Skocz do zawartości

Rwd 8a pws Plon I, 1/72 (M.C.)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jarku gratuluję fotki tygodnia. Model zdecydowanie na to zasługuje.

Napisano

Gratulacje fotki tygodnia Jarku !

Napisano

Panowie; Gerd, Gerd , Artek 82, ariel007, Moses, copycat, dziękuję, takie wpisy "ładują baterie"

Napisano

Piękna "ósemeczka" kolego jarek38! Super detale i na prawdę świetne okapotowanie silnika

Sam chciałbym mieć takiego "erwudziaka" w kolekcji. Aż miło popatrzeć

Gratuluję i pozdrawiam!

Ipkinss

Napisano

Jarek, przeoczyłem Twoją relację, ale na szczęście trafiłem!

Przyłączam też od razu do grona zachwyconych Twoją pracą. Piękne rzeczy robisz a ponieważ blisko mi z takim podejściem, jeśli chodzi o warsztat, to chciałbym kiedyś takie właśnie rezultaty osiągać.

Pozdrawiam i podglądam przy RWD 5.

• 11 months later...
Napisano

Obejrzałem w Gdańsku wszystkie trzy RWD. Naprawdę prezentowały się bardzo pięknie. Gratuluję pierwszego miejsca za ósemkę :)

rwd-01.jpg

A dlaczego nie ma galerii Skarżyńskiego tu na forum? ;)

Napisano

Na początek potężne zaległości, czyli podziękowania dla; Ipkinssa, Krosto, Przemka MaXusa, Sianko - dziękuję!

Dzięki Jacko, co do 5-ki Skarżyńskiego, to na razie walczę ze zdjęciami, może z aparatem, sam nie wiem, ale na kilkadziesiąt zdjęć, ledwie kilka jest dla mnie do przyjęcia, jak to mówią, złemu fotografowi rąbek u spódnicy, ... czy jakoś tak.

Napisano

Wspaniały, godny 48 a nie 72, serdecznie gratuluję

Strugam w tej chwili to samo w 48 i tym bardziej widzę Twoją pracę.

Na czym wzorowałeś wnętrze? Przejrzałem fotki z sieci i ryciny z kilku książek, ale znalazłem tylko jedną fotografię przedniej deski z zegarami oraz schemat i opis wskaźników w obu kabinach. Nie znalazłem nigdzie rycin burt kabin albo ich fotografii.

Napisano

zbychm!

Skarbnicą są fotki wraków naszych maszyn. Są dwa duże tomy polskich konstrukcji lotniczych samych właściwie wraków i porzuconych maszyn. Można rozwiązać wiele problematycznych kwestii. Warto też przeglądać forum odkrywcy lub myśliwców. Tam również pojawiają się fajne zdjęcia, głównie z portali aukcyjnych. Niestety przy klejeniu naszych maszynek trzeba się trochę "nachodzić" bo wątpliwości zawsze jest sporo

Pozdrawiam

Ipkinss

Napisano (edytowane)

Dzięki zbychm Powinieneś wstawić warsztat na forum, a na pewno znajdzie się paru pasjonatów, którzy pomogą np. jarek38 Wnętrza kabin zrobiłem po przestudiowaniu chyba setek zdjęć, głównie wraków wrześniowych, ale niedawno kolega z PWM-u wstawił takie wnętrze

7f87d4b9a862114am.jpg

Oczywiście nie sugeruj się rozmieszczeniem zegarów na desce, gdyż różnice były i zależały do czego 8-ka była przeznaczona np. "Ślepak".

Ed; Masz następnego pasjonata polskich maszynek, dwa wpisy podobnej treści - wniosek - szukać, szukać, szukać i pytać, a o to najłatwiej w warsztacie

Może być przydatne.http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=22652&hilit=RWD+8+pws+Sp%C3%B3jnia

Edytowane przez Gość
Napisano

Dziękuję bardzo, zdaję sobie sprawę z konieczności poszukiwań i mam dużo fotek.

Zastanawiałem się (ba. miałem nadzieję), czy nie pominąłem jakiejś publikacji z 8-ką w roli głównej.

Jeszcze raz gratuluję RWDziaka