Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tylko takie foto znalazłem.

Robert myślisz,że tyle oryginałów przetrwało od końca wojny.

To jest oryginalny kawałek fotela.

W te kieszenie wchodziły sprężyny.

• Odpowiedzi 232
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
w/g mnie potwierdza sie ,że zestawowe należy zostawić

I ja tez tak uważam...

Napisano

W Typy Br. i Uzbr. nr 182. pisze że powłoka to dermatoid cokolwiek to znaczy. A fotele już zmienione na oryginalne

Napisano

Z braku czasu niewiele dziś zrobiłem, oprócz rozbiórki foteli tylko stelaż. Chcę wykonać złożony dach ale czy coś z tego bedzie nie wiem nigdy wcześniej takowego nie robiłem. Fotele, rama szyby oraz stelaż na sucho

SAM_0913.jpg

Napisano

Nieźle.Plandeka z chusteczki?

Nie przyklejaj go, bo będziesz miał problem z malowaniem wnętrza.

Napisano

spoko Grzegorz teraz prucz detali juz nic nie przykleję bo nie dał bym rady malować a nad plandeką myśle czy nie lepiej papier do drukarki moczony w rozrzedzonym wikolu

Napisano

Jedziesz daniel widzę ostro A może na dach będzie lepszy papier śniadaniowy moczony w wikolu? Będę zaglądał

Napisano

Na dach najlepsza będzie chusteczka moczona w wikolu ale musisz delikatnie się z tym obchodzić bo rwie się strasznie,a jak nie będzie szło spróbuj foli aluminiowej(tej z czekolady jest mniej rwąca)

Napisano
Jedziesz daniel widzę ostro A może na dach będzie lepszy papier śniadaniowy moczony w wikolu? Będę zaglądał

No tak ty też ze Suczką coś rób bo bym efekt końcowy z chęcią obejrzał

Napisano
Jako ze to moja pierwsza watpie ze wyjdzie od razu więc pewnie wypróbuje wszystkie propozycję, a co myslicie o tym http://www.model-klub.pl/articles.php?article_id=8

Poradnik bardzo pomocny tylko że z kartki nigdy nie robiłem.

Krzysiek kiedy robiłem transparenty do T-62 to właśnie tak i powiem ci że papier świetnie się kształtował i nie rwał jak chusteczka więc może było by lepiej

Napisano

Weż po uwagę ze z tyłu ma być okienko:

99233340718325599008.jpg

stanowi to dodatkową trudność najlepiej jakbyś skleił ten dach na zakładkę poczynając od góry i doklejając boki i tył dachu.

Napisano

Kamilu myślałem o złożeniu jej z trzech części tak jak to jest na rysunkach techn. środek z szybą i dwa boki. chcę sprćbować dociąc wszystko na sucho a potem dopiero moczyć. A nawet jak robił bym z chusteczki , to nie wiem, uważacie że było by łatwiej?

Napisano
Kamilu myślałem o złożeniu jej z trzech części tak jak to jest na rysunkach techn. środek z szybą i dwa boki. chcę sprćbować dociąc wszystko na sucho a potem dopiero moczyć. A nawet jak robił bym z chusteczki , to nie wiem, uważacie że było by łatwiej?

Będzie nieco latwiej ewentualne ślady łączenia fragmentów chusteczki i tak znikną więc śmiało możesz.Moze to widzialeś ale:

http://www.kzclassiccars.com/pictures/Volkswagen-Kubelwagen-3.jpg

Napisano
a co to wnosi do tematu?

Tobie niewiele ale jakbyś nie zauważył masz schemat rozłożnia dachu z możliwością wykonania szablonu ale co tam ty modelarstwo masz w małym palcu.

Napisano

Tyle ze w tym modelu nie masz plandeki w rozłożonej formie a tu masz przynajmniej jakiś zarys,jakbys nie wiedział Daniel robi to po raz pierwszy i wszelka pomoc będzie mu potrzebna a nie tylko gołe słówka.

Napisano

Naprawdę tak masz czy tylko udajesz wszystko się da trzeba wiedzieć jak a nie tylko prawić i nabijać posty.Daniel i tak wykorzysta to co najbardziej mu potrzebne i zrobi jak uważa.Sorry Daniel za ten OT

Napisano

Chętnie zobaczyl bym twój warsztat i zmagania z krytyką której jak zauważyłem nie lubisz,stwierdzasz coś nie podając argumentów i śmiesz mi wmawiać że prawię mądrosci,a to że nie ma doświadczenia nie znaczy że nie potrafi myśleć.Niestety twoje posty za wiele nie wnoszą jedynie potrafią obrażać autorów i innych użytkownikow więc ztonuj trochę wypowiedzi i skoro już coś piszesz niech ma to jakiś sens.Dlatego kończę temat bo nie mam ci nic więcej do napisania.