mh76 Napisano 4 Grudnia 2022 Share Napisano 4 Grudnia 2022 Koledzy,czy ktoś z was posiada model Ta 154 Dragona 1/48 lub Ta 154 v3 Hasegawy 1/72 ?,potrzebuje skan kalkomanii i instrukcji malowania będe wdzięczny za pomoc, fotki modeli poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 Koledzy, tak na szybko. Wklęsły czy wypukły? Hasegawa PT 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 z tego, co pamietam - wypukle linie podzialu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 Tak myślałem że to staroć. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 2 godziny temu, jmx62 napisał: Tak myślałem że to staroć. Dzięki. Obejrzyj ten film, a wnioski wyciągnij sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 no to juz nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 @mh76 szukaj takich rzeczy zawsze na scalemates, tam często są instrukcje, tu masz z ich strony pdf z instrukcją https://www.scalemates.com/products/img/0/7/7/101077-58-instructions.pdf a w jednej z recenzji jest skan kalkomanii 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mh76 Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 2 godziny temu, Vieh_san napisał: @mh76 szukaj takich rzeczy zawsze na scalemates, tam często są instrukcje, tu masz z ich strony pdf z instrukcją https://www.scalemates.com/products/img/0/7/7/101077-58-instructions.pdf a w jednej z recenzji jest skan kalkomanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mh76 Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Dzięki wielkie za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 18 godzin temu, _OldMan_ napisał: Obejrzyj ten film, a wnioski wyciągnij sam. Niby ok. Ale jednak już mi przeszła ochota na niego. Chociaż nie powiem, oryginał bardzo mi się podoba jak mało który odrzutowiec. W czasach przed faraonami i piramidami miałem takiego w 72 z Matchboxa. Mega był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 4 godziny temu, jmx62 napisał: Ale jednak już mi przeszła ochota na niego nie gadaj tyle, tylko buduj ja mam niestety tylko jednego w 48 ale tez cztery 72-ki w szafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 A takie pytanie amatora, ktoś może używa aluminium np z puszki do detalowania modeli? Zastanawiam sie czy farby i kleje się tego trzymaja jako tako? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 W dniu 3.12.2022 o 19:54, Lipa napisał: Czy były plany stosowania Focke-Wulf Fw 190 na lotniskowcach? Co za tym idzie czy były jakieś prototypy bądz chociaż plany z deski kreślarskiej? Na Graff Zeppelin miały pływać Bf 109T, Fi 167 i Ju 87C, oraz ewentualnie Avie Bk-534. O Fw190 nic mi nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 2 godziny temu, alienus napisał: ktoś może używa aluminium np z puszki do detalowania modeli? Do detalowania modeli większość modelarzy używa gotowych zestawów, względnie plastikowych arkuszy, profili, rurek. drucików, blaszek itd. Aluminium z puszki, cokolwiek to jest - nie spotkałem się. Wyzłośliwiam się nie tylko dla przyjemności. Jeśli człowiek chce się czegoś dowiedzieć na jakiś temat, to jednak warto zadbać o to, by inni mieli szanse zrozumieć co jest problemem. Zamieszczony post warto przeczytać kontrolnie jeszcze raz, nawet gdy wykonało się go żelazkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 3 godziny temu, alienus napisał: A takie pytanie amatora, ktoś może używa aluminium np z puszki do detalowania modeli? Zastanawiam sie czy farby i kleje się tego trzymaja jako tako? Ja czasami używałem do małych pierdółek, nie gorzej się trzyma jak na trawionkach. Są też specjalne podkłady na metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 2 godziny temu, greatgonzo napisał: Aluminium z puszki, cokolwiek to jest - nie spotkałem się. opakowania aluminiowe - setki rodzajow i grubosci. Od talerzy 250mm po tacki 100x 50 material do budowy - pierwsza klasa przyklad z dioramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 Sorki Alienus. Twój post był zupełnie OK, a ja centralnie zrobiłem z siebie matoła. Zaciemnienie umysłu, mam nadzieję, przejściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 10 godzin temu, alienus napisał: A takie pytanie amatora, ktoś może używa aluminium np z puszki do detalowania modeli? Zastanawiam sie czy farby i kleje się tego trzymaja jako tako? Na dws jest taki modelarz co buduje tylko z puszek i wychodzi mu to "very oczeń charaszo". https://www.dws.org.pl/viewtopic.php?f=62&t=134332 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 Czy któryś z forumowiczów dysponuje może nr 2 (maj 2012) magazynu lotniczego Gapa? Chodzi mi o artykuł ,,Słowacy w Dęblinie", autorstwa Jiří Rajlich. *są w nim zdjęcia czechosłowackich samolotów przejętych przez Lotnictwo Polskie (ale ze znakami czechosłowackimi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 1 minutę temu, Kolekcjoner WP napisał: Czy któryś z forumowiczów dysponuje może nr 2 (maj 2012) magazynu lotniczego Gapa? Chodzi mi o artykuł ,,Słowacy w Dęblinie", autorstwa Jiří Rajlich. *są w nim zdjęcia czechosłowackich samolotów przejętych przez Lotnictwo Polskie (ale ze znakami czechosłowackimi) Mam ten numer, postaram się jutro po pracy lub w niedzielę "dokopać się"do niegi i sprawdzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 5 minut temu, Slawek_26869 napisał: Mam ten numer, postaram się jutro po pracy lub w niedzielę "dokopać się"do niegi i sprawdzę Dzięki wielkie! Już od dłuższego czasu chodzą za mną modele samolotów na których ewakuowali się czechosłowaccy piloci, w tym Jozef Frantisek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 14 Grudnia 2022 Share Napisano 14 Grudnia 2022 W dniu 9.12.2022 o 10:12, Kolekcjoner WP napisał: Na Graff Zeppelin miały pływać Bf 109T, Fi 167 i Ju 87C, oraz ewentualnie Avie Bk-534. O Fw190 nic mi nie wiadomo. No nic, to będę zrzynał od żółtków i aliantów. Zrobię jakieś SF. Dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Grudnia 2022 Share Napisano 14 Grudnia 2022 WILGA - czy ktos zna ten model??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 15 Grudnia 2022 Share Napisano 15 Grudnia 2022 (edytowane) @BRAVO112 gdzieś to znalazł? Żywica???? P.s Już znalazłem: classic planes żywica z dodatkami. Edytowane 15 Grudnia 2022 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 Grudnia 2022 Share Napisano 15 Grudnia 2022 a wiadomo cos na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi