Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zgłaszajcie tutaj swoje propozycje projektów grupowych w temacie pojazdy wojskowe. Ze swojej strony proponuję -wrzesień 39-sprzęty zarówno nasze jak i niemieckie-sprawa dyskusyjna-mogą być tylko nasze-ale słaby wybór modeli-ogólnie jako wrzesień 39-jest spore pole do popisu. Wszelkie propozycje oczekiwane.... Zapowiadam nagrody

Pozdrawiam Artur.

• Odpowiedzi 238
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dobrze że założyłeś wątek napewno będą chętni. Ja jako że próbuje swoich sił w pancerce skleił bym TKS-a I TK-3 RPM wiem że modele są jakie są ale polskie . Siedze w lotnictwie ale pare pancerkowych modeli nei zaszkodzi. Jestem za!

Napisano

Myślę, że fajny byłby projekt, w którym można by było zrobić pojazdy zarówno drugowojenne jak i współczesne, żeby nikogo nie dyskryminować i żeby więcej chętnych się znalazło. Np. pojazdy zwiadowcze (bo mam do zbudowania Fennka he, he)

Kampania wrześniowa też ewentualnie mogłaby być, ponieważ w szafie leżakuje u mnie 7TP.

• 2 weeks later...
Napisano

ALE MOŻE CHYBA NIE BO MAM DO SKĄCZENIA DIORAME I MODEL SAMOLOTU HE HE

Edit... Używaj do pisania małych liter. Pisanie wielka literą jest postrzegane jako krzyk, wrzask, mówienie podniesionym tonem...

Napisano

W sumie ja tez mam Panzer IV d no i jeszcze Hanomaga i Sdkfz 232 takze moge sie przylaczyc

Napisano

A może tak:

"Koty"

Tygrysy, panthery i inne łosie

Albo mam lepszy:

Pojazdy prototypowe- z tym że sam udziału nie wezmę, bo nprototypowego ST planuje dopiero na koniec roku :(

pozdr

Napisano

sam nie planuję udziału w projekcie (biorę za to udział w dziale z okrętami ) ale wydaje mi się, że propozycja jaka padła "Koty" brzmi całkiem sensownie i jak koledzy się dogadają to nie tylko wszelakie Tygrysy i Pantery mogą się załapać ale i współczesny Gepard czy np. Sherman z nazwą własną Pantera tym samym projekt ma szansę wystartować i zadowolić w miarę liczne grono

pozdrawiam Jędrek

Napisano

Ja jestem w trakcie KT Porsche i mogę się przyłączyć.

Poza M-10 Wolverine ("Rosomak") to mieli amerykanie coś zwierzęcego

P.S>M3 LEE chyba odpada, ale generał Lee (Wojna Secesyjna) podobno był zwierzakiem

Napisano

może czołgi z pancerzem do 50 mm, dużo tego jest

• 1 month later...
Napisano

to ja bym wszedł w zoo albo w kociaki bo rozgrzebałem kolejnego z gatunku tygrysków... poźny kotek z normandii albo 211 albo 221 ze 102 sPAbt. Ponownie pytam czy może ktoś ma jakieś fotki tych maszyn, ja na razie znalazlem tylko 211 podczas przebazowania z taką duża beczka na tylnej płycie. Byłbym wdzięczny za pomoc

• 2 weeks later...
Napisano

A ja bym zaproponował jakiś trudniejszy temat. Tygrysów, Panterów a ostatnio nawet Shermanów jest na wszelkich forach od groma. Może projekt pt. Softskiny? MOżna wybrać projekt szeroki, np. wszytkie pojazdy łaziko i ciężarówkopodobne, albo coś zawężonego, np. brytyjskie softskiny? Załapia sie na to i pojazdy produkcji Commonwelthu, USA w barwach UK, polskie z 1D.Panc i IIKorpusu a i Pink Panther SASu będzie tu pasować.

Modeli jest mało, a pojazdów oryginalnych mnóstwo więc byłoby pole do poszukiwań, konwersji, wymiany materiałów itd.

MSZ taki projekt byłby ciekawszy niż "koty" czy "zoo".

Napisano

A może takie coś jak średnie czołgi? Wiecie Panzer IV, T-34, Sherman, itp...

Niekoniecznie średnie, mogą być ciężkie, lekkie. Do wyboru do koloru...

• 1 month later...
Napisano
A czy ktoś mi może powiedzieć czy Sd.Kfz.10/4 z działkiem 30ką oraz Ople Blitz brały udział w kampani???

Brały na 100%. Są zdjęcia i kroniki z tego okresu na których to wyraźnie widać. Co do SdKfz 10/4 z działkiem, to widziałem kiedyś kronikę, gdzie pojazd cięgnie puste podwozie, a działko jest na pace.

art

Napisano

A moze historia polskiej broni pancernej. Można by zaczęć od A7V, a skończyć na Leopardzie 2A4.

Napisano

No i patrzcie kółeczko się zamyka. A7V niemiecki i Leopard niemiecki. A żeby było śmieszniej niemieckie czołgi były w Polsce przez lata uosobieniem zła wszelakiego...