Grzes Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Uzbrojenie i mundury bardzo fajnie wyszły. Jeśli się da, trochę może poprawiłbym kolory ich buziek i dłoni, na nieco bardziej przemrożone. Ale to taki szczegół, który przy zbliżeniu jest widoczny, a zniknie na dioramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Orzełki znajdź na necie i wydrukuj na ciut grubszym papierze. Wytnij skalpelem i przyklej na czapy. Powinno być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Stroju- nie wiem czy zwróciłeś uwagę na sposób noszenia broni w czasie stanu wojennego. Noszono ja na poluzowanym pasie, czyli bardzo luźno,nie tak jak na twoich figurkach gdzie bron jest na tzw. krótkim pasie.NO i te nieszczęsne gumofilce -obraz nędzy i rozpaczy, psuja cały efekt .Spróbuj to poprawić. Marek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Dziwnie poskładały Ci się kolby od AK... A klamry pasa w oryginale były zrobione z niemalowanej stali... W latach siedemdziesiątych ubiegłego wieku zdarzały się też klamry miedziowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Gumofilce łatwe do przeszlifowania jeszcze. Są nieco za grube. Nawet "relaxy" były cieńsze . A wiecie dlaczego te buty nazywały się "relax" ? Bo jak je zdjąłeś z nogi, to odczuwałeś relaks ;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 27 Lipca 2010 Autor Share Napisano 27 Lipca 2010 Gumofilce łatwe do przeszlifowania jeszcze. Są nieco za grube. Nie, nie, nie ile razy mam powtarzać, nie dotknę się już do nich, mam ich dość, a jeszcze jedna próba zeszlifowania spowoduje odpadnięcie masy bo już za cienka jest... Jak trafią na dioramę nie będzie to tak walić po oczach, diorama duża, gumofilc mały. Spawa zamknięta, (no chyba ze ktoś mi ulepi lepsze to chętnie im amputuję i zamienię). Bardziej by mnie interesowało to co znalazłem na tym zdjęciu: (źródło: interia.pl) A dokładniej biały pas u żołnierza kontrolującego auto, co to oznaczało, i czy pomalować tak u mojego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Ma biały pas bo to pewnie "żeton", zresztą do dzisiaj biały pas to jeden z charakterystycznych elementów wyposażenia który wyróżnia żandarmerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amras Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Kiedyś to się nazywało WSW - Wojskowa Służba Wewnętrzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 27 Lipca 2010 Autor Share Napisano 27 Lipca 2010 Wielkie dzięki, dziwne że sam się nie domyśliłem, no to mój też dosanie biały pas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alfredo12 Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 stroju Ja bym pozwolił sobie wtrącić 2 malutkie grosze do skarbnicy smaku, kunsztu i cacka tej dioramki. Mianowicie dłoń typa zatrzymującego cywilkę. Wygląda ona troszkę jak złamana w nadgarstku. Ja bym troszkę do przodu opuścił tę dłoń. Podnieś dłoń w takim geście "stop" to dłoń nie idzie tak pionowo w górę. Taka poza pasuje bardziej do słowa "przysięgam" a nie znudzonego, zmarzniętego wojaka stojącego gdzieś na patrolu. Choć to oczywiście detal i przed całością chylę czoła i zazdroszczę wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 27 Lipca 2010 Autor Share Napisano 27 Lipca 2010 Polutowałem z kabli telekomunikacyjnych zestaw biwakowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 A dokładniej biały pas u żołnierza kontrolującego auto ewentualnie moze to byc takze znak ochrony i regulacji ruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 W sumie kryzys był, to i gumofilce im nie wyszły, albo zima była cieżka, to zrobili grubsze Ubłocisz je i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 28 Lipca 2010 Autor Share Napisano 28 Lipca 2010 Myślę że już czas zakończyć warsztat, niedługo się pojawi galeria końcowa, i chyba ją wstawię do pojazdów wojskowych a nie do dioram, trochę nagięcie regulaminu, ale warsztat był w pojazdach i niech tak zostanie bo może będą problemy z jej znalezieniem... Wstrzymajcie się z pochwałami do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 czekam niecierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Wstrzymajcie się z pochwałami do galerii. To zacznę od pojazdu. Akurat odrapania mi przypadły do gustu bo nie jestem fetyszystą realiów historycznych Dla potwierdzenia zawołałem ojca który powiedział że u niego w jednostce (1984) można było coś takiego spotkać. Co do podstawy to wiadomy, to coś imitujące wode dodało jej charakteru. Figurki, widać że ci żołnierze przyjechali z Republiki Wietnamu aby odwdzięczyć się za pomoc wojskową sprzed 20 lat. Do tego panu zatrzymującemu samochód klimat najwyraźniej nie służy Bywały lepsze. Co do fiata to klasa. Całkowity odbiór ---> I'm lovin it Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Wstrzymajcie się z pochwałami do galerii. Jaki pewny siebie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 28 Lipca 2010 Autor Share Napisano 28 Lipca 2010 Sio stąd, oglądać galerię: viewtopic.php?p=345770 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi