push-up78 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Amerykaniec z BAR-em, całość malowana olejami. Broń malowana emalią, polerowana grafitem ołówkowym i delikatnie zaakcentowana akrylami Vallejo (srebrny + czarny) Piękne fotki pięknej figurki, ale są stanowczo za duże (dopuszczalne na forum 1024 pikseli szerokości). Wklej fotki jeszcze raz, najlepiej jako miniaturki do pełnego rozmiaru, bo jest na co popatrzeć. gulus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 ŚWIETNY!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Tandeta, nie ma się do czego przyczepić PS. Meszek na szaliku wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Ciężko cokolwiek powiedzieć bo zdjęcia trochę małe są, może mógłbyś troche większe wrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Sorki za foty ale tak wyszły jak wrzucałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Bardzo ładnie wygląda - zwłaszcza twarz.Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Dzięki za komenty.Chciałem wyjaśnić jedynie,że konto poprzednie push-upka mi przepadło także załozone mam nowe identyczne z naturalnym.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Piękna robota! Moje gratulacje Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Zgodnie z uwagami Admina wklejam mniejszy rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Robi wrażenie - dla mnie SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 powala na kolana. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Nic więcej nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Pięknie pomalowany,widać doskonały warsztat twórcy. Mam pytanie o kolory farb jakich użyłeś do bluzy,spodni i oporządzenia jeśli pamiętasz.Bardzo fajnie to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Dzięki za pozytywne komenty.Dobra, co do bluzy to użyłem olive green winsora&newton rozjaśniony bielĄ tytanową.Spodnie to mieszanka też farb olejnych takich jak raw umber ,yellow ohre, oraz domieszka light red aby wyszedł delikatnie brązowy kolor.To wszystko rozjaśnione bielą tytanową (titanium white).Ale tak naprawde to z kolorami eksperymentuje i mieszam według tego co podpowiada mi intuicja. Nie posiadam żadnej palety barw przeznaczonych do danej figurki.Po prostu kolorki trzeba stworzyć samemu mieszając i eksperymentując według prób i błędów.I oczywiście intuicja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Wielkie dzięki za odpowiedź,takie wiadomości się przydają.A na jakim podkładzie malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Podkład to nic innego jak zwykła farba akrylowa TAMIYA.Kolorek dowolny.Najlepiej jakiś piasek lub szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Bardzo ładna figurka Małe "ale" odnośnie butów - widzę, że kolega z 29 Dywizji Piechoty zakombinował sobie spadochronowe Jump Boots, więc powinny być w kolorze czerwono-brązowej skóry. Kolor, który Ty zastosowałeś bardziej pasuje do butów M-43 z opinaczem, które były wykonane ze skóry ale mizdra na wierzchu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 21 Maja 2012 Autor Share Napisano 21 Maja 2012 Figurka była robiona dla kolegi rekonstruktora akurat bawiącego się w amerykanów a co do malowania butów to mogę napisać tyle,że malowałem konsultując się z nim co i jak na jaki kolor.W tym temacie akurat jestem laikiem i nie bardzo kminie jakie specjalnie były kolorki butów itp.Rażących błędów raczej nikt nie wytknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Skoro dla rekonstruktora nie ma różnicy w kolorystyce butów US Army z okresu WWII to wybacz ale nie będę tego komentował Sam rekonstruuję spadochroniarza z 1/505 i stąd moja uwaga. Jeśli nie wierzysz - kilka chwil szukania w google: Jump Boots: M-43 źródło: www.google.pl Powodzenia w kolejnych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 21 Maja 2012 Autor Share Napisano 21 Maja 2012 Dobra niech ci będzie.Wiedzy nigdy za dużo.A tak na prawdę posiłkowałem się fotą zrobionego figuranta na stronie Alpiny.Też tam jest ten bardziej skórzany odcień butów.Dzięki za info pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Rewelacja Świetnie pomalowana figurka Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 Też mi się na fotkach rzuciły te buty, bo bawię się w rekonstrukcję historyczną amerykańską WW2 właśnie i mam Corcorany w szafie Nie zmienia to jednak faktu, że figurka i wykonanie Twoje są znakomite! No i duży plus za tematykę aliancką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 WOW, sznurowadła, szew i nitki na spodniach wymiatają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi