Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Warsztat: viewtopic.php?f=87&t=58790

Modelik relaksacyjny, zrobiony w odpowiedzi na potrzebę chwili. Zestaw RMF (według mnie świetny), plus jakieś szpargały wyciągnięte z szafy. Farby MRP, dla mnie absolutna rewelacja. Miało być rdzawo, ale ostatecznie zrezygnowałem z tego „pomysła” i wyszło w sposób stonowany. Można było jeszcze zrobić to i tamto, ale że s-f to i się nie biłem z nim za bardzo. Tym bardziej, że miałem mieć czas do niedzieli a okazało się, że mam do dzisiaj. W mojej prywatnej skali oceniam na „może być”.

Można się pastwić.

NNQc0np.jpg

6nrK5Hs.jpg

H0PkHpU.jpg

2lC3dGK.jpg

Napisano

Wygląda na to że ja pierwszy.

Gratulacje z okazji ukończenia modelu - w końcu jakiś w galerii jest. Byłem zaintrygowany pomysłem, bo zrobić ładny wrak czy w tym przypadku zmęczony pojazd jest trudniej niż zwyczajny model. W mojej opinii niestety nie udało się to do końca. Porysowany przód i boczne panele (szczególnie te wielkie opryski) nie komponują się w mojej opinii z efektami na reszcie pojazdu. Przy czym np rdzawe efekty na wieży są bardzo ładnie zrobione. Dużą zaletą modelu są dodatki, niektóre z nich są rewelacyjne.

Napisano
Wygląda na to że ja pierwszy.

Gratulacje z okazji ukończenia modelu - w końcu jakiś w galerii jest. Byłem zaintrygowany pomysłem, bo zrobić ładny wrak czy w tym przypadku zmęczony pojazd jest trudniej niż zwyczajny model. W mojej opinii niestety nie udało się to do końca. Porysowany przód i boczne panele (szczególnie te wielkie opryski) nie komponują się w mojej opinii z efektami na reszcie pojazdu. Przy czym np rdzawe efekty na wieży są bardzo ładnie zrobione. Dużą zaletą modelu są dodatki, niektóre z nich są rewelacyjne.

Masz całkowitą rację, niestety w trakcie już rozpoczętych prac nastąpiła zmiana koncepcji i skrócenie czasu realizacji, a boczki były już gotowe i nie mogłem ich zmienić. Fajnie, że podoba Ci się to co na wieży i dodatki, bo właśnie zaczynam kolejnego Abramsa i na nim zostaną one zastosowane „po całości”. Dodatków też na nim trochę będzie. Dla mnie ten model był testem nowej techniki, gdzie pod chemię nie stosuje się żadnych lakierów bezbarwnych. Głównie w tym kontekście jestem zadowolony. Dzięki za opinię.

To prawda, bardzo fajnie wyszło Ci wiaderko Gatorade.

Dzięki, ale tu akurat uważam, że nie wyszło i jest za czyste.

Napisano

Łolaboga, Dorotka zrobił galerię modelu!

Zarąbisty! Rdzy mało w porównaniu do "luźnej interpretacji zdjęcia", ale jak nazwa wskazuje...

Się podoba.

Napisano

Cieszę się że w taki sposób odnosisz się do mojej opinii. Oby więcej ludzi tak miało i byłoby sympatyczniej.

Każda opinia to nasze widzi mi się i niekoniecznie pokrywa się z koncepcja autora. Tutaj ewidentnie jak piszesz - zabrakło czasu i zmiana koncepcji w trakcie prac. Bo technicznie to się nie ma do czego przyczepić.

Napisano

Moje zdanie znasz z warsztatu, choć trochę chyba zniszczeń dołożyłeś . Bardzo fajny Abrams. Zgadzam się z Krzyśkiem w temacie burt. Niezależnie od poziomu rozczarowania finalnie mi się podoba. Aaaaaa...zapomniałeś chyba o kurzu na gąsienicach .

Ps. kiedyś mnie kusiło na czołg. Gdybym się skusił, to z moim warsztatem umiejętnościowym cieszyłbym się takim efektem na półce.

Napisano
.....

....

Dzięki Panowie. Sami wiecie jak było z warsztatu, gdzie zaglądaliście. Dwa tygodnie - w sumie nie do końca - to trochę krótka kołderka. Jeszcze raz dzięki za opinię!

Napisano

Mnie również się podoba liczyłem wprawdzie że bliższy będzie temu utyranemu ze zdjęcia ale uprzedzałeś w trakcie warsztatu, że koncepcja i zamysł na wykonanie ulegają zmianie więc ok. Już teraz zasiadam i dopinguję (jako pierwszy ) przy kolejnym Abramsie

Napisano
Mnie również się podoba liczyłem wprawdzie że bliższy będzie temu utyranemu ze zdjęcia ale uprzedzałeś w trakcie warsztatu, że koncepcja i zamysł na wykonanie ulegają zmianie więc ok. Już teraz zasiadam i dopinguję (jako pierwszy ) przy kolejnym Abramsie

Dzięki!

Napisano

Miomo zmiany koncepci i ram czasowych wyszlo calkiem fajnie. Czy mozesz dodac zdjecia zgory? Ciekawi mnie jakci wyszedl preshading i odciski butow.

Napisano
Miomo zmiany koncepci i ram czasowych wyszlo calkiem fajnie. Czy mozesz dodac zdjecia zgory? Ciekawi mnie jakci wyszedl preshading i odciski butow.

Dzięki. Niestety model rano opuścił już zakład produkcyjny i z tego co się orientuje jest już bardzo daleko. Pstryknąłem na szybko, to co wrzuciłem na Forum, także sorry. Buty będą na tym co teraz robię, a preshadingu nie robiłem wcale. Robiłem tylko te ciapki, które są w warsztacie i wielowarstwowe malowanie bazowym.

Napisano

No to napiszę, obserwowałem - podoba się choć też czuję lekki nie dosyt.

Ale rozumiem, że podejście może się zmienić i najważniejsze że w końcu widzę Twoją galerię Jacku

Gratulację - czekam na next one.

Napisano
No to napiszę, obserwowałem - podoba się choć też czuję lekki nie dosyt.

Ale rozumiem, że podejście może się zmienić i najważniejsze że w końcu widzę Twoją galerię Jacku

Gratulację - czekam na next one.

Dzięki. Co do niedosytu to ja się z nim nie rozstaje

• Super Moderator
Napisano

Nie podobają mi się te wielkie odrapania. Poza nimi model wygląda całkiem fajnie.

Galeria strasznie uboga jak na twoje zdolności.

Napisano

Dzięki. Niestety model rano opuścił już zakład produkcyjny i z tego co się orientuje jest już bardzo daleko. Pstryknąłem na szybko, to co wrzuciłem na Forum, także sorry. Buty będą na tym co teraz robię, a preshadingu nie robiłem wcale. Robiłem tylko te ciapki, które są w warsztacie i wielowarstwowe malowanie bazowym.

Wlasnie o te ciapki mi chodzilo