Piotrek.S. Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 Mariusz,to niech,, pewne żródło ,, zamiesci testowe obrazki tych kalkomani. Będzie to dobre wejscie na rynek / reklama ,no ale tego słowa nie można uzyć bez zgody moderatorów Odpada, konkurencja zaraz zrobi to samo, wypuści szybciej (kosztem jakości) a głodny polskich oznaczeń modelarski światek łyknie raz dwa. Po czasie dopiero zaczną się narzekania na cenę i niską jakość. Już tak bywało. Jak ktoś coś w Polsce coś szykuje to lepiej zgodnie z zasadą тише ты едешь дальше ты будешь. Na kalki też oczywiście się pisze. Będzie sęp? Ten z Intechu rozpadł mi się na zylion części a "naprawiacza" do kalek Microscale jeszcze wtedy nie znałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 Piotrek odnośnie kalkomanii to była już dyskusja na tym forum. I wnioski są takie że nie ma co się obawiać konkurencji... no chyba że z Meksyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 I wnioski są takie że nie ma co się obawiać konkurencji... no chyba że z Meksyku Very Happy dobre ,dobre to.. a poważnie jeśli się szykują kalki i będą to to te malowania to ja się piszę: 1.Mil Mi 24D.585: 2.Mil Mi 24D z iraku.: 3.Mil Mi 24V.730 lub 741: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Niebawem ukażą się kalki do kilku polskich maszyn zarówno w wersji W, jaki i D w obu rodzajach kamuflaży Cierpliwości. Mógłbyś choć nqapisać, jakie maszyny konkretnie będą odwzorowane? Zaostrzyłeś apatyt, nie ma co ps. a napisy eksploatacyjne, zwłaszcza wewnątrz kabiny transportowej, też będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Barcz Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Będą kalki do wersji "W" potem może do "D" . Będzie duży pelikan - mały też i napisy eksploatacyjne polskie, wewnętrzne też . I TYLKO tyle na dziś. Proszę czekać cierpliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 31 Października 2010 Share Napisano 31 Października 2010 Ale chyba kolega pominął 2 modele: Ten http://www.jadarhobby.pl/bilek-mi24-hind-p-970.html i ten http://www.martola.com.pl/pl1878/produkty18711/Mi_24_Hind_Hungarian_Air_Force_Special Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Października 2010 Share Napisano 31 Października 2010 Wracając do nowego wydawnictwa ZVEZDY, tak się przyglądałem wypraskom i ewidentnie widać, że możemy się wkrótce spodziewać wydania Mi-24A. Kabiny załogi osobno, Miejsce na lewej burcie na pofalowany arkusz blachy czy płyta brzegowa lewego skrzydła bez obudowy fotokarabinu - ja już sobie ostrzę zęby na kolejny model. Mam nadzieje, ze się, poza radzieckimi oznakowaniami, trafią jeszcze jakieś egzotyczne, jakiś Afganistan, czy ameryka środkowa 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 31 Października 2010 Share Napisano 31 Października 2010 Ale chyba kolega pominął 2 modele: Ten http://www.jadarhobby.pl/bilek-mi24-hind-p-970.html i ten http://www.martola.com.pl/pl1878/produkty18711/Mi_24_Hind_Hungarian_Air_Force_Special Bilek to to samo co italeri ale hasegawa została pominięta, a szkoda. Pominięty został również model ESCI Chyba najbardziej prawidłowy. Wracając do nowego wydawnictwa ZVEZDY, tak się przyglądałem wypraskom i ewidentnie widać, że możemy się wkrótce spodziewać wydania Mi-24A. Kabiny załogi osobno, Miejsce na lewej burcie na pofalowany arkusz blachy czy płyta brzegowa lewego skrzydła bez obudowy fotokarabinu - ja już sobie ostrzę zęby na kolejny model. Mam nadzieje, ze się, poza radzieckimi oznakowaniami, trafią jeszcze jakieś egzotyczne, jakiś Afganistan, czy ameryka środkowa 8) Też to zauważyłem. Nie wiem jak oni zamierzają to zrobić bo różnic jest sporo, nie tylko przód. Mnie się marzy wietnamski mi-24A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 31 Października 2010 Share Napisano 31 Października 2010 ESCI miała takie dziwne "strasznie wielkie" wloty powietrza do silników... Wolałem budować Hase, ale pojawił się Hobby Boss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 A czy ktoś z was dysponuje fotografią maszyny przedstawionej jako jedna z opcji do wykonania - z n/b 33? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 Na www.wp.scn.ru sa wszystkie trzy schematy z proponowanych malowan. Wcalee bym się nie dziwił, jakby z nich właśnie korzystała ZVEZDA przy projektowaniu kalkomanii 33 05 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 THX Mikele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricardo Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Wracając do nowego wydawnictwa ZVEZDY, tak się przyglądałem wypraskom i ewidentnie widać, że możemy się wkrótce spodziewać wydania Mi-24A. Kabiny załogi osobno, Miejsce na lewej burcie na pofalowany arkusz blachy czy płyta brzegowa lewego skrzydła bez obudowy fotokarabinu - ja już sobie ostrzę zęby na kolejny model. Mam nadzieje, ze się, poza radzieckimi oznakowaniami, trafią jeszcze jakieś egzotyczne, jakiś Afganistan, czy ameryka środkowa 8) taaak!! na stronie Zvezdy jest już zapowiedź: http://zvezda.org.ru/catalog/udarnyj-vertolet-mi-24a/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 A w sprzedaży jest już Mi-35, ale gdzieś linkę do in-boxa zapodziałem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 No, to mi radochę sprawili tą zapowiedzią! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Mi-35M Zvezda http://forum.scale-rotors.ru/showthread.php?1509-Ми-35М-1-72.-Звезда Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pala127 Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Witam, Na codzień lepię sobie pancerkę w 1:35 i tematyka lotnicza, a w szczególności wiertolietów jest mi raczej obca- ale Mi 24 musiałem sobie zanabyć Dzięki temu wątkowi wybrałem Zwiezdę DZIĘKUJĘ!!! I tu pytanie: czy zestaw PB014 Bilka (Edek) będzie "koszerny" do kokpitu Mi24W/WP Zwiezdy? Pytam o sam kokpit. Będzie to plug & play, czy wymaga niewartej zachodu walki z oporem materii nieożywionej? Może poczekać aż Edek wyda coś dedykowanego do Zwiezdy (poza maskami, bo te już widziałem), z całymi detalami np do przedziału desantowego?Coś wiadomo na ten temat? Może kupić Edka dedykowanego do HB?? Drugie pytanie dotyczy polskich kalek do tego modelu, o których była mowa w tym wątku (maszyna 956) - nie siedzę w lotnictwie, nic mi nie mówią tajemnicze skróty, szyfry czy hasła- powiedzcie mi łopatologicznie czy są już jakieś? Jeśli tak, to do jakich Polskich maszyn i gdzie toto można kupić? Za ile i czemu tak drogo Trzecie pytanie - jak przeliczyć kolory podane w FS (także w tym wątku) na jakieś ludzkie farby- np vallejo. Nie mogę znaleźć ich odpowiedników w tabelach zamienników. Może źle szukam. W pancerce lepiej sobie radzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Jeśli chodzi o blaszki Eduarda do modelu HB, to do zastosowania ich w modelu Zvezdy będzie sporo rzeźby niestety. Kokpity w obu modelach składane są inaczej, a blaszki edka są wymiarowane własnie pod HB. Aczkolwiek uważam, że nie będzie to niemozliwe i sam zamierzam zrobić kokpit w swoim modelu własnie w ten sposób, ale na pewno nie będzie to spacerek ;) Również z blaszkami zewnętrznymi będzie sporo rzeźby, ale jest to do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Można też spróbować z blachami Parta. Przeznaczone są wprawdzie do Mi-24D,ale gdy buduje się model po modernizacji ( z czarnymi panelami) przystosowany do googli noktowizyjnych, czyli w tym wypadku 956 w jednolitym, zielonym malowaniu, to i tak trzeba sporo rzeczy przerabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pala127 Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 A czy te w/w blachy Bilka, które są już malowane przez Edka- mają odpowiednią kolorystykę do Polskiego Mi 24W (wersja z malowaniem w kamuflażu tj. 956)? Umieram na samą myśl malowania tych łebków od szpilek gdyby były nie malowane przez producenta. Zresztą jakoś te nasze Mi24 w jednolitym malowaniu, mimo cudownej antyradarowej właściwości farby mnie średnio podniecają... IMHO Mi 24 ma być, wielki, łaciaty i ZŁYYYYYY!!!! z oczami wymalowanymi na wlotach powietrza Całe pomalowanie na zielono wyglądają jak jakiś Blackhawk (luźne porównanie)... tracą tą "magiczną MOC" haha Coś czuję, że się skończy na modelu Out of the box z radzieckim malowaniem i też będzie. Potem kupię sobie jeszcze ze dwie Zwiezdy i mogę się bawić w rzeźbienie Polskich MI (w kamuflażu oczywiście ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Barwione blachy Eduarda są akuurat w kolorystyce do naszych łaciatych. Niebieski kolor pulpitów oceniam jako poprawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pala127 Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Bóg zapłać Dobry Człowieku No czyli jakoś to można pożenić. Z blaszki Bilka interesują mnie tylko tablice przyrządów w zasadzie. Ja wiem, że pewnie to nie jest takie zupełnie pasujące, bo na zdjęciach wnętrza polskich Mi widziałem takie coś jak ekran LCD wsród wskaźników (wiem wiem jestem lamerem), a tego we wskaźnikach Bilka nie ma. Jednakże świadomość braku tego detalu w moim modelu nie będzie mi spędzała snu z powiek A co z tymi kalkami? Ktoś coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Pala, jak dojdziesz do malowania modelu to pewnie już będą. Tyle tylko mogę powiedzieć. Budując model Zwezdy in box i tak możesz wykonać tylko i wyłącznie egzemplarz Mi-24W nb 956, ale o tym już pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Mi-35 dostępny już u nas http://www.mojehobby.pl/zvezda-7276-soviet-atack-helicopter-mil-mi-35-p-1-2038396.html (wiem że był pokazywany, na stronce zza wschodniej granicy) pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Może akurat to nie miejsce na to ale spoko ten Mi-35M poza przeklętą owiewką z 5 części Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi