Grzes Napisano 23 Grudnia 2015 Share Napisano 23 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 24 Grudnia 2015 Share Napisano 24 Grudnia 2015 Witam, mam pytanie i mam tez nadziej ze pisze w dobrym dziale , a mianowicie posiadam droga zakupu model MIG-29 Academy i chciałbym zrobić go w polski malowaniu. czy te rzeczy do waloryzacja będą dobre : http://www.mojehobby.pl/products/MiG-29-seat-late-ACA.html http://www.mojehobby.pl/products/Mig-29A-G-UB.html http://www.mojehobby.pl/products/MiG-29-exhaust-nozzles-ACA-EDU.html Dziękuję za wszelkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Grudnia 2015 Share Napisano 24 Grudnia 2015 Będą. Zostaje jeszcze kwestia tego, czy chcesz wykonać model w "starym" standardzie, czy po doposażeniu do standardów NATO. Jeśli to drugie to zostaje Ci dorobienie kilku anten i lamp samodzielnie. W zestawie Eduarda nr 1157 były dodatki żywiczne do polskich maszyn, ale samodzielnie Eduard chyba ich nie sprzedaje, a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 24 Grudnia 2015 Share Napisano 24 Grudnia 2015 Będą. Zostaje jeszcze kwestia tego, czy chcesz wykonać model w "starym" standardzie, czy po doposażeniu do standardów NATO. Jeśli to drugie to zostaje Ci dorobienie kilku anten i lamp samodzielnie. W zestawie Eduarda nr 1157 były dodatki żywiczne do polskich maszyn, ale samodzielnie Eduard chyba ich nie sprzedaje, a szkoda. To będzie mój drugi model w tej skali i chciałbym uniknąć samodzielnych przeróbek , dziękuje za odpowiedz i zapytam od razu o jakiś info o kolory kokpitu bo za pewne są onne inne niż kolorów niemieckiej maszynie... btw. wiem opcja szukaj nie boli ale nikt nie broni iść na łatwiznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Grudnia 2015 Share Napisano 24 Grudnia 2015 Znaj łaskę Jasnoszary. W niemiaszkach taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Wrzucę tu, bo się często w warsztatach pytania pojawiają, co można wieszać a czego nie pod modelami. Co prawda schemat do białoruskiej wersji BM, ale różnica jedynie w tym, że tu można stosować kierowane uzbrojenie P-Z, reszta taka sama, z wyjątkiem RWW-AE (R-77, РВВ-АЕ) się nadaje. Nazwy w cyrylicy - nie ma lekko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 …nie ma lekko ;) Эачём? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Когда буквы знаеш, проблема нет ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Lutego 2016 Share Napisano 18 Lutego 2016 Pytanie nie o samym 29tym, ale związane. Czy w siłach niebiańskich jako holowniki lotniskowe są wykorzystywane skrzyniowe Urale 375D? Jeśli tak i znalazło by się jeszcze foto na potwierdzenie (i wzór do kalkomanii ;) ) to by w ogóle było luksusowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Lutego 2016 Share Napisano 18 Lutego 2016 Czy w siłach niebiańskich jako holowniki lotniskowe są wykorzystywane skrzyniowe Urale 375D? Niet Tu jako holowniki będą odpowiednie Stary-266 i z Mińska Kamazy (o ile pamiętam 4350) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Lutego 2016 Share Napisano 18 Lutego 2016 A przykładowo APA-5D na Uralu z 29tym na holu na wodzidle? Występuje w przyrodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Lutego 2016 Share Napisano 18 Lutego 2016 Mam gdzieś jedynie fotkę duetu APA-4 + MiG-23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 18 Lutego 2016 Share Napisano 18 Lutego 2016 Podobno apom paliło się sprzęgło, więc od dawien dawna niczego nie holują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 18 Lutego 2016 Share Napisano 18 Lutego 2016 A przykładowo APA-5D na Uralu z 29tym na holu na wodzidle? Występuje w przyrodzie? Jak najbardziej, sam kilka razy widzialem 29-go holowanego przez "Ape" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 18 Lutego 2016 Share Napisano 18 Lutego 2016 Skoro Rosjanie podczepiają pod nie Su-24 to pewnie bez problemu można i 29-te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Lutego 2016 Share Napisano 18 Lutego 2016 Ruskie to by i za cysterną uzbrojony i zatankowany pod korek samolot holowali Dumam sobie nad otoczeniem dla trampkowego MiG-29A i szukam wiedzy, żeby nie było, że przerost fiction nad science. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 To pokażcie mi zdjęcia, prócz tego zrobionego w pierwszej połowie lat 80 z MiG-23, gdzie w Polsce APA coś holuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 Jak nie bylo wolnego holownika w postaci Stara 266 to i APA holowala samoloty... Mam zdjecia tylko najpierw musze je zeskanowac... Na koniec lotow zeby jak najszybciej sciagnac samoloty ze stojanki holowalo sie tym co bylo wolne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 Mam zdjecia tylko najpierw musze je zeskanowac... No to niecierpliwie czekamy Na koniec lotow zeby jak najszybciej sciagnac samoloty ze stojanki holowalo sie tym co bylo wolne...Z treści widzę duże doświadczenie w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 Na koniec lotow zeby jak najszybciej sciagnac samoloty ze stojanki holowalo sie tym co bylo wolne...Z treści widzę duże doświadczenie w temacie?Pewne "doswiadczenie" mozna powiedziec ze mam bo za dzieciaka jezdzilem dosc czesto z ojcem na loty a ojciec 26 lat sluzyl w 1PLM jako technik-mechanik... Co odwazniejsi holowali "swoje" samoloty skrzyniowym Krazem ale moglo to sie skonczyc polamaniem wodzidla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 No to lux! Czekamy zatem na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 No i mam problem bo nie wiem jak wrzucic zdjecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Dowod na to ze APA takze byla uzywana do holowania samolotow... Na drugim zdjecu widac jak MiGa holuje skrzyniowy Kraz. Przepraszam za jakosc zdjec ale skaner dal ciala i musialem zrobic zdjecia zdjec... Drugie i trzecie zdjecie pochodzi z publikacji Polish Wings Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Pamiętajmy tylko, że fotki są sprzed 20 lat. Wysłałem wici w temacie dnia dzisiejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Z tego co sie orientuje to obecnie do zasilania samolotow (bynajmniej w Minsku) wykorzystywane sa LUZESy... APA odeszla do lamusa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi