imt Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Treevill, Okonka powinienieś raczej pytać co tam w Niemczech słychać... ha ha ha ... rzeczywiście ... zapomniałem ze Okonek w Niemczech mieszka :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Kurcze, Okonek, jak tak patrzylem na fotke, to zanim przeczytalem Twoj post, bylem przekonany, ze wrzuciles jakies kolejne zdjecie 1:1, ktorego wczesniej nie pokazywales. Na prawde rewelacyjnie to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 No to chociaż jeden dal się nabrać. A tak na serio to bawiłem się nowym aparatem i stad ta fotka. W innym świetle model wygląda tak: Koniec świrowania. Czas coś zrobić. Pewnie pierwsza będzie nazwa na burtach i rufie. Znalazłem nawet pasujące kalki. Użyje od revelowskiego Miga-29 w 32-ce. Jakiś napis na wzierniku czy cuś. Wystarczy to tylko pociąć i na nowo poukładać literki Od razu mówie, ze port macierzysty sobie daruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Cześć Andrzeju! Dawno tu nie zaglądałem... Jesteś twardziel - gratuluję! Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 No to chociaż jeden dal się nabrać. nie jeden przynajmniej 2 bo i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Idac za ciosem powstal jeszcze maly zurawik pomiedzy kominem i sterowka po prawej stronie ale jest taki maly, ze prawie go nie widac. Moze przy kolejnych pracach go pokaze Pracowałem dzisiaj przy olinowaniu masztu i pomyślałem aby go Wam pokazać z bliska. Nie wszystkie liny jeszcze na miejscu. Na powiększeniu wspomniany żurawik jako ciekawostka. Sam nie wiem po co go robiłem ? Sprawa napisów na razie legła w gruzach. Brak odpowiednich liter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 No to chociaż jeden dal się nabrać. nie jeden przynajmniej 2 bo i ja no to jest już 3 To wszystko jest takie małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 kurcze aż brak slow aby to opisać dobrze ze jesteś na forum bo jest na czym się wzorować i mam jeszcze większa motywacje aby doskonalić swoje umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arazaziel Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Przez ciebie szczękę zgubiłem, okonku. Spadła na podłogę i gdzieś się zawieruszyła... Treevil, zgadzam się. Przewertowałem słownik i nie ma słów na opisanie tego. ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 łał! super to wygląda! Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 No i stało się. Nie dałem rady ukończyć go do końca starego roku. Wszystkiemu winne kalkomanie. Posiadane okazały się za małe. Muszę poszukać nowe a to może potrwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Lipca 2011 Autor Share Napisano 2 Lipca 2011 Cześć. Prawie cztery lata i cztery miesiące mijają od rozpoczęcia budowy i czas ją dzisiaj zakończyć. Długotrwałość relacji to przede wszystkim moje lenistwo i notoryczny brak czasu na hobby. Tak to już bywa w życiu , że są ważniejsze sprawy na pierwszym planie .... ... Dobra. Koniec usprawiedliwiania. Ostatnie dwa dni poświeciłem na prace wykończeniowe. Na nadbudówce przybył radionamiernik i parę anten, których się ostatnio dopatrzyłem oraz nazwa po obu stronach, kotwice, na dziobie i rufie maszcik banderowy, bandera na rufie no i to co było największym problemem czyli nazwa w cyrylicy na dziobie i rufie. Brak odpowiednich kalek dobitnie przedłożył prace. Skąd je wziąłem lepiej przemilczę bo dostanie mi się od paru osób za okaleczenie innego modelu Trzy godziny pracy tylko nad samymi literkami ( wycinane pojedynczo) i oczy do wymiany. Przez te cztery lata niestety wzrok mi się osłabił i nie wiem czy jeszcze złapie się za jakąś 700-ke chociaż aby dokończyć cały plan dioramy w kolejce czeka na dokończenie KIEV. Dziękuje wszystkim zainteresowanym za wytrwałość w kibicowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 O ja Pie............... Gdzie moja szczęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Super,że ktoś takie cuda robi bo jest na kim się wzorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Trzy godziny pracy tylko nad samymi literkami ( wycinane pojedynczo) i oczy do wymiany. Przez te cztery lata niestety wzrok mi się osłabił i nie wiem czy jeszcze złapie się za jakąś 700-ke No to teraz wiesz dlaczego sklejam wyłącznie 1:24 i większe Model super, respekt dla wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 piękny, po prostu piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 ...że zacytuję klasyka "...Warto było czekać ..." Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Gratulacje, piękny efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Jest na czym oko zawiesić Gratulacje !!! Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Nu priekrasne!!!!Ziomek Wielki szacun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sojomail Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam serdecznie, poproszę o informacje: - jak wykonałeś literki - jakiej szpachli używasz - czym szlifujesz (papier, pilniki ?) Dzięki ! PS. Przewspaniały model ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam serdecznie,poproszę o informacje: - jak wykonałeś literki - jakiej szpachli używasz - czym szlifujesz (papier, pilniki ?) Dzięki ! PS. Przewspaniały model ! Witaj. Ciesze się, że Ci się podoba Odpowiadam: -napisy eksploatacyjne z zestawu Mig-23 w skali 1/32 -klej cyjanoakrylowy -tylko i wyłącznie papier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sojomail Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Super, dziękuję za informację. Ja stosuję szpachlę Tamiya, ale po szlifie wychodzą takie mikro dziurki. Albo mam złą technikę nakładania, albo ze szpachlą coś nie tak. Nie ma ich dużo (tych mikrodziurek), czasem jedna - ale o średnicy ~0,5mm no i efekt popsuty, dlatego teraz też w miarę potrzeby używam cyjanoakrylu. Co do litrek - sprytny patent ! Acha - a czym kleisz model ? Ja do HIPSU klej do plastiku (tradycyjny, który rozpuszcza delikatnie powierzchnie smarowane), ale HIPS z innymi materiałami np. metalowymi zamierzam łączyć DISTALem - epoksydowym. Gdzieś czytałem że łączenie cyjanoakrylem jest mniej trwałe, takie łączenia się "rozsychają" z czasem. A jakie Ty masz doświadczenia z klejami ? Dziękuję za odpowiedź ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Przy tym modelu używałem tylko cyjanoakrylu. Przy innych stosuje też revellowski i tzn. spawacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi