Robert Ostrowski Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Witam Chciał bym pokazać swój ostatni ulepek /taka mała chałturka ,model juz poleciał do właściciela/ Iskra prosto z pudła ,kalki zestawowe kładzione na zmywacz wamodowski ,jedynie lufke zrobiłem z igły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Wrrrr Robert zmniejsz kompresje zdjęć, na niektórych zdjęciach mało widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Jednak ten model bez waloryzacji nie wygląda dobrze, taka uboższa krewna konkursowej Iskry Zainteresowałeś mnie zdaniem o kalkach kładzionych na zmywacz Wamodu. Czy mógłbyś ten sposób przybliżyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Kalki rzeczywiście ładnie położone - a Robert pisał o wamodzie w którymś z tematów. Szachownice mają za wąskie obwódki. Poza tym należy docenić odwagę - prezentacja Iskry w standardzie po Rafalikowej nie mogła być prostą decyzją Foka, Panie - co z nią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Schludnie wykonana Iskra Mam taką samą, ale bez orła - cztery razy (tak cztery, zdobyłem dodatkowe kalkomanie z orłem) próbowałem i nie udało mi się go nałożyć, nawet stosując płyny zmiękczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Marca 2012 Autor Share Napisano 23 Marca 2012 Moses nie wiem jak zmniejszyc kompresję ale wydaje mi sie że to wina wyostrzenia na PS. Mokołaj galerie wrzuciłem bardziej z "dziennikarskiego obowiazku" niż z odwagi chciałem pokazac ,że cos tam dłubię i dlatego Foka lezy ale ruszam od jutra z nią. O wamodzie pisałem w warsztacie Mikele z Suką:kalkę nałozyłem na płyny Microskale SET i SOL ale oczywiście nic to nie dało ,więc otworzyłem buteleczke ze zmywaczem Wamod do akryli i pędzelkiem delikatnie nałozyłem preparat tak ,ze by nie spłynął na farbę ,kalka trochę się rozpuściła ale po ok godzinie-dwóch doszła do siebie i wgryzła sie w farbe,nie polecam tej metody na delikatne kalki bo się rozpłyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 No i "gitara", Iskierka zawsze warta obejrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisklak Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Ładna iskierka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Iskierka Iskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Marca 2012 Autor Share Napisano 24 Marca 2012 Oj Moses czepiasz się niech będzie Iskrunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Polać Mosesowi - mnie też trafia, gdy ktoś pisze "Iskierka" w stosunku do TS-11. A model ładnie i czysto sklejony - podziwiam sam fakt naklejenia zestawowej kalkomanii, która jest sztywniejsza niż papierowy podkład! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Pełen szacunek za wkład pracy. eljazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Witam Bardzo fajna Iskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Polać MosesowiSię robi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Polać MosesowiSię robi! Ale jeszcze 13stej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 A Grzesiu od rana Ci polewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 No już się martwiłem ze nic nie działasz, a tu taki szybki projekcik. Mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Bardzo ładna Iskrunia Robercie taka na luzie i bez napinania się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Marca 2012 Autor Share Napisano 29 Marca 2012 Dzieki Krzychu i Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Jak na pudełkowca Twoja Iskra wygląda naprawdę nieźle. Widać, że konkursowe prace kolegów podziałały inspirująco Podoba mi się powierzchnia metalizera i ogólna schludność wykonania. Trochę mniej matowe i zamglone oszklenie oraz podobnie jak w poprzednich pracach przebieg washa. Naprawdę powinieneś zaopatrzyć się bądź samemu zbudować porządny rylec do linii podziału, bo Twoje modele sporo tracą przez taki nierównomierny wash. Byłoby super, a tak jest tylko git Pozdrawiam Konik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Marca 2012 Autor Share Napisano 30 Marca 2012 Dzięki Kornik rylec to ja mam ,tylko na Iskrze przerycie tych rowów mija się z celem bo i tak są głębokie ,to że nie wszedł tam gdzie trzeba /łosz/ to wina lakieru gloss /spray/ za grubo położyłem i linie się zalały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 A w kwietniu oryginał wyglądał tak "wspaniale": http://lotnictwo.net.pl/gallery_foto_view.php?id=70746 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 Wieś tanczy i spiewa... co za bezguscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi