Grzegorz 5710 Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 To był prawdopodobnie lot na rozpoznania z zasobnikiem SATURN (pod prawym skrzydłem), UB-16 podwieszony jako "przeciwwaga". Z takimi podwieszeniami lataliśmy np na FOTO poligonu NADARZYCE. Jak mi się wydaje ta sesja zdjęciowa była robiona w trakcie lotów na poligon - po rozwiązaniu poligonu Jagodne lataliśmy na Nadarzyce. Czy w kabinie nie siedzisz Ty ?? Cytuj
babcia131 Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 A nie ma ktoś zdjęcia 1273 wykonanego przez " fotoreportera co stał z prawej strony " kołującego samolotu ? Cytuj
czart Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Czy w kabinie nie siedzisz Ty ?? Jest to możliwe. Pamiętam taki lot parą z por. pil. Robertem Zimolągiem na rozpoznanie fotograficzne poligonu Nadarzyce. Dla MiG-21R lot do Nadarzyc z Samuraja i z powrotem był na granicy promienia taktycznego. Dlatego wiszą 3 x ZP-490, żeby jeszcze mieć trochę czasu na fotki. Cytuj
young Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 To był prawdopodobnie lot na rozpoznania z zasobnikiem SATURN (pod prawym skrzydłem), UB-16 podwieszony jako "przeciwwaga". Z takimi podwieszeniami lataliśmy np na FOTO poligonu NADARZYCE. Bingo! Choć inny s-t, ta sama sesja zdjęciowa: Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 No cóż moja koncepcja modelu z konfiguracją 3xptb490 i 2x ub16 legła w gruzach, ale wykonanie zasobnika saturn to nie jest problem i tak też będzie fajnie wyglądać. Chociaż nie lubię niesymetrycznych podwieszeń. Cytuj
young Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 Widzisz, nie ma siły żebyś nie zrobił zasobnika rozpoznawczego na R Tylko nasuwa się pytanie, czy gdy latały siwe R, był już Saturn Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 Tylko nasuwa się pytanie, czy gdy latały siwe R, był już Saturn Kolejny temat do rozpracowania. Cytuj
babcia131 Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 A to nie jest siwy R ? I chyba zasobnik Saturn [ ale chyba starszego typu ? ] Zresztą są tu Fachowcy po "razwiedce " jakby co wyjaśnią wątpliwości Uploaded with ImageShack.us Cytuj
Jarekk Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 To jest srebrny 2213 (1 esk) na lotnisko w Modlinie - maj 1991. Zanim się przebazowałem do Modlina za resztą pułku, zdałem wszystkie „siwki” w Mierzęcicach w tym samym czasie. Saturn jest klasyczny a nawet dwa (drugi samolot). Tylko nasuwa się pytanie, czy gdy latały siwe R, był już Saturn Raczej tak. Jak mnie dopuścili do obsługi w styczniu 1990, to siwe R stały już w krzakach na 1 esk i nie latały. Próby Saturna zaczęły się raczej wcześniej. Cytuj
qalimar Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 To jest srebrny 2213 (1 esk) na lotnisko w Modlinie - maj 1991. Zanim się przebazowałem do Modlina za resztą pułku, zdałem wszystkie „siwki” w Mierzęcicach w tym samym czasie. Saturn jest klasyczny a nawet dwa (drugi samolot). Jarek, to jest raczej czerwiec 1991, zresztą o ten jeden miesiąc nie ma co kopii kruszyć. ;-) Ostatnim kolorowym samolotem w 32plrt była jasno niebieska szparka UM 7502, którą zdawałem w Oleśnicy na początku września 1991r., i która to trafiła do Wrocławia jako pomoc dydaktyczna. Cytuj
babcia131 Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 Saturn jest klasyczny a nawet dwa (drugi samolot). Dla mnie te wszystkie zasobniki to "fatamorgana" Tym bardziej jeszcze jak zdjecie trochę niewyrazne , albo pod kątem .Ale dzięki za wyjaśnienia . Tak skojarzyłem ze to jakiś wcześniejszy typ, bo gdzies tu mi sie chyba obiło [ a może przyśniło ? ] Zapraszam na http://forums.airforce.ru/matchast/2122-21-e-sparki-12/#post92478 jest pare zdjęć z kabiny 21US z Muzeum w Rydze .Dosć dobrze utrzymany sprzet , to i fotki fajne. Cytuj
Jarekk Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 Wcześniejszy wisi pod Migiem w Forcie Czerniakowskim. Ma 2 brzechwy pod spodem. Cytuj
Piotr_P Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 Wcześniejszy wisi pod Migiem w Forcie Czerniakowskim. Ma 2 brzechwy pod spodem. chodzi Tobie o ten? Cytuj
Jarekk Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 Tak. Za moich czasów już takiego nie było (od '90). Z tego nie da się odpalić kaset na spadochronach. Cytuj
Grzegorz 5710 Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 Tylko nasuwa się pytanie, czy gdy latały siwe R, był już Saturn Był był - chyba ze dwa lata przed seryjną produkcją trwały próby tego zasobnika w Sochaczewie Cytuj
babcia131 Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Grzegorz5710 Dzięki Serdeczne -dopiero dziś "ujawniła sie " poczta. Sorry że pytam -ale to jest wszystko , czy jeszcze coś jest ? Jakby co to żaden problem , zrobię powtórkę , bo ja zeskanowałem całość po niedoróbkach w JW ? A mogłem przegrać od razu na przenosny dysk Cytuj
young Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Wreszcie jakaś nowość .Dzięki . To widzieli? Druga sprawa, nie dająca mi spokoju od dłuższego czasu. Na drugim planie, czyżby jedyny 4-cyfrowy PFM z pomalowanym na zielono statecznikiem? Były 2-cyfrowe, w 2PLM i podobno pod tą blachą nic nie było, a jednak pomalowali. Ale 4 cyfrowy? Cytuj
babcia131 Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 (edytowane) Wreszcie jakaś nowość .Dzięki . To widzieli? Widzieli -wizyta Zegrzaków w Holandii. Tylko czemu to się nie otwiera ? Odnośnie PFM -może mieli za duzo farby Nie mam pojęcia .Pokrycie było ładnie"wyrysowane " i wynitowane pod kształt anteny to i pomalowali .Ja innego wytłumaczenia nie widzę . Edytowane 2 Września 2012 przez Gość Cytuj
em Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Ten pomalowany to 7102.I nie ma zadnych godeł na wlocie. Cytuj
PiotrPilot Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Kolego Young zdjęcie Zegrzyńskich Bisów podczas wizyty w Holandii zostało już wrzucone jakiś czas temu przez moją osobę. Pozdrawiam Cytuj
babcia131 Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Kolego Young zdjęcie Zegrzyńskich Bisów podczas wizyty w Holandii zostało już wrzucone jakiś czas temu przez moją osobę. Pozdrawiam I jak dobrze pamiętam " Twoja Osoba " wrzuciła jeszcze pare zdjęć z "tej wycieczki " Do nauki Kolego , a nie po nocach siedzieć przed kompem. Cytuj
Cinekf1 Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Druga sprawa, nie dająca mi spokoju od dłuższego czasu. Na drugim planie, czyżby jedyny 4-cyfrowy PFM z pomalowanym na zielono statecznikiem? Były 2-cyfrowe, w 2PLM i podobno pod tą blachą nic nie było, a jednak pomalowali. Ale 4 cyfrowy? Ten pomalowany to 7102.I nie ma zadnych godeł na wlocie. To 7102 - rzeczywiście chyba jedyny pfm z "zielonym statecznikiem" i z godłami Cytuj
babcia131 Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Żeby tak szybko i precyzyjnie myśleli "Nasi Politycy " to ten Kraj byłby już nie tylko II Japonią. Cytuj
PiotrPilot Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 I jak dobrze pamiętam " Twoja Osoba " wrzuciła jeszcze pare zdjęć z "tej wycieczki " Do nauki Kolego , a nie po nocach siedzieć przed kompem. Dokładnie tak Kolego Babcia A co do nauki to na szczęście korzystam jeszcze z ostatnich chwil wolności przed rozpoczęciem kolejnego roku na WSOSP-ie. Chodź wakacje i tak pracujące jak nie w pracy to w domu. I tak to wygląda. A czas by wejść na MODELWORK i temat 21-ego zawsze znajdzie się czas. Jak nie na laptopie/ komputerze to telefonie. Pozdrawiam i życzę wszystkim Miłej Nocy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi