MFR Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Pozyczonym 100-400 4.5-5.6 L IS na swoim Canonie 350D.Na codzień robie szkłem Canona 55-200 4.5-5.6 USM. Wszystkie foty oprócz 12.01.2009 gdzie wlasnie robilem ta L-ką robione moim zwyklym plastikowym słoiczkiem. http://www.airliners.net/search/photo.search?photographersearch=Michal%20Franczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Coś mnię tak swędziało pod palcami, że to była eLka Wszystkie Twoje zdjęcia obejrzałem już wcześniej na Airliners... masz dobre oko... i miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEOPARD1974 Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Co o tym sądzicie?W Rosyjskiej armi jest 300 maszyn tego typu,200 z tych Migów poddano badaniu i 90 z nich zostało wyłączonych z eksploatacji ze względu na stan techniczny.Niezły wynik osiągają,co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Miejmy tylko nadzieję, że "zdeletowane" Migunie pójdą do muzeów, a nie na złom. I to już mniej ważne, czy te Muzea w Rosji czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 W całej Europie były/są zawieszone loty migów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Nie słyszałem zeby w Polsce były zawieszone nawet jakiś czas temu para nad moim domem leciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Około 90 rosyjskich myśliwców MiG-29 uznano po kontroli za zbyt mało bezpieczne do lotu i skierowano do naprawy Zezłomują czy nie zezłomują, większość pewnie poleci. A że mają ich ok 650 to muzea raczej sie nie martwią o eksponaty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Nie słyszałem zeby w Polsce były zawieszone nawet jakiś czas temu para nad moim domem leciała. Tylko dyżur mógł latać (ktoś granic musi pilnować), obecnie trwają obloty maszyn po przeglądach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 No to ciekawie się zrobiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek g. Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Nie zakładając nowego tematu zapytam tu. Dokładnie chodzi mi o długość całkowitą wyrzutni APU-73 i APU-60 na MiG-29. Ponieważ jedną parę muszą wykonać od podstaw (APU-73) a drugą poprawić z zestawu fabrycznego. Znając te wymiary mógłbym już dokładnie powiększyć rzytu z planów do 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MFR Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MFR Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 66 kiedys latała w 1elt ciekawe dlaczego zachowano stary nr. Na logike powina mieć 4166. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Z tego co wiem, czterocyfrowe numery nadawane były tylko samolotom kupionym od Niemiec, przy zmianie jednostki moim zdaniem zmiana numeru wprowadzałaby tylko zamieszanie, bo ostatecznie "sztuka jest sztuka" ;) Ale jest jakaś logika w tym "4166" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Może mińszczaki liczą że ich s-ty wrócą do Nich,razem z malborskimi,i dlatego nie zmienino numerów.Niedoczekanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Poniemieckie dwudziestkidziewiątki różnią się od naszych i ex-czeskich wyposażeniem elektronicznym oraz mają przeskalowane przyrządy na system miar anglosaskich. Chyba jednak chcieli zachować pewną odrębność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Michale, a czy ostatnio też był taki tłok w okolicy płotu lotniska ?? Co do numerów, to kolega Piotrek.S. ma rację, samoloty otrzymane od Niemców miały drobne różnice w wyposażeniu elektronicznym, które musiały zostać poprawione. System miar faktycznie anglosaski. Ponad to poniemieckie migi miały, mają zastosowany nowy schemat oznaczeń, czyli nr eskadry + nr samolotu. Co do logiki, to moim zdaniem pozostawienie starego nr samolotu przysparza mniej kłopotu, tak z inżynierskiego punktu widzenia, po co zmieniać coś co funkcjonuje bardzo dobrze. Nie wprowadza to zamieszania w papierach itd, sztuka jest sztuka Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Poszukuję wzorów malowania polskiego Mig 29UB o n umerze 28. Z tego co słyszałem to zdjęcia i rysunku malowanie tego miga znajdują się w Minireplice nr 13-14. Jeżli któryś z kolegów posiada ten numer Minirepliki to prosiłbym o skany tych zdjęć i malowania. Skany jak mogę prosić o na meila ostry7412@interia.pl. Za pomoc stawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Poszło na podany adres. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Dzięki za skany. Zapraszam na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Witam. Poszukuję schematu malowania polskiego mig'a-29 ub o numerze 28. Prosiłbym też o opisanie tego schematu numerami farb humbrola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 http://wp.scn.ru/en/ww4/f/39/29/0/13_b1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Dzięki ale mi chodziło o aktualny schemat malowania, masz może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Chyba mam ale chwilowo jestem w pracy, zobacze po południu na swoim komputerze. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Ok,to czekam niecierpliwie bo mój mig właśnie będzie malowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi