Grzegorz 5710 Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 To był prawdopodobnie lot na rozpoznania z zasobnikiem SATURN (pod prawym skrzydłem), UB-16 podwieszony jako "przeciwwaga". Z takimi podwieszeniami lataliśmy np na FOTO poligonu NADARZYCE. Jak mi się wydaje ta sesja zdjęciowa była robiona w trakcie lotów na poligon - po rozwiązaniu poligonu Jagodne lataliśmy na Nadarzyce. Czy w kabinie nie siedzisz Ty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 A nie ma ktoś zdjęcia 1273 wykonanego przez " fotoreportera co stał z prawej strony " kołującego samolotu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Czy w kabinie nie siedzisz Ty ?? Jest to możliwe. Pamiętam taki lot parą z por. pil. Robertem Zimolągiem na rozpoznanie fotograficzne poligonu Nadarzyce. Dla MiG-21R lot do Nadarzyc z Samuraja i z powrotem był na granicy promienia taktycznego. Dlatego wiszą 3 x ZP-490, żeby jeszcze mieć trochę czasu na fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 To był prawdopodobnie lot na rozpoznania z zasobnikiem SATURN (pod prawym skrzydłem), UB-16 podwieszony jako "przeciwwaga". Z takimi podwieszeniami lataliśmy np na FOTO poligonu NADARZYCE. Bingo! Choć inny s-t, ta sama sesja zdjęciowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Wreszcie jakaś nowość .Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 No cóż moja koncepcja modelu z konfiguracją 3xptb490 i 2x ub16 legła w gruzach, ale wykonanie zasobnika saturn to nie jest problem i tak też będzie fajnie wyglądać. Chociaż nie lubię niesymetrycznych podwieszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Widzisz, nie ma siły żebyś nie zrobił zasobnika rozpoznawczego na R Tylko nasuwa się pytanie, czy gdy latały siwe R, był już Saturn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Tylko nasuwa się pytanie, czy gdy latały siwe R, był już Saturn Kolejny temat do rozpracowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 A to nie jest siwy R ? I chyba zasobnik Saturn [ ale chyba starszego typu ? ] Zresztą są tu Fachowcy po "razwiedce " jakby co wyjaśnią wątpliwości Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 To jest srebrny 2213 (1 esk) na lotnisko w Modlinie - maj 1991. Zanim się przebazowałem do Modlina za resztą pułku, zdałem wszystkie „siwki” w Mierzęcicach w tym samym czasie. Saturn jest klasyczny a nawet dwa (drugi samolot). Tylko nasuwa się pytanie, czy gdy latały siwe R, był już Saturn Raczej tak. Jak mnie dopuścili do obsługi w styczniu 1990, to siwe R stały już w krzakach na 1 esk i nie latały. Próby Saturna zaczęły się raczej wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 To jest srebrny 2213 (1 esk) na lotnisko w Modlinie - maj 1991. Zanim się przebazowałem do Modlina za resztą pułku, zdałem wszystkie „siwki” w Mierzęcicach w tym samym czasie. Saturn jest klasyczny a nawet dwa (drugi samolot). Jarek, to jest raczej czerwiec 1991, zresztą o ten jeden miesiąc nie ma co kopii kruszyć. ;-) Ostatnim kolorowym samolotem w 32plrt była jasno niebieska szparka UM 7502, którą zdawałem w Oleśnicy na początku września 1991r., i która to trafiła do Wrocławia jako pomoc dydaktyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Saturn jest klasyczny a nawet dwa (drugi samolot). Dla mnie te wszystkie zasobniki to "fatamorgana" Tym bardziej jeszcze jak zdjecie trochę niewyrazne , albo pod kątem .Ale dzięki za wyjaśnienia . Tak skojarzyłem ze to jakiś wcześniejszy typ, bo gdzies tu mi sie chyba obiło [ a może przyśniło ? ] Zapraszam na http://forums.airforce.ru/matchast/2122-21-e-sparki-12/#post92478 jest pare zdjęć z kabiny 21US z Muzeum w Rydze .Dosć dobrze utrzymany sprzet , to i fotki fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Wcześniejszy wisi pod Migiem w Forcie Czerniakowskim. Ma 2 brzechwy pod spodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Wcześniejszy wisi pod Migiem w Forcie Czerniakowskim. Ma 2 brzechwy pod spodem. chodzi Tobie o ten? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Tak. Za moich czasów już takiego nie było (od '90). Z tego nie da się odpalić kaset na spadochronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz 5710 Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Tylko nasuwa się pytanie, czy gdy latały siwe R, był już Saturn Był był - chyba ze dwa lata przed seryjną produkcją trwały próby tego zasobnika w Sochaczewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Grzegorz5710 Dzięki Serdeczne -dopiero dziś "ujawniła sie " poczta. Sorry że pytam -ale to jest wszystko , czy jeszcze coś jest ? Jakby co to żaden problem , zrobię powtórkę , bo ja zeskanowałem całość po niedoróbkach w JW ? A mogłem przegrać od razu na przenosny dysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Wreszcie jakaś nowość .Dzięki . To widzieli? Druga sprawa, nie dająca mi spokoju od dłuższego czasu. Na drugim planie, czyżby jedyny 4-cyfrowy PFM z pomalowanym na zielono statecznikiem? Były 2-cyfrowe, w 2PLM i podobno pod tą blachą nic nie było, a jednak pomalowali. Ale 4 cyfrowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 (edytowane) Wreszcie jakaś nowość .Dzięki . To widzieli? Widzieli -wizyta Zegrzaków w Holandii. Tylko czemu to się nie otwiera ? Odnośnie PFM -może mieli za duzo farby Nie mam pojęcia .Pokrycie było ładnie"wyrysowane " i wynitowane pod kształt anteny to i pomalowali .Ja innego wytłumaczenia nie widzę . Edytowane 2 Września 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Ten pomalowany to 7102.I nie ma zadnych godeł na wlocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Kolego Young zdjęcie Zegrzyńskich Bisów podczas wizyty w Holandii zostało już wrzucone jakiś czas temu przez moją osobę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Kolego Young zdjęcie Zegrzyńskich Bisów podczas wizyty w Holandii zostało już wrzucone jakiś czas temu przez moją osobę. Pozdrawiam I jak dobrze pamiętam " Twoja Osoba " wrzuciła jeszcze pare zdjęć z "tej wycieczki " Do nauki Kolego , a nie po nocach siedzieć przed kompem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Druga sprawa, nie dająca mi spokoju od dłuższego czasu. Na drugim planie, czyżby jedyny 4-cyfrowy PFM z pomalowanym na zielono statecznikiem? Były 2-cyfrowe, w 2PLM i podobno pod tą blachą nic nie było, a jednak pomalowali. Ale 4 cyfrowy? Ten pomalowany to 7102.I nie ma zadnych godeł na wlocie. To 7102 - rzeczywiście chyba jedyny pfm z "zielonym statecznikiem" i z godłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Żeby tak szybko i precyzyjnie myśleli "Nasi Politycy " to ten Kraj byłby już nie tylko II Japonią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 I jak dobrze pamiętam " Twoja Osoba " wrzuciła jeszcze pare zdjęć z "tej wycieczki " Do nauki Kolego , a nie po nocach siedzieć przed kompem. Dokładnie tak Kolego Babcia A co do nauki to na szczęście korzystam jeszcze z ostatnich chwil wolności przed rozpoczęciem kolejnego roku na WSOSP-ie. Chodź wakacje i tak pracujące jak nie w pracy to w domu. I tak to wygląda. A czas by wejść na MODELWORK i temat 21-ego zawsze znajdzie się czas. Jak nie na laptopie/ komputerze to telefonie. Pozdrawiam i życzę wszystkim Miłej Nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi