Dumo Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Surfacer z metalu nie zejdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Surfacer z metalu nie zejdzie ? Rafał a jak blaszkujesz pancerkę to blaszki innym podkładem malujesz? nie wydaje mi sie żeby odskoczył ,surfacer jest dość agresywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Robercie ja uzywam podkladu samochodowego on z niczego nie schodzi :P Ostatnio bylem w modelarskim i widzialem podklad modelarski tylko do blaszek i wlasnie dlatego sie zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Będziesz robił fakturę desek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Niestety potrafi zejść. Miałem tak z lufą od T-72, cała powłoka (surfacer i farba) zeszła razem z taśmą maskującą. Proponuję użyć Mr. Metal Primer od Gunze, to świetny podkład na metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 Konrad gdzie kupiłeś Vallejo w litrowych butelkach ? Ja bym musiał chyba elektronowego mikroskopu użyć i coś zajarać żeby rączki mi się nie trzęsły Hehe. Będziesz robił fakturę desek ? Nie. Za to pobawię się lakierem do włosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 No i co ci mam napisać? Nawet nie ma czym z tobą konkurować. Respekt i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 No i co ci mam napisać? Nawet nie ma czym z tobą konkurować. Respekt i tyle. Dzięki ale się mylisz. Powiem szczerze, że lepienie takiej blachy nie jest trudne jak się to wydaje, przykładowo nie mam żadnej zaginarki do blach - wszystko robię w palcach i pincetą. Wystarczy odrobina wprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 smaka mi narobiłeś, nie ma co... przyklej dobrze model do jakiejś prowizorycznej podstawki na czas malowania i będzie dobrze. może seria farb podkładowych vallejo też byłaby dobra ale jeszcze nie wypróbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 może seria farb podkładowych vallejo też byłaby dobra ale jeszcze nie wypróbowałem. podkład akrylowy który bardzo słabo trzyma się plastiku do blachy tym bardziej się nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 może seria farb podkładowych vallejo też byłaby dobra ale jeszcze nie wypróbowałem. podkład akrylowy który bardzo słabo trzyma się plastiku do blachy tym bardziej się nie nadaje. Trzymajcie się od tego z dala. Te podkłady to zuo w pierwotnej postaci! Mam nie używam, nigdy nie usatysfakcjonował mnie. Gunze robi podkład do blaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 no to się przy okazji czegoś dowiedziałem, dzięki chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Witam! Powoli prace posuwają się do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Super to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Wczoraj kumpel oglądał moje modele i powiedział "... jak ty to możesz robić, ty to widzisz?" Ciekawe co by powiedział jakby zobaczył to co ty tu wyprawiasz. Solidna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 chodzisz sobie po forum tam zajrzysz tu przeczytasz a potem trafiasz na taki wątek i odpadasz duże gratulacje precyzji co do ursusa to fakt wpada ale na tym poziomie jest szansa na konwersje burt ? etc ? powodzenia i podziw pełen pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Fantastycznie Ci to wychodzi. Czystość montażu godna podziwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 I farby nie doszły a obserwuję bo sam czaję się na taki zestawik ursusa z karaluszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 8 Lutego 2012 Autor Share Napisano 8 Lutego 2012 I farby nie doszły a obserwuję bo sam czaję się na taki zestawik ursusa z karaluszkiem. Doszły, doszły już dawno ale nie miałem jakoś chęci na ten zestaw, nawet nie wiecie jak męczące jest takie lepienie blach, oczywiście fajnie się to robi i frajda jest ale po paru elementach wysiadam i wole coś polepić w plastiku. Do tego TK-s pomalowałem podkładem dopiero dziś bo się wspaniale prezentował bez farby jako sama blacha. Nie ma co pokazywać, czołg jest biały. Jak pomaluje w podstawowe kolory to wstawię zdjęcia, z maskowania tez bo klient sobie życzy standardowy kamuflaż trójbarwny więc będę miał zabawę z maskowaniem . Teraz przepraszam oglądaczy tego tematu za takie odstępy pomiędzy apdejtami ale jak na razie jeszcze zbieram siły. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 A propos malowania. W jakim kolorze było wnętrze szoferki Ursusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Regulaminowo: - nadwozia zamknięte - j. szary, - nadwozia otwarte - khaki. Jeśli kabina ma szyby boczne to stawiam na j.szary. W przeciwnym wypadku khaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Dziękuję za szybką odpowiedź i bardzo rzeczową odpowiedź. Pociągnę jeszcze temat: czy deska rozdzielcza powinna być w też jasno szara? W jakim kolorze była kanapa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Witam! TAAAAAAAAAAAAAADDDDAAAMMM!!!!!! Powracam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Coraz ciekawiej to wygląda. Jesteś pewien, że osłony silnika tak się podnoszą? A nie przypadkiem składają się w połowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Coraz ciekawiej to wygląda. Jesteś pewien, że osłony silnika tak się podnoszą? A nie przypadkiem składają się w połowie? Dzięki. Powiem CI szczerze, że nie wiem. Tej dokumentacji na temat tej ciężarówki jest bardzo mało, prawie nic. Nawet jeżeli są łamane w połowie to podeprę je jakimś patykiem i będzie dobrze. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi