caughtinthemiddle Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Rozsypał się worek z "pumami". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majsterklepka Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca W dniu 19.03.2024 o 13:19, caughtinthemiddle napisał: Rozsypał się worek z "pumami". Będzie też wersja bez wnętrza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca 2 godziny temu, Rafał B napisał: Będzie też wersja bez wnętrza. Ja mam tylko nadzieję, że Tygrysa nie ruszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca 10 minut temu, Seb napisał: Ja mam tylko nadzieję, że Tygrysa nie ruszą Co w tym przypadku budzi Twój największy niepokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca 58 minut temu, Rafał B napisał: Co w tym przypadku budzi Twój największy niepokój? Znając ich to koło będzie składało się z kilku części 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca 8 minut temu, Seb napisał: Znając ich to koło będzie składało się z kilku części No ba, żeby tylko koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca 4 godziny temu, Seb napisał: Ja mam tylko nadzieję, że Tygrysa nie ruszą W tym roku mało prawdopodobne. Zazwyczaj rocznie 2 nowe linie wprowadzają. W tym roku jest już 234 i Stuart. 234 pewnie był szykowany na 2 półrocze, ale RMF wyskoczył ze swoim to i oni się pośpieszyli. Może w przyszłym roku zrobią Tygrysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca W dniu 26.03.2024 o 22:41, JanuszF napisał: W tym roku mało prawdopodobne. Zazwyczaj rocznie 2 nowe linie wprowadzają. W tym roku jest już 234 i Stuart. 234 pewnie był szykowany na 2 półrocze, ale RMF wyskoczył ze swoim to i oni się pośpieszyli. Może w przyszłym roku zrobią Tygrysa A po co komu kolejny hitlerowski Tygrys mało to ich na rynku do wyboru do koloru a Echelon produkuje kalki do wszystkich batalionów ciężkich czołgów także można zrobić każdy egzemplarz , jest tyle różnych innych pojazdów które nie doczekały się modeli o jakby tak zrobili np . WZT2 czy BLG67 to byłoby coś, ew. z II wojennych nawet hitlerowskich kfz. 74 zwłaszcza że pojazdy bazowe w postaci Krupp L3H163 czy Mercedes-Benz LG300 mają , ale ja nie o tym chciałem . Kolejna nowość ze stajni MiniArtu tym razem jest to II wojenny amerykański generator prądu PE95 napędzany silnikiem słynnego Willisa Jeepa dodatkowo w zestawie rozmaite beczki kanistry i inne lejki o takie : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca 1 godzinę temu, Adams M1A1 napisał: A po co komu kolejny hitlerowski Tygrys Bo schodzą jak ciepłe bułeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca 30 minut temu, WPR napisał: Bo schodzą jak ciepłe bułeczki. Myślę że to pokutujący jeszcze z czasów komuny mit kiedy to tego typu pojazdów nie było wcale na rynku . Kasę robi się bardziej na modelach których nikt inny nie wypuszcza patrz Trumpeter i jego radarowo-wyrzutniowe wydania czy MiniArt z ich sceneriami i domami, seriami pojazdów zbudowanych na jednym podwoziu, oraz ciekawymi figurkami w różnych pozach i jakoś sobie doskonale radzą bez hitlerowskiego Tygrysa w portfolio. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca 4 godziny temu, Adams M1A1 napisał: Myślę że to pokutujący jeszcze z czasów komuny mit kiedy to tego typu pojazdów nie było wcale na rynku . Kasę robi się bardziej na modelach których nikt inny nie wypuszcza patrz Trumpeter i jego radarowo-wyrzutniowe wydania czy MiniArt z ich sceneriami i domami, seriami pojazdów zbudowanych na jednym podwoziu, oraz ciekawymi figurkami w różnych pozach i jakoś sobie doskonale radzą bez hitlerowskiego Tygrysa w portfolio. I tak i nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca 5 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Myślę że to pokutujący jeszcze z czasów komuny mit kiedy to tego typu pojazdów nie było wcale na rynku . Kasę robi się bardziej na modelach których nikt inny nie wypuszcza patrz Trumpeter i jego radarowo-wyrzutniowe wydania czy MiniArt z ich sceneriami i domami, seriami pojazdów zbudowanych na jednym podwoziu, oraz ciekawymi figurkami w różnych pozach i jakoś sobie doskonale radzą bez hitlerowskiego Tygrysa w portfolio. Adam czy dlatego wypuścili tyle wersji STG III bo ich brakuje na rynku modelarskim? I następna będzie Puma , której podwozie można . wykorzystać do paru innych pojazdów. Mini Art ma bliżej do projektów o których wspomniałeś ale wolą robić US-sów albo Germańców bo lepiej się sprzedają . Rynek modelarski jak każdy inny rządzi się swoimi prawami , czyli finansami. Według mnie Trumpeter i inne jemu podobne pociotki są nastawione na rynek wschodni a ściślej rosyjski , podobnie robił Meng . Ten ostatni współpracował z rosjaninem o nicku Gurkhan (chyba tak się pisze) przy projektowaniu niektórych modeli , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia W dniu 26.03.2024 o 18:11, Seb napisał: Ja mam tylko nadzieję, że Tygrysa nie ruszą Zajrzyj do wątku TAKOM-a tam tych hitlerowskich Tygrysów do wyboru do koloru, jest nawet figurka tego zagorzałego nazisty SS-owca Wittmanna na pewno będzie z czego wybrać: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 9 Kwietnia Share Napisano 9 Kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_LazyMan_ Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia Pierwsze screeny z budowy: https://www.themodellingnews.com/2024/04/build-sequence-preview-35th-scale-sdkfz.html#more Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia Nie przekonuje mnie to rozmieszczenie amunicji. W alianckich raportach stało, że były cztery skrzynki po bokach. Środkowa wydaje się wzięta z Pakwagena (nawet ilość pocisków pasuje) i przy lekko obróconej wieży byłaby pod nogami załogi. No i przy dostępie do skrzynek tylko od tyłu nieźle musieliby się z nimi gimnastykować, ale to już bardziej wiarygodne i od biedy tylny kierowca/radiooperator mógł pomagać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia 27 minut temu, AchtungCancer napisał: Ciężko znaleźć fotki wnętrza , mam gdzieś angielskie czasopismo z fotkami wnętrza jutro poszukam i sprawdzę co tam jest. Udało mi się w dwóch różnych artykułach w sieci znaleźć takie rysunki , sądzę ze się pokrywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia Tm jak to sobie ustawili w War Thunderze na potrzeby gry to bym się nie przejmował. O fotografiach przedziału bojowego nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_LazyMan_ Napisano 14 Kwietnia Share Napisano 14 Kwietnia https://www.themodellingnews.com/2024/04/preview-lathe-machine-from-miniart-in.html#more Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 16 Kwietnia Share Napisano 16 Kwietnia 1/72 StuG III Ausf.G -Feb 1943 Alkett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja (edytowane) W dniu 11.03.2024 o 17:56, robertmodelarz napisał: Na stronie Miniart jest informacja o dwóch wersjach kolorystycznych, ja osobiście nigdy nie widziałem fotek Enigmy z oznaczeniami taktycznymi lub narodowymi. Sam czekam na Meridę. https://miniart-models.com/pl/product/37095-iraqi-t-55-al-faw-enigma-soviet-made-base/ Kolorowa Enigma Edytowane 7 Maja przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 24 Maja Share Napisano 24 Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 3 Czerwca Share Napisano 3 Czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi