Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

model dosyć wiekowy i wymagał sporo pracy. Kilka detali przerobiłem, kilka dorobiłem (rewersery, kierownice strug na skrzydłach, antenki, światła: nawigacyjne, antykolizyjne, kołowania i lądowania, wykonałem też wgłębne linie podziału). Kilka razy musiałem od niego odpocząć i wyciszyć emocje (mogło dojść do "zabójstwa w afekcie"). Szczęśliwie dotarliśmy obaj do końca i na półce prezentuje się całkiem OK. Mam jeszcze sporą kolejkę Plasticartów ale zanim wezmę następnego myślę, że minie sporo czasu... Zapraszam do oglądania i komentowania.

DSC_9142.JPG

DSC_9126.JPG

DSC_9124.JPG

DSC_9122.JPG

DSC_9121.JPG

DSC_9120.JPG

DSC_9112.JPG

DSC_9111.JPG

DSC_9107a.jpg

DSC_9105ab.jpg

DSC_9096a.jpg

Napisano

Podoba mi się, czysto wykonany w przyszłości sam mam ochotę takiego wyskrobać

Napisano

Widać sporo wkładu pracy w tą tutkę. Nie widziałem w każdym razie lepszego modelu z tego zestawu. Niskie ukłony od wielbiciela starych Plasticartów:)

Napisano

Trzeba przyznać - pięknie Ci wyszedł.

Wielkie brawa

Jedna uwaga - szachownica z prawej strony statecznika ma odwrócone barwy.

DSC_9120.JPG
Napisano

Fajny i czysto wykonany. Szkoda tylko, że bez washa ale przy takiej prezentacji z podstawką można to wybaczyć. Ja się za swoją Zvezdę jakoś nie mogę zabrać. Leży rozgrzebana i czeka...

Pozdrawiam

Kornik

Napisano

Genialny Ja mojego rozgrzebałem jesienią 2010 roku i tak leży bidula... Też jest zeszlifowany na gładko, na silnikach dorobiłem rewersy, coś tam przeryte na skrzydłach ma i mnie zmęczył Może czas go odkurzyć

Napisano

Bomba, kolory mi bardzo podchodzą

pozdrawiam

Napisano

Dziękuję za komentarze i uwagi. Z szachownicą wyszedł spory babol, jakoś mi to umknęło . Trudno, nie będę teraz tego ruszał i zobaczę jak bardzo będzie mnie to denerwowało. Może się jeszcze to poprawi...

Pozdrawiam

Napisano

Hello, wszyscy.

Jestem tu nie nowy, ogólnie stary, ale zdecydowałem się napisać czasem to i owo, w postaci komentarza, bo mnie trafia, a w moim wieku schodzi się na zawał z byle powodu.

Osłabiają mnie komentarze, wychwalające pod niebiosa kompletnie schrzanione i zrobione "na odwal się" modele.

Sorry, MAREK 74, ale z szachownicą to taki babol, jak umieszczenie łuku i maczugi pod skrzydłami f-35. Tego, po prostu, nie wolno robić, bo wstyd nie znać historii, typu, konstrukcji i chwalić się tym przed kimkolwiek.

Poza tym: krawędzie spływu powinny być znacznie pocienione - w takiej postaci, w oryginale miałyby ok. 15 centymetrów grubości!

Model jest niezłą bazą wyjściową i wcale nie namawiam do przeliczenia łopatek pierwszego stopnia sprężarki, ale: kształt wlotu powietrza do środkowego silnika jest kompletnie do bani, a liczb i rozstaw okien wzięty z beretu. Podsumowując: ładnie i czysto wykonałeś model samolotu przypominającego Tu-154M, ale nie upieraj się przy zgodności z oryginałem i nie wierz niezrozumiałym pochlebcom!

"kowal76", może trochę wysiłku?! Kolor goleni i felg, to beżowo - brązowy! Resztę sobie znajdź w wzornikach i na zdjęciach, a jeśli nie potrafisz, znajdź inne hobby!

Nie wiem, czy długo moderatorzy strony wytrzymają moje uwagi, ale jeśli chodzi im tylko o "klikalność", to z tym większą chęcią i za obopólną zgodą się rozstaniemy. Zamierzam tępić również błędy i nieporozumienia językowe. Tak już mam, dodatkowo - nie wszystkie języki uznając za obce. Moderatorów, jak widzę, niewiele to obchodzi, a szkoda, bo młode kadry trzeba jednak troszkę "podchować". Od tego jesteście.

Ja też sklejam samoloty i wstawiam blaszki, z tym, że w skali 1:1, to gwoli uzupełnienia tła wymądrzania się.

Pozdrawiam prawdziwych miłośników lotnictwa, nie piszących "tylne skrzydła", tylko "usterzenie poziome".

Napisano
"kowal76", może trochę wysiłku?! Kolor goleni i felg, to beżowo - brązowy! Resztę sobie znajdź w wzornikach i na zdjęciach, a jeśli nie potrafisz, znajdź inne hobby!

Masz k.. jakiś problem ?.

Napisano

Tak. Głównie z prymitywizmem, prostactwem i nieuzasadnionymi bluzgami. Nie tylko ja, ok. 15% ludzi pozytywnie nastawionych do innych i świata!

Napisano

A co jest złego w tym, że zapytałem Marka jakiego koloru użył ?. Wiem że można poszukać w necie, ale ja miałem kaprys i przy okazji zapytałem. Natomiast hobby jakie sobie znajduję, to wyłącznie moja sprawa. Dobra kończę te zaśmiecanie wątku.

Napisano
Tak. Głównie z prymitywizmem, prostactwem i nieuzasadnionymi bluzgami.
Czytając Twój pierwszy post rozumiem, że z wymienionymi cechami masz problem u siebie?

ludzi pozytywnie nastawionych do innych i świata!
Jesteś tak pozytywnie nastawiony do ludzi, że gdy ktoś zapytał o kolor, każesz mu zmieniać hobby
Napisano

"kowal76" skończył zaśmiecanie wątku, i słusznie, ale widzę, że wzajemne zagryzanie się jest ważne na tym forum...

Trudno, wyjaśnię.

Jeśli chodzi o nastawienie do świata, trudno wypowiadać się o ludziach, których się nie zna! Chyba, że kły swędzą... Zarzucanie komuś psychicznych problemów też przeważnie jest odbiciem osobowości zarzucającego.

Wracając do kolorów: "kowal76" się "napatoczył", sorry jeśli aż tak go to uraziło, ale mnie załamuje "chodzenie na gotowe", zwłaszcza wśród tzw. "modelarzy". Modelarz szuka własnej drogi. Dzielimy się oryginalnymi rozwiązaniami, a nie błahostkami, których wydobywanie to "obciach". Tyle.

Kończę idiotyczny spór. Jeśli mogę w czymś pomóc - proszę uprzejmie.

Napisano

Ładny.Ma parę błędów jak szachownica.Ale kto robi bezbłędne modele?Widać włożony wkład pracy.

Napisano

kowal76 - Do goleni i felg podwozia uzylem Humbrol 148 Radome tan.

Odnosnie wypowiedzi MacW - zgodnosc z oryginalem... wcale sie nie upieram - niech bedzie model przypominajacy Tu-154. Model w moim wykonaniu ma bledy, czesci z nich jestem swiadomy (krawedz splywu), a czesci z nich nie (blad z szachownica zauwazyl kolega Grzes - ja tego wczesniej nie widzialem). Oczywiscie jest to blad karygodny ale stalo sie...

Wielu rzeczy w ogole nie zmienialem w tym modelu, bo stwierdzilem, ze jestem na to za slaby (np. ksztalt nosa z oszkleniem w zlym miejscu).

Pozdrawiam i przepraszam za brak polskich liter - czasowo musze uzywac komputera bez nich.