bazylms Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 He, he ostatnie zdjęcie to chyba robiłeś już po spotkaniu z kumplami. Na trzecim zdjęciu ta metalowa antenka jest krzywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Ostatnie zdjęcie robiłem akurat gdy, niespodziewanie zadzwonił telefon i troszkę podskoczyłem. Podstawę anteny już poprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Nie ..no Panowie bez przesady. W duchu mam nadzieję ,ze działacie ale dlaczego w takiej tajemnicy?Toż to przecież warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Takie dwie fotki pokazujące jak rozwiązałem optykę w moim modelu. Oprócz tego powyginałem i podciąłem o jakiś 1mm boczne fartuchy. Zagruntowałem chaos black'iem wannę i koła. Posklejałem troszkę wieży, zrobiłem promienniki sztory i przygotowałem elementy składowe pod pociągnięcie okablowania, aha no i potraktowałem pancerz wieży rozpuszczalnikiem nitro, żeby nie było za gładko imitując też w ten sposób łączenia burt wieży. Jednym słowem nic z powyższego raczej nie nadaje się do jakiegoś szczególnego pokazywania, ot rzemiosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Jak zrobiłeś te soczewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Wieżyczka dowódcy - soczewki znalezione w złomie, pewnie z jakichś latadeł, naklejone na tło z jednej warstwy płyty dvd, czyli coś a'la Athlon. Szkiełko też z płyty- warstwa przeźroczysta/niebieska. Całe wnętrze wyłożone folią aluminiową. W świetle łądnie błyszczy:) Celownik oryginalna szybka pociągnięta Tamiya Smoke, wnętrze pomalowane na czarno za wyjątkiem fragmentu gdzie przyklejona jest inna soczewka na tle z dvd, też ładnie łapie refleksy świetlne. Dalmierz wyszedł słabo, wnętrze na biało, tło z płyty, szkiełko też z płyty, ale ze względu na to, że jest w tym tunelu słabo łapie światło. Sztory (nie widać na zdjęciu) - pociągnięte Tamiya Transparent Red, środki bardzo grubą warstwą, za szkiełkiem tło z płyty, też ładnie błyszczy. Tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Friulmodel na swej stronie oficjalnie zapowiedział gąski do T-90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Friulmodel na swej stronie oficjalnie zapowiedział gąski do T-90 No i ładnie bo w jeden zestaw będzie można wzbogacić 2 modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Friulmodel na swej stronie oficjalnie zapowiedział gąski do T-90 No to ja sobie poczekam na te gąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Fajne soczewki .Mam pytanie Super Model ocenił T-90 na 9/10 a ty na tym etapie prac na ile byś go ocenił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Oprocz Friula rownierz Miniarm zapowiedzial wypuszczenie paru drobiazgow do modelu Zwiezdy - zestaw nowych trakow,poprawiona plyta czolowego opancerzenia,wiezyczka d-cy,itp.Wiecej na ten temat mozna znalezsc na stronie Armoramy Miniarm http://www.perthmilitarymodelling.com/newkitnews/miniarm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Piękne!! Ciekawe ile sobie zażyczą za te zestawy. Jakość Miniarma jest wyborna, ale cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Trochę w tych zestawach sztuki dla sztuki...coś jak u Voyagera. Proponują poprawiać rzeczy drugorzędne albo takie, które można poprawić we własnym zakresie niewielkim nakładem sił a pozostawiają bez odpowiedzi elementy, które mnie przynajmniej kłują w oczy, ale wiadomo kasa misiu kasa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Czad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Kolego FAHR można prosić nieco większe fotki -chyba nie masz nic do ukrycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 FAHR - pięknie uszczegółowiona (okablowanie super) wieżyczka. Jest na co popatrzeć. Czy możesz wskazać adres pokazujący szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Piękna robota.mam tylko jedną wątpliwość. Dodatkowa osłona ( zdjęcie pierwsze) jest docelowa ? Wygląda mi na inną niż widywałem dotychczas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 (edytowane) Athlon, osłona jest docelowa, nie wiem co masz na myśli. Jo, fotki mogę dać większe, ale wtedy będą z odnośnikami do fotosika i trzeba będzie klikać, a wiem, że mało kto lubi taką opcję, więc daje mniejsze ale do popatrzenia bezpośrednio na forum. Gajur, linki dla ciebie: http://dishmodels.ru/wshow.htm?p=1700 http://dishmodels.ru/wshow.htm?p=1702 http://www.fotovalkirumodelism.com/page.php?page=870 Edytowane 27 Marca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 OK.Masz racje "analiza " tych fotek uświadomiła mi to pozdrawiam i oglądam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Dzięki. Od siebie mogę polecić zmagania Rosjan z tematem http://panzer35.ru/forum/45-8059-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Kolejne kabelki, tym razem na wieżyczce dowódcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 I o to mi właśnie chodziło . Super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 No te zdjęcia to tak pod ciebie wrzuciłem Jeśli będziesz chciał robić wieżyczkę w takiej kolejności jak ja tzn. bez przyklejania wkm-u przed malowaniem to zwróć uwagę,że musisz odciąć od wkm-u tą część na dole i przykleić wcześniej, inaczej go nie wpasujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 WKM będę zamawiał z miniarmu : podobnie jak i gąsienice, gdyż zamaierzam stworzyc coś takiego: Wiem, pisałem że zrobie czołg w locie, ale że juz ktos taki zrobił, ja przestawię sytuacje odwrotną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi