kwiatektatek Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Witam. Dla mnie konkurs równa się motywacji. Więc zmotywowany sięgnąłem na szafę i z zamkniętymi oczami wyciągnąłem pudełko. O dziwo trafiłem na samolot. Jako że posiadam wyłącznie samoloty, przeszedłem nad tym faktem do porządku dziennego i zabrałem się za inboxa. Pudełko jest nieco sfatygowane, ale i model ma już swoje lata: Wypraski nieruszane od 1984 roku, jeszcze w folii: Jak na duży samolot przystało ilość elementów jest imponująca Kalkomanie pożółkły. Podobno wystarczy wystawić je na słońce, żeby wróciły do formy, tylko skąd tu wziąć słońce? Instrukcja: Inbox gotowy. W konkursie już jestem. Jutro zobaczymy czy motywacja mi nie osłabła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 o mam ten model:) a raczej jego złom, wiec jakby co słuze częsciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Szacun, że potrafisz tyle wytrzymać bez wyciągania ramek z folii!! powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Ooo, chętnie popatrzę na relację. Ze względów sentymentalnych bo byłem małym gówniarzem jak wujas pokazał mi niesklejonego MB i zrobił na mnie wrażenie rozmiarami (w porównaniu do Jaczków i Czapli) oraz kwadratowym przodem kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Roobert, na pewno nie jesteś jedynym, który ma sentyment do tego modelu. W latach '80 modele KP to dla mnie (rocznik 1977) była Europa przez bardzo duże "E" I te kapitalne rysunki J. Velca na pudełkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Witam Też kiedyś kleiłem ten model . Pamiętam, że sklejenie zajęło mi cały dzień i zużyłem masę kleju na samo przyklejenie skrzydeł ( które i tak oklapły w dół). Nawet niedawno z sentymentu ,miałem zamiar nabyć ten model na portalu aukcyjnym. No to działaj i powodzenia! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 Szacun, że potrafisz tyle wytrzymać bez wyciągania ramek z folii! To nie do końca tak. Kiedy pierwszy raz nabyłem aero mb-200 rozprawiłem się z folią w ten sam dzień. Z ramkami zresztą też. Model powstał chyba w tydzień. Ten egzemplarz kupiłem całkiem niedawno. Będę szczęśliwym człowiekiem jeśli uda mi się go ukończyć w konkursowym terminie. A swoją drogą to brakuje mi trochę tego młodzieńczego entuzjazmu. Samo kupno modelu było wtedy emocjonującym wydarzeniem. Kadłub i płaty wycinało się natychmiast po powrocie do domu, żeby je złożyć na sucho i obejrzeć bryłę modelu, a instrukcję czytało się do poduszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 za model!!! pamiętam dokładnie ten samolot, kleiło się go... cudnie!!! owszem, znalazły się tam jakieś drobiazgi, ale... ja na tamte czasy model wypasik, dokładnie pamiętam kiedy go kupiłem, w którym sklepie zabawkarskim (o modelarski jeszcze w tych latach w Łodzi było trudno), pamiętam też, że jak paradowałem z tym pudłem pokaźnych rozmiarów jeden z kolesi na osiedlu miał ochotę ode mnie go "pożyczyć" na "wieczne nieoddanie" , o ile się nie mylę, mój miał bardziej szare ramki, przypominające jakością niektóre matchboxy z pewex'u rodem. Powodzenia w zmaganiach z tym cudakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Hehe ale się sentymentalnie zrobiło Ja swojego przywiozłem z kolonii w Bratysławie, w jeden dzień skleiłem i postawiłem na półce obok łosia.... Oczywiście bez malowania, za to z polskimi szachownicami. Z entuzjazmem młodego fanatyka lotnictwa podstawiłem przed nim kartkę z wykaligrafowanym napisem "PZL Żubr". W sumie to nawet podobny nieco był Przez oczywisty sentyment będę śledził Twoją relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Rany Julek ,jak ja ja moglem przegapic ten post . Mam taki sam , nawet tydzien temu relaksujac sie w wannie ogladalem sobie do niego instrukcje . A i pudelko tak samo zniszczone . Z racji wielkosci magazynuje w nim jeszcze dwa Jaki 1 i takiego starusienkiego Miga 15 . Czyzbym juz byl dinozaurem ? Klej go , klej go . Musisz go skleic . A do rzeczy - jest sposob na odrzolcenie kalkomanii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Skromne zapytanie , fabryka ruszyla z budowa ? Dzisiaj niedziela , jak nie dzisiaj to kiedy cos zobaczymy ? Bardzo ciekawy model sie szykuje ze wzgledu na konstrukcje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 podobnie jak inni, również czekam , ciekawa maszyna to połowa suckesu udanego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Zaczela sie sobota , podejrzewam rozpoczecie prac . Siedzimy i czekamy na start . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Kurcze, tyle razy widziałem go na allegro i zawsze chciałem zobaczyć jak wygląda zrobiony... Szacun, że potrafisz tyle wytrzymać bez wyciągania ramek z folii!! O tym samym pomyślałem W latach '80 modele KP to dla mnie (rocznik 1977) była Europa przez bardzo duże "E" I te kapitalne rysunki J. Velca na pudełkach...Oj tak, dokładnie tak (rocznik 1976) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 I kiedy pojawią się Panie kolego jakieś fotki? My tu z wypiekami na twarzy czekamy na przypomnienie dzieciństwa a tu cisza edit: apropo wypieków Przychodzi baba do lekarza i mówi: - Panie doktorze mam wypieki. - To życzę smacznego - odpowiada lekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 A jak , czekamy czekamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 2 Listopada 2009 Autor Share Napisano 2 Listopada 2009 Miałem się odezwać dopiero jak coś zrobię, ale wobec takich oczekiwań muszę wyjaśnić moje milczenie. Otóż w dość dramatycznych okolicznościach straciłem swoje miejsce do modelowania. Nie jest łatwo znaleźć inne, równie dobre (ech te przyzwyczajenia). Ale sytuacja powoli się klaruje. Myślę, że do końca tygodnia ruszę z robotą. Nie spodziewajcie się jednak częstych uaktualnień. Najczęściej nie mam czasu, a kiedy go mam to padam na tzw. pysk. Powodem jest dwójka małych dzieci. Oczywiście z czasem staną się bardziej samodzielne. Wystarczy poczekać jakieś dziesięć lat Pozdrawiam wszystkich widzów mojego niezaczętego jeszcze warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Czy ma ktoś materiały dotyczące wnętrza tego samolotu? Byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 W sprawie materiałów nie pomogę, ale jestem ciekawy co robisz z tą skrzynką na jabłka? Ruszyłeś już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 W dawnych czasach w L+K były plany i omówienie tego modelu. Wnętrze przedstawione było na poziomie tego z modelu. Poszukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 24 Listopada 2009 Autor Share Napisano 24 Listopada 2009 Nie trzeba. Tak się dobrze złożyło, że w październikowym "Modelarzu" jest wkładka z planami. Nie kupuję tego pisma, więc na pewno bym przegapił. Podziękowania koledze z innego forum za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Ooo, właśnie miałem Ci dać znać o tych planach... Brak czasu rozumiem aż za dobrze, sam zastanawiam się nad zmianą modelu na jakiś prostszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 19 Września 2010 Autor Share Napisano 19 Września 2010 Odkopuję temat. Nie mogę obiecać, że znowu nie zamilknę na wiele miesięcy, ale to już ryzyko zawodowe:) Na razie zrobiłem fotele pilotów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 Cześć! Fotele wyglądają naprawdę dobrze. A ja jestem jednym z tych kolesi urodzonych pod koniec lat siedemdziesiątych, dla których w drugiej połowie lat osiemdziesiątych ten model Aero MB-200 to był największywypas jaki mógł być! Powodzenia w budowie i do usłyszenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 W jakim malowaniu chcesz go wykonać? Jest kilka zdjęć tego samolotu użytkowanych przez polaków we Francji. Może wobec tego polski wątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi