żeby sam latał... Irku... kawał dobrej roboty, ja jestem już bliski zaczęcia Kocura, więc mam nadzieję, że chociaż w minimalnym stopniu dorównam Twojemu kunsztowi... [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 No to dobrze myslalem ze on ma ruchome stery i klapy czekam na dalrze relacje z budowy Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Witam i tak hurtem odpowiem. Nic w tym modelu nie będzie ruchome-Panowie bez przesady A co do sposobu ekspozycji to się nad tym jeszcze nie zastanawiałem-oczekuje propozycji Oczywiście przepraszam iż nie odpowiadałem wcześniej W planach po skończeniu skrzydła tak myślę iż w granicy miesiąca się z nim wyrobię w modelu planuję zrobienie jeszcze oczywiście podobnej konstrukcji tylną część kadłuba. W części przedniej planowane jest zrobienie kabiny pilotów od podstaw oraz luk przed kabiną pilota oraz luk na lawetę oraz ona sama. I tu pytanie do wszystkich czy dysponujecie zdjęciami luku w który chowa się laweta-w szczególności interesują mnie boki tego luku. Z góry dziękuję. A tak na marginesie element ten odtworzony przez Airesa nadaje się jedynie do śmietnika. Budując swoją pierwszą replikę MIG-15 używałem tego elementu ale po zdobyciu paru zdjęć i możliwości obejrzenia oryginalnego samolotu w Drzonowie dzięki uprzejmości Pana Jarosława Sobocińskiego za co mu jeszcze raz dziękuję doszedłem do takiego wniosku jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 Oto dalszy ciąg monotonnej walki ze skrzydłem. Zdjęcie ukazuje kolejny etap pracy nad skrzydłem. W tym przypadku przednie części wręg. Dokleiłem 40 częsci, choć przyszło mi zrobić ich trochę więcej. Całośc prac tego etapu zająła mi 7 godzin. Mam nadzieją iż za jakieś dwa tygodnie prace nad kratownicą zostaną ukończone i zajmę się resztą skrzydła m.in. stworzeniem kolejnej kratownicy w tym skrzydle czyli wnętrze przestrzeni nad wysuwaną klapą w skrzydle. A teraz zyczę miłego oglądania Na chwilę uciekam z pracami przy moim innym temacie: F-100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 29 Kwietnia 2007 Share Napisano 29 Kwietnia 2007 Dawno nic tutaj sie nie działo. Brak nowych postępów w pracy spowodowany był końcowym etapem prac nad F-100 /opis powstawania modelu na tutejszym forum/, ale mimo tego prace postępują do przodu. Poniżej parę szybkich fotek z 5-cio godzinnej pracy, wklejeniu 27-u od podstaw zrobionych części a dla tych, którzy mają dłuuuuuuuugi weekend Miłego oglądania Te czerwone elementy to prowadnice, po których wysuwane są klapy-ależ one były upierdliwe w wykonaniu, a ile niecenzuralnych słów padło aż dostałem opieprz od kochanej małżonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 29 Kwietnia 2007 Share Napisano 29 Kwietnia 2007 I to wszystko w 5 godzin Dobry jesteś w te klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Kwietnia 2007 Share Napisano 29 Kwietnia 2007 Maniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 30 Kwietnia 2007 Share Napisano 30 Kwietnia 2007 W pięć godzin to tylko wykonałem elementy, które leżą na podkładce Do zakończnia pozostało jeszcze trochę pracy. Jak będzie to wyglądało w całości to widać na drugim skrzydle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 30 Kwietnia 2007 Share Napisano 30 Kwietnia 2007 a ile niecenzuralnych słów padło aż dostałem opieprz od kochanej małżonki ......czyli pomijajac brzydkie wyrazy nie mowiles NIC..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 30 Kwietnia 2007 Share Napisano 30 Kwietnia 2007 Marku_1101 Gdyby puścić to sytuację na wizji to byłby tylko same pi,pi itd a na koniec bardzo brzydkie słowo określające pewien zawód kobiecy"............... no nareszcie skończyłem" tak miałem tego dosyć a w dodatku bolał mnie kręgosłup. Moja szanowna małżonka skitowała to w końcu w ten sposób albo się zamknę albo ona wyprowadzi mnie z moim hbbi tam gdzie raki zimują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 1 Maja 2007 Share Napisano 1 Maja 2007 .....i dla tego ja modelarnie mam w piwnicy......choc podobno czasem slychac '' jak sie modle'' kiedy cos mi spadnie na podloge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Maja 2007 Share Napisano 3 Maja 2007 Zawsze się zastanawiam patrząc na takie konstrukcje: to jeszcze modelarstwo czy już dewiacja ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 Zawsze się zastanawiam patrząc na takie konstrukcje: to jeszcze modelarstwo czy już dewiacja ??? Odpowiem tobie trochę w inny sposób NAJWAŻNIEJSZE IŻ SPRAWIA MI TO WIELKĄ PRZYJEMNOŚC I ZAPEWNIA ODROBINĘ RELKSU a każdy ma prawo wykonywać model według własnego widzimisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi