caughtinthemiddle Napisano 19 Marca 2024 Napisano 19 Marca 2024 Rozsypał się worek z "pumami". 3 Cytuj
Rafał B Napisano 26 Marca 2024 Napisano 26 Marca 2024 W dniu 19.03.2024 o 13:19, caughtinthemiddle napisał: Rozsypał się worek z "pumami". Będzie też wersja bez wnętrza. 1 Cytuj
Seb Napisano 26 Marca 2024 Napisano 26 Marca 2024 2 godziny temu, Rafał B napisał: Będzie też wersja bez wnętrza. Ja mam tylko nadzieję, że Tygrysa nie ruszą Cytuj
Rafał B Napisano 26 Marca 2024 Napisano 26 Marca 2024 10 minut temu, Seb napisał: Ja mam tylko nadzieję, że Tygrysa nie ruszą Co w tym przypadku budzi Twój największy niepokój? Cytuj
Seb Napisano 26 Marca 2024 Napisano 26 Marca 2024 58 minut temu, Rafał B napisał: Co w tym przypadku budzi Twój największy niepokój? Znając ich to koło będzie składało się z kilku części 2 Cytuj
Rafał B Napisano 26 Marca 2024 Napisano 26 Marca 2024 8 minut temu, Seb napisał: Znając ich to koło będzie składało się z kilku części No ba, żeby tylko koło Cytuj
JanuszF Napisano 26 Marca 2024 Napisano 26 Marca 2024 4 godziny temu, Seb napisał: Ja mam tylko nadzieję, że Tygrysa nie ruszą W tym roku mało prawdopodobne. Zazwyczaj rocznie 2 nowe linie wprowadzają. W tym roku jest już 234 i Stuart. 234 pewnie był szykowany na 2 półrocze, ale RMF wyskoczył ze swoim to i oni się pośpieszyli. Może w przyszłym roku zrobią Tygrysa Cytuj
Adams M1A1 Napisano 28 Marca 2024 Napisano 28 Marca 2024 W dniu 26.03.2024 o 22:41, JanuszF napisał: W tym roku mało prawdopodobne. Zazwyczaj rocznie 2 nowe linie wprowadzają. W tym roku jest już 234 i Stuart. 234 pewnie był szykowany na 2 półrocze, ale RMF wyskoczył ze swoim to i oni się pośpieszyli. Może w przyszłym roku zrobią Tygrysa A po co komu kolejny hitlerowski Tygrys mało to ich na rynku do wyboru do koloru a Echelon produkuje kalki do wszystkich batalionów ciężkich czołgów także można zrobić każdy egzemplarz , jest tyle różnych innych pojazdów które nie doczekały się modeli o jakby tak zrobili np . WZT2 czy BLG67 to byłoby coś, ew. z II wojennych nawet hitlerowskich kfz. 74 zwłaszcza że pojazdy bazowe w postaci Krupp L3H163 czy Mercedes-Benz LG300 mają , ale ja nie o tym chciałem . Kolejna nowość ze stajni MiniArtu tym razem jest to II wojenny amerykański generator prądu PE95 napędzany silnikiem słynnego Willisa Jeepa dodatkowo w zestawie rozmaite beczki kanistry i inne lejki o takie : 1 Cytuj
WPR Napisano 28 Marca 2024 Napisano 28 Marca 2024 1 godzinę temu, Adams M1A1 napisał: A po co komu kolejny hitlerowski Tygrys Bo schodzą jak ciepłe bułeczki. Cytuj
Adams M1A1 Napisano 28 Marca 2024 Napisano 28 Marca 2024 30 minut temu, WPR napisał: Bo schodzą jak ciepłe bułeczki. Myślę że to pokutujący jeszcze z czasów komuny mit kiedy to tego typu pojazdów nie było wcale na rynku . Kasę robi się bardziej na modelach których nikt inny nie wypuszcza patrz Trumpeter i jego radarowo-wyrzutniowe wydania czy MiniArt z ich sceneriami i domami, seriami pojazdów zbudowanych na jednym podwoziu, oraz ciekawymi figurkami w różnych pozach i jakoś sobie doskonale radzą bez hitlerowskiego Tygrysa w portfolio. 2 Cytuj
mandrivecs Napisano 28 Marca 2024 Napisano 28 Marca 2024 4 godziny temu, Adams M1A1 napisał: Myślę że to pokutujący jeszcze z czasów komuny mit kiedy to tego typu pojazdów nie było wcale na rynku . Kasę robi się bardziej na modelach których nikt inny nie wypuszcza patrz Trumpeter i jego radarowo-wyrzutniowe wydania czy MiniArt z ich sceneriami i domami, seriami pojazdów zbudowanych na jednym podwoziu, oraz ciekawymi figurkami w różnych pozach i jakoś sobie doskonale radzą bez hitlerowskiego Tygrysa w portfolio. I tak i nie... Cytuj
bulik58 Napisano 28 Marca 2024 Napisano 28 Marca 2024 5 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Myślę że to pokutujący jeszcze z czasów komuny mit kiedy to tego typu pojazdów nie było wcale na rynku . Kasę robi się bardziej na modelach których nikt inny nie wypuszcza patrz Trumpeter i jego radarowo-wyrzutniowe wydania czy MiniArt z ich sceneriami i domami, seriami pojazdów zbudowanych na jednym podwoziu, oraz ciekawymi figurkami w różnych pozach i jakoś sobie doskonale radzą bez hitlerowskiego Tygrysa w portfolio. Adam czy dlatego wypuścili tyle wersji STG III bo ich brakuje na rynku modelarskim? I następna będzie Puma , której podwozie można . wykorzystać do paru innych pojazdów. Mini Art ma bliżej do projektów o których wspomniałeś ale wolą robić US-sów albo Germańców bo lepiej się sprzedają . Rynek modelarski jak każdy inny rządzi się swoimi prawami , czyli finansami. Według mnie Trumpeter i inne jemu podobne pociotki są nastawione na rynek wschodni a ściślej rosyjski , podobnie robił Meng . Ten ostatni współpracował z rosjaninem o nicku Gurkhan (chyba tak się pisze) przy projektowaniu niektórych modeli , 1 Cytuj
Adams M1A1 Napisano 5 Kwietnia 2024 Napisano 5 Kwietnia 2024 W dniu 26.03.2024 o 18:11, Seb napisał: Ja mam tylko nadzieję, że Tygrysa nie ruszą Zajrzyj do wątku TAKOM-a tam tych hitlerowskich Tygrysów do wyboru do koloru, jest nawet figurka tego zagorzałego nazisty SS-owca Wittmanna na pewno będzie z czego wybrać: 1 Cytuj
_LazyMan_ Napisano 11 Kwietnia 2024 Napisano 11 Kwietnia 2024 Pierwsze screeny z budowy: https://www.themodellingnews.com/2024/04/build-sequence-preview-35th-scale-sdkfz.html#more Cytuj
AchtungCancer Napisano 11 Kwietnia 2024 Napisano 11 Kwietnia 2024 Nie przekonuje mnie to rozmieszczenie amunicji. W alianckich raportach stało, że były cztery skrzynki po bokach. Środkowa wydaje się wzięta z Pakwagena (nawet ilość pocisków pasuje) i przy lekko obróconej wieży byłaby pod nogami załogi. No i przy dostępie do skrzynek tylko od tyłu nieźle musieliby się z nimi gimnastykować, ale to już bardziej wiarygodne i od biedy tylny kierowca/radiooperator mógł pomagać. Cytuj
bulik58 Napisano 11 Kwietnia 2024 Napisano 11 Kwietnia 2024 27 minut temu, AchtungCancer napisał: Ciężko znaleźć fotki wnętrza , mam gdzieś angielskie czasopismo z fotkami wnętrza jutro poszukam i sprawdzę co tam jest. Udało mi się w dwóch różnych artykułach w sieci znaleźć takie rysunki , sądzę ze się pokrywają. Cytuj
AchtungCancer Napisano 11 Kwietnia 2024 Napisano 11 Kwietnia 2024 Tm jak to sobie ustawili w War Thunderze na potrzeby gry to bym się nie przejmował. O fotografiach przedziału bojowego nie słyszałem. Cytuj
_LazyMan_ Napisano 14 Kwietnia 2024 Napisano 14 Kwietnia 2024 https://www.themodellingnews.com/2024/04/preview-lathe-machine-from-miniart-in.html#more Cytuj
KFS-miniatures Napisano 16 Kwietnia 2024 Napisano 16 Kwietnia 2024 1/72 StuG III Ausf.G -Feb 1943 Alkett Cytuj
bulik58 Napisano 7 Maja 2024 Napisano 7 Maja 2024 (edytowane) W dniu 11.03.2024 o 17:56, robertmodelarz napisał: Na stronie Miniart jest informacja o dwóch wersjach kolorystycznych, ja osobiście nigdy nie widziałem fotek Enigmy z oznaczeniami taktycznymi lub narodowymi. Sam czekam na Meridę. https://miniart-models.com/pl/product/37095-iraqi-t-55-al-faw-enigma-soviet-made-base/ Kolorowa Enigma Edytowane 7 Maja 2024 przez bulik58 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi