tangogolf Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 ..... i kolor też nie ten, hihihi, Przestańcie juu,z i odpuśccie, A skąd wziąśc średniowieczny łańcuch.... Moęz sam ma zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 30 Listopada 2010 Autor Share Napisano 30 Listopada 2010 Wiem że ogniwa są nie te, ale raczej nie mogę znaleźć innego, w OBI i Castoramie mają z odpowiednim ogniwem ale nie te rozmiary, najmniejszy rozmiar ogniwa miał około 5 mm. Co do koloru to jeszcze nie pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangogolf Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Poszukam takiego łańcucha, jak znajde to Ci prześlę. Fajny ten zamek robisz..., sam pomysł jest tez odlotowy... Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 30 Listopada 2010 Autor Share Napisano 30 Listopada 2010 Byłbym wdzięczny, problem że nawet nie wiem jakiej wielkości powinny być te ogniwa w tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekK Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Witam! Jeśli chciałoby Ci się taki łańcuch zrobić samemu, to TUTAJ jest opisany sposób na jego zrobienie. Wiem, że pracochłonny, ale po Twojej relacji sądzę, że "żadnej pracy się nie boisz" ;) Pozdrawiam! Przemek Klimala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 30 Listopada 2010 Autor Share Napisano 30 Listopada 2010 Dzięki Przemek. Dziś pobawię się trochę, zobaczymy co mi wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Grudnia 2010 Super Moderator Share Napisano 1 Grudnia 2010 Witam Poszukaj na rb model http://www.rbmodel.com/index.php?action=products&cat=news coś tam się znajdzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 1 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2010 Co do łańcucha to pożyjemy zobaczymy, jeszcze mam czas. Wczoraj jednak zająłem się pomostem prowadzącym do zamku. Niech Was nie przerazi wysokość, po prostu muszę mieć z czego wycinać, gdyż góra przez którą on przebiega jest z małym uskokiem. Rycerz jest porównawczo postawiony. Z góry chciałbym przeprosić że fotki nie są robione tak jak powinny czyli na jakimś tle. Mam nadzieję że zrozumiecie, ale gabaryty nie są małe i musiałbym całe biurko i jeszcze trochę obłożyć np. niebieskim kartonem. Plamy od kleju, wyglądają jakby mój pomost był chory , wszystko zniknie pod farbą więc bez obaw. P.S. Może ma ktoś z Was Jakiś powóz konny w 1:35 lub 1:32. Chodzi mi o wymiary, bo myślę nad zakupem jakiegoś i przerobienia go na czasy średniowiecza żeby jeszcze urozmaicić makietę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 Coraz fajniej to wygląda. Co do łańcucha przejdź się do jakiegoś sklepu z tanią galanterią dla Pań - spinki, broszki, wisiorki. Powinien być w każdym centrum handlowym. Łańcuszków tam jest mnóstwo, wiem bo sam szukałem do Podhalanina i do Rybitwy też tam kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 A to urządzenie do dociskania kamyczków w gipsie, czas jego wykonania 48 sek. Very Happy Nie szybciej byłoby pójść do kuchni po szklankę? Też można dociskać, ale zaoszczędziłbyś jakieś 8, do 12 sekund. Nie myślisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 Nie myślisz... Lucas -bez przesady z tą bezmyślnością. Projekt jest wymagający to i absorbuje całośc uwagi budowniczego, detale czasem umykają ;) Michalw - przyglądam się Twojej pracy z rosnącą ciekawością i mimo początkowej obojęetności coraz chętniej tu zaglądam i czekam na każdą nowość. Rozmach już masz, teraz musisz utrzymać tempo i dotrwać do końca (a jak wiemy to trudna sprawa). Trzymam kciuki. Co do wozu to Master Box robi taki wóz chłoski. Może na coś Ci się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 Witam Rzeczywiście, budowa idzie pełną parą. Co do wozu od Master Boxa, to stanowczo odradzam, w ogóle nie będzie pasował do tej epoki. Gdzieś miałem rysunki przedstawiające wozy z tej epoki jak tylko je znajdę, to je tu umieszczę. Nie są to konstrukcje zbyt skomplikowane i patrząc jak wykonujesz ten zamek na pewno je samemu zrobisz. Co do figurek Italerii, to są one porostu paskudne, żeby tylko nie popsuły końcowego wyglądu. Nie zapomnij namalować herbów na figurkach . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2010 Bardzo się cieszę że Wam się podoba. Jedyną osobą której to trochę przeszkadza jest moja dziewczyna która mieszka ze mną od dłuższego czasu. Zawsze jak siadam do budowy słyszę : - Znowu ten zamek, mną byś się zajął Ale są takie dni kiedy ma dobry humor i jak tylko wchodzę do domu to sama od razu mi włącza stronę Modelwork i odchodzi od kompa . Co do zdjęć, rysunków wozu to bym bardzo prosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 No ale dziewczyny też nie można zaniedbywać. Hobby hobbym, dziewczyna też musi czuć że się nią nadal interesujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 No ale dziewczyny też nie można zaniedbywać. Hobby hobbym, dziewczyna też musi czuć że się nią nadal interesujesz Słusznie, słusznie a poza tym , to pozwoliłem sobie śledzić powyższy watek i choć to zupełnie nie moja domena artystyczna to jednak musze przyznać, że jestenm częstym gościem Twoich aktualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 Jedyną osobą której to trochę przeszkadza jest moja dziewczyna która mieszka ze mną od dłuższego czasu. Zawsze jak siadam do budowy słyszę :- Znowu ten zamek, mną byś się zajął Skąd ja to znam Moja jak robi focha to mówi "Idź sobie ten nasłuchownik buduj" :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 "...no tak, samoloty sa wazniejsze ode mnie..." :P qrna my mamy szanse na zostanie albo starymi kawalerami (u mnie juz nieaktualne) albo samotnymi rozwodnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 Witam, nie mogę znaleźć rysunków wozu ale jeszcze poszukam. Na obecną chwilę przesyłam ci link do strony podobnego wozu jak na moich rysunkach; http://www.medievalcart.com/ Tylko koła miał w takim stylu; http://www.the3dstudio.com/product_details.aspx?id_product=369230 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2010 Witam. Ano tak jest z nami. Pan Andrzej z muzeum przesłał mi zdjęcie makiety która też jest u nich. Poprosiłem żeby przesłał mi więcej zdjęć. Moją uwagę zwróciła drewniana "nadstawka" na murze. Na innych zdjęciach jej nie ma, więc kolejny element mam do budowy . Zaznaczyłem go w czerwonym kółku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 - Znowu ten zamek, mną byś się zajął "Idź sobie ten nasłuchownik buduj" "...no tak, samoloty sa wazniejsze ode mnie..." A u mnie: "...Na wyklejanki to masz czas...". Mało ważne, że od dwóch miesięcy prawie nic nie dłubię. Robota super Ci idzie, pozdrawiam i obserwuję dalej. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 Co do łańcucha, to radziłbym przejść się do tesco, na dziale z ubraniami jest małe stoisko z wisiorkami, tam znalazłem super łańczuszki. Za 30zł mam chyba z metr łańcucha który pasuje mi do ciężarówek 1:25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2010 Troszkę się pobawiłem z "podstawką" . Tło to moja, jakże piękna komórka. Wszystko jest przymierzone tylko do zdjęcia. Chyba jednak będę musiał to przedłużyć bo pomost mi wyszedł za długi a nie chciałbym go ucinać w pół. Nie powiem ile "podstawka" ma wielkości bo jeszcze jej nie mierzyłem, ale jak dodam element dodatkowy żeby pomost się zmieścił to napiszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 5 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2010 Witam. Zrobiłem wóz drabiniasty. Czeka jeszcze na koła i pomalowanie. Zdjęcie na gąbce i z koniem jest tylko do przymiarki. Konik będzie inny i wóz nie będzie aż tak wysoko. Na wozie zasiądzie jeszcze woźnica a na sam wóz dam jakieś zaopatrzenie typu, worki (może jakąś skrzynkę). Jako że wozy były różne jest to połączenie różnych "egzemplarzy" i nie będę ukrywał że trochę ściągnąłem z ze zdjęć zestawu Master Box. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangogolf Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Hej. Jak mi moja ż. po raz setny powiedziała "albo ja albo ten plastik...", .... podjąłem decyzje. Własnie w ciszy i spokoju robie Maraudera. Sam. Ze spokojem i czisza wokół....... Powidzcie to swoim dziewczynom, że i takie posuniecia sa możliwe.... pozdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Jak kocha to poczeka. Sprawdzone. Relację obserwuję regularnie i kibicuję, choć to również nie moja działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi