stroju Napisano 28 Listopada 2012 Autor Share Napisano 28 Listopada 2012 Doszły ciemne zacieki, z AK-123 "Oif & Oef - Us Vehicles Streaking Effects" Jeszcze przymiarka z otwartym silnikiem, będę musiał jeszcze pobrudzić ten próg na którym się opiera pokrywa silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Cholera , nie wiem jak to zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Jest moc w tym modelu. Biję pokłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 28 Listopada 2012 Autor Share Napisano 28 Listopada 2012 Cholera , nie wiem jak to zrobiłeś. Dość prosto, jak na filmie od AK, najpierw maluję pędzlem kreskę w miejscu zacieku, odstawiam model na jakiś czas (ponad godzina), i bardzo miękkim płaskim pędzlem zwilżonym w benzynie ekstrakcyjnej rozcieram je, zbierając nadmiar i odpowiednio je kształtując, czasem to tylko jedno pociągnięcie pędzla. trzeba być delikatnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Dobrze że do malowania mam jeszcze trochę czasu, bo po zobaczenia czegoś takiego aż się nie chce aero brać do łapy. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Nic, tylko podziwiać. Ujęcie na pierwszej fotografii, z perspektywy człowieka, pierwszorzędne! Gratulacje, piękny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 miazga....robię od roku takiego samego tylko że w 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 robię od roku takiego samego tylko że w 72 Na pewno takiego samego? Taki żarcik, wybacz złośliwość Wojtek, idź rozpędem i skończ go niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 29 Listopada 2012 Autor Share Napisano 29 Listopada 2012 Hehe, nie przesadzajcie, pokazuje to po to żeby może ktoś się czegoś nauczył czy podpatrzył inspiracje, a nie po to żeby zniechęcać do dalszych modeli. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Nie wiem jak kto ale ja jak zobaczę taki model to rzucam wszystko i idę kleić Kamo na figurce jak kalka super , nie śpiesz się za mocno zdążysz skończyć a my pooglądać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Hehe, nie przesadzajcie, pokazuje to po to żeby może ktoś się czegoś nauczył czy podpatrzył inspiracje, a nie po to żeby zniechęcać do dalszych modeli. ;) To racja co piszesz, szczególnie w pierwszej części swojej wypowiedzi, ale ja ( mówię, tylko i wyłącznie za siebie ), nie odważyłbym się już pokazywać modelu tego samego czołgu, w swoim wykonaniu, na tym forum, po tym ja Ty, go przepięknie wykonałeś. Jedno jest pewne, jeśli jeszcze kiedyś zabiorę się za jakiegoś Abramsa, będę czerpał z Twojego warsztatu garściami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Modelik zacny. Ja to bym tylko czepnal sie zielonej lufy. Kola, blotniki I inne drobne element to jak najbardziej moga zostac wymienione w warsztacie na froncie. Co do lufy to jak dobrze pamietam to bez powrotu do fabryki sie nie da (moge sie mylic). Na Discovery byl program jak to stare, uszkodzone abramsy wracaly do fabryki I tam byly rozbierane, czyszczone, naprawiane i skladane do kupy (megafactory) polecam obejrzec. Generalnie twoje modele sa na wysokim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2014 "a jednak się kręci..." Czyli temat nie umarł, w końcu się przemogłem żebym coś pogrzebać, pomalowałem zbierane przez cały rok tobołki, poleciałem trochę po leniu bo darowałem sobie malowanie kamuflaży na czymkolwiek ale dzięki temu w ogóle jest nadzieja że ten model dokończę za swojego życia. Jeszcze zostało to jakoś opasać i można dalej malować całość. W międzyczasie jeszcze przygotowuję inny model, więc trochę mi wróciła wena na trzypiątkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Bo co tu więcej napisać ... Dobrze, że warsztat nadal w toku, bo jest na co popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 No, jeden z moich ulubionych malarzy powrócił. Abrams jest super, ale efekt drewna w tramwaju wygląda rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Ten Abrams jest tak efekciarski, że aż nierzeczywisty. Takie "lelum polelum" wychodzi , żeby się tylko ludzie ślinili. A zapowiadał się fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Fakt, trochę się "pośliniłem" ... Ale detal i malunek czołga i tramwaja mnie powalają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Piękne malowanie detali, a drewno w trampku pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Doszły pasy ładunkowe, żeby bambetli nie wytrząsło przy pierwszym strzale. Pasy są z pomalowanego papieru z żywicznymi zapinkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Ty lepiej przestań wstawiać foty prawdziwej maszyny tylko model pokaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 30 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Pięknie budujesz i jeszcze lepiej malujesz! Kunszt i wyczucie najwyższej próby! pozdrawiam serdecznie Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 To wygląda jak prawdziwe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon1291 Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 efekt powalający, prosi sie tylko o plecaki w kamo, wtedy już "klękajcie narody", ale jak piszesz najważniejsze żeby go skończyć w tym życiu, pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 4 Maja 2014 Autor Share Napisano 4 Maja 2014 Zapinki z tego zestawu Legenda, niestety nie sprzedają tego oddzielnie, raczej trzeba by na własną rękę odlewać. http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=2878 (zdjęcie drugie od dołu po prawej). Wczoraj poważnie się zabrałem za błotkowanie. Zacząłem od opstrzenia dolnych powierzchni mieszanką farbki Kursk Earth, pigmentu ziemistego i gipsu, nadało to fakturę zaschniętego błota: Później dodałem bryzgi i rejony ciemniejszego błota, które miało imitować plamy jeszcze trochę mokrego błocka. Na koniec dodałem jasne - suche błoto na wyższe partie pojazdu i trochę kurzu, a w paru miejscach bardzo świeże i mokre błoto, wymyśliłem sobie że będzie błotnisty. I tak się to na razie prezentuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Szczena opada z wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi