qalimar Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Trochę zdjęć w obecnym malowaniu: http://www.airplane-pictures.net/registration.php?p=28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Jakbym nie znalazł to nr farb masz podane na tym schemacie: http://wp.scn.ru/en/ww4/f/39/29/0/3_b1 A rozkład plam do nr 28 odtworzysz sobie na podstawie zdjęć które zapodał qalimar Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Jeszcze tu: http://airfoto.pl/?module=Photos&action=Single&id_ph=60869&size=2 Klikaj w nr burtowy, pojawi się więcej. Większość podobnych wszakże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 Sorry, że post pod postem ale zniknęła już funkcja "zmień". Ale do rzeczy ma ktoś może zdjęcia tego mig'a z podwieszonym uzbrojeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 Uzbrojona szparka, to naprawdę rzadkość. I nie wiem, czy do uzyskania. Najlepiej podwiesić pod kadłub zbiornik, pod skrzydła R-60 i UB-ki. To najbardziej sensowna kompozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 A to uzbrojenie to całe białe jest co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Witam poszukuję zdjęć wyżej wspomnianego Mig-29 UB w pierwszej wersji komo w którym przyleciał do Polski. Może ktoś ma jakieś zdjęcia w wersji elektronicznej bo na internacie raczej ciężko coś znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 W airliners.net znajdziesz napewno nr seryjny, więc tak możesz ustawić kryteria wyszukiwania. To samo na jetphotos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Widziałem te zdjęcia na pewno się przydadzą ale zawsze warto spytać czy ktoś nie ma jakiś bardziej ''prywatnych zbiorów'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Tu masz schemat ze strony http://www.mars.slupsk.pl/fort/mig/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Witam czy ktoś z was może mi poradzić jakich farb (najlepiej gunze) użyć do tego malowania- z góry dziękuje http://www.airliners.net/photo/Slovakia---Air/Mikoyan-Gurevich-MiG-29UB-%289-51%29/1772838/&sid=fc41032c2c1df6b03482d1c519f2bd14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dp Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Witam. Czy któryś z Kolegów nie wie gdzie można znaleźć schematy nitowania Mig-a 29, czy to w sieci, czy w formie drukowanej. Mam kilka publikacji, ale są tylko zaznaczone linie podziału i panele inspekcyjne, ale nitów, śrub i tym podobnych brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 W czeskiej monografii MiGa-29 Zlinek masz rysunki z zaznaczonym nitowaniem. Wersje 9.12, 9.13 i 9.51. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dp Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Dzięki za info, tylko gdzie teraz znaleźć tą monografię, a może ktoś dysponuje skanem tych rzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 W pierwszych dwóch numerach "Lotnictwa Wojskowego" (1/1998 i 2/1998) była obszerna monografia MiGa-29 z bardzo dobrymi rtsunkami w 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Moge podesłać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Moja pomyłka Sprawdziłem Zlinka i są tylko 9.12 i 9.13. PW wysłane, w magazynie mam i Lotnictwo i Zlinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dp Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 W Lotnictwie Wojskowym nie ma nitowań, natomiast doczytałem się na czeskim forum, że w Zlinku są, więc czekam z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Porównałem plany Zlinka i z Lotnictwa. Te pierwsze bardziej szczegółowe oparte na konkretnym płatowcu (podany numer seryjny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beba Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Jest to mój pierwszy post na forum, więc chciałbym się z wszystkimi przywitać . A teraz do rzeczy: zaczynam pracę nad migiem 29 i nigdzie nie mogę znaleźć jakim kolorem bazowym pomalować kabinę w samolocie niemieckiego miga o numerach 29+25. Jeżeli możecie prosiłbym także o podesłanie zdjęć kabiny tego samolotu z kolorami detali . Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Moim zdaniem kokpity ubeków były malowane w całym układzie warszawskim standardowo a tu dookoła http://worldwidepanorama.org/worldwidepanorama/wwp1208/html/IstvanTakacs-5301.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beba Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 dziękuję za szybką odpowiedź, a mógłbyś podać numer farby tego koloru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 O to już pytaj lepszych specjalistów, a nie gimnazjalistów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beba Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Dobrze ,więc kieruje to pytanie do osoby która miała styczność z tym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi