pankot13 Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Tylko takie foto znalazłem. Robert myślisz,że tyle oryginałów przetrwało od końca wojny. To jest oryginalny kawałek fotela. W te kieszenie wchodziły sprężyny. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 w/g mnie potwierdza sie ,że zestawowe należy zostawić Cytuj
Twitch Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 w/g mnie potwierdza sie ,że zestawowe należy zostawić I ja tez tak uważam... Cytuj
DARTH Napisano 4 Lipca 2012 Autor Napisano 4 Lipca 2012 W Typy Br. i Uzbr. nr 182. pisze że powłoka to dermatoid cokolwiek to znaczy. A fotele już zmienione na oryginalne Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 no robi się coraz śmieszniej w którym miejscu tak Cię to śmieszy? Cytuj
DARTH Napisano 4 Lipca 2012 Autor Napisano 4 Lipca 2012 Z braku czasu niewiele dziś zrobiłem, oprócz rozbiórki foteli tylko stelaż. Chcę wykonać złożony dach ale czy coś z tego bedzie nie wiem nigdy wcześniej takowego nie robiłem. Fotele, rama szyby oraz stelaż na sucho Cytuj
GrzesiekW Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Nieźle.Plandeka z chusteczki? Nie przyklejaj go, bo będziesz miał problem z malowaniem wnętrza. Cytuj
DARTH Napisano 5 Lipca 2012 Autor Napisano 5 Lipca 2012 spoko Grzegorz teraz prucz detali juz nic nie przykleję bo nie dał bym rady malować a nad plandeką myśle czy nie lepiej papier do drukarki moczony w rozrzedzonym wikolu Cytuj
smialus Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Jedziesz daniel widzę ostro A może na dach będzie lepszy papier śniadaniowy moczony w wikolu? Będę zaglądał Cytuj
KrzychuP Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Na dach najlepsza będzie chusteczka moczona w wikolu ale musisz delikatnie się z tym obchodzić bo rwie się strasznie,a jak nie będzie szło spróbuj foli aluminiowej(tej z czekolady jest mniej rwąca) Cytuj
DARTH Napisano 5 Lipca 2012 Autor Napisano 5 Lipca 2012 Jako ze to moja pierwsza watpie ze wyjdzie od razu więc pewnie wypróbuje wszystkie propozycję, a co myslicie o tym http://www.model-klub.pl/articles.php?article_id=8 Cytuj
DARTH Napisano 5 Lipca 2012 Autor Napisano 5 Lipca 2012 Jedziesz daniel widzę ostro A może na dach będzie lepszy papier śniadaniowy moczony w wikolu? Będę zaglądał No tak ty też ze Suczką coś rób bo bym efekt końcowy z chęcią obejrzał Cytuj
KrzychuP Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Jako ze to moja pierwsza watpie ze wyjdzie od razu więc pewnie wypróbuje wszystkie propozycję, a co myslicie o tym http://www.model-klub.pl/articles.php?article_id=8 Poradnik bardzo pomocny tylko że z kartki nigdy nie robiłem. Cytuj
DARTH Napisano 5 Lipca 2012 Autor Napisano 5 Lipca 2012 Jako ze to moja pierwsza watpie ze wyjdzie od razu więc pewnie wypróbuje wszystkie propozycję, a co myslicie o tym http://www.model-klub.pl/articles.php?article_id=8 Poradnik bardzo pomocny tylko że z kartki nigdy nie robiłem. Krzysiek kiedy robiłem transparenty do T-62 to właśnie tak i powiem ci że papier świetnie się kształtował i nie rwał jak chusteczka więc może było by lepiej Cytuj
KrzychuP Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Weż po uwagę ze z tyłu ma być okienko: stanowi to dodatkową trudność najlepiej jakbyś skleił ten dach na zakładkę poczynając od góry i doklejając boki i tył dachu. Cytuj
DARTH Napisano 5 Lipca 2012 Autor Napisano 5 Lipca 2012 Kamilu myślałem o złożeniu jej z trzech części tak jak to jest na rysunkach techn. środek z szybą i dwa boki. chcę sprćbować dociąc wszystko na sucho a potem dopiero moczyć. A nawet jak robił bym z chusteczki , to nie wiem, uważacie że było by łatwiej? Cytuj
KrzychuP Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Kamilu myślałem o złożeniu jej z trzech części tak jak to jest na rysunkach techn. środek z szybą i dwa boki. chcę sprćbować dociąc wszystko na sucho a potem dopiero moczyć. A nawet jak robił bym z chusteczki , to nie wiem, uważacie że było by łatwiej? Będzie nieco latwiej ewentualne ślady łączenia fragmentów chusteczki i tak znikną więc śmiało możesz.Moze to widzialeś ale: http://www.kzclassiccars.com/pictures/Volkswagen-Kubelwagen-3.jpg Cytuj
KrzychuP Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 a co to wnosi do tematu? Tobie niewiele ale jakbyś nie zauważył masz schemat rozłożnia dachu z możliwością wykonania szablonu ale co tam ty modelarstwo masz w małym palcu. Cytuj
KrzychuP Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Tyle ze w tym modelu nie masz plandeki w rozłożonej formie a tu masz przynajmniej jakiś zarys,jakbys nie wiedział Daniel robi to po raz pierwszy i wszelka pomoc będzie mu potrzebna a nie tylko gołe słówka. Cytuj
KrzychuP Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Naprawdę tak masz czy tylko udajesz wszystko się da trzeba wiedzieć jak a nie tylko prawić i nabijać posty.Daniel i tak wykorzysta to co najbardziej mu potrzebne i zrobi jak uważa.Sorry Daniel za ten OT Cytuj
KrzychuP Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Chętnie zobaczyl bym twój warsztat i zmagania z krytyką której jak zauważyłem nie lubisz,stwierdzasz coś nie podając argumentów i śmiesz mi wmawiać że prawię mądrosci,a to że nie ma doświadczenia nie znaczy że nie potrafi myśleć.Niestety twoje posty za wiele nie wnoszą jedynie potrafią obrażać autorów i innych użytkownikow więc ztonuj trochę wypowiedzi i skoro już coś piszesz niech ma to jakiś sens.Dlatego kończę temat bo nie mam ci nic więcej do napisania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi