dranio Napisano 20 Stycznia 2017 Share Napisano 20 Stycznia 2017 Ale ja o JASSM. dranio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 20 Stycznia 2017 Share Napisano 20 Stycznia 2017 skoro można JSOW , i JDAMy to można i AGM-158 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dranio Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Komuś (znaczy technikom) się chciało i podwiesili AGM-158 na właściwym węźle. Pamiętam Su-22 z Powidza z wariantem podwieszeń 6 x Ch-25. :P dranio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Maja 2017 Share Napisano 17 Maja 2017 http://www.defence24.pl/596114,bomby-dla-polskich-f-16-beda-produkowane-w-bydgoszczy Należące do PGZ Zakłady Chemiczne „Nitro-Chem” S.A. we współpracy z firmą RWM Italia z grupy Rheinmetall Defence uruchomią w Polsce produkcję Mk-82 i Mk-84 znajdujących się na uzbrojeniu samolotów F-16 Jastrząb. Bardzo dobry news. A nim się pojawią głosy, że to tylko bomby swobodnie spadające pamiętające Wietnam to trzeba by wziąć pod uwagę, że od czegoś trzeba zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Maja 2017 Share Napisano 17 Maja 2017 Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 4054 po wizycie w spa.http://www.airplane-pictures.net/photo/492767/4054-poland-air-force-lockheed-martin-f-16c-jastrzb/ Zbyt czysty, pobrudziłbyś trochę. I oponki bardziej ugiął. Żartuję oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Listopada 2017 Share Napisano 18 Listopada 2017 Czy ktoś z Was wie jaką czcionką malowano na polskich F-16 numery boczne, które widać na statecznikach? Chcę zrobić maski do takiego numeru ale nie mam pojęcia jaka to czcionka. Chodzi mi o coś takiego jak tutaj (numer 4052): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Listopada 2017 Share Napisano 18 Listopada 2017 Też masz Jastrzębia na warsztacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 Właśnie zaczynam, dostałem nowe zamówienie na naszego F-16 w 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 20 Listopada 2017 Share Napisano 20 Listopada 2017 Doskonałe pytanie! Podpinam się pod nie, bo mam na tapecie powyższą, tygrysią sztukę i potrzebuję wyciąć maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Listopada 2017 Share Napisano 20 Listopada 2017 Te numery są tak proste, że spokojnie je zaprojektujesz na podstawie skanu albo nawet zdjęcia tego arkusza kalkomanii (wiem bo sam to już zrobiłem): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Grudnia 2017 Share Napisano 28 Grudnia 2017 Tak w ogóle to wczoraj stukneło 15 lat od decyzji zakupu F-16. Ciekawy artykuł na to konto: http://www.defence24.pl/719520,15-lat-temu-polska-wybrala-f-16-przyszlosc-jastrzebi-analiza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 http://www.defence24.pl/sowiecka-rakieta-zestrzelila-izraelski-f-16 Izraelski myśliwiec wielozadaniowy F-16, zestrzelony przez syryjską obronę przeciwlotniczą w pierwszej połowie lutego, został trafiony rakietą systemu przeciwlotniczego SA-5 (S-200 Wega). Według informacji strony izraelskiej, załoga popełniła błąd i nie aktywowała systemu przeciwdziałania elektronicznego. Kosztowny błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 A co maja powiedzieć żydzi ? Koledzy z D24 tęż tak łatwo przechodzą nad tym...sednem sprawy jest..nawet jeśli nie włączyli urzadzeń zakłocajacych, to musieli mieć włączony odbiornik RWR. A ten, nawet prosty rozróżnia opromieniowanie wysyłane przez radar wykrywający cele , od radaru podświetlenia celu . To dwa rózne pasma i taktowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Kwietnia 2018 Share Napisano 24 Kwietnia 2018 Czy nasze F-16 mają na wyposażeniu pylony TER lub BRU-57? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 24 Kwietnia 2018 Share Napisano 24 Kwietnia 2018 Oczywiście. Masz tutaj asymetryczną konfigurację z TER na prawym i BRU na lewym węźle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Kwietnia 2018 Share Napisano 24 Kwietnia 2018 Super, myślałem że nie mamy tego, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 25 Kwietnia 2018 Share Napisano 25 Kwietnia 2018 Solo zwróć uwagę, że TER który wkleiłeś jest inny (starszy) niż nasz TER-9 ze zdjęcia w locie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Kwietnia 2018 Share Napisano 25 Kwietnia 2018 Na zdjęciu trudno to rozpoznać, chodziło mi o to czy to ten sam model który produkuje Eduard: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 26 Kwietnia 2018 Share Napisano 26 Kwietnia 2018 Nie, nowsze są takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Kwietnia 2018 Share Napisano 26 Kwietnia 2018 I takie właśnie mamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 27 Kwietnia 2018 Share Napisano 27 Kwietnia 2018 Tak, widać to na zdjęciu w locie. Btw na tym samym zdjęciu są przekłamane kolory. Wykorzystane w tym locie bomby ćwiczebne miały niebieskie korpusy, na tym zdjęciu wyglądają jakby były szare (w tym kolorze US Navy ma bomby bojowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silmeor Napisano 27 Kwietnia 2018 Share Napisano 27 Kwietnia 2018 Solo, na początku eksploatacji naszych "efów" używane były starsze modele TER-9. net sailor, możesz napisac skąsd pochodzi zamieszczona fotka F-16 w locie z taka konfiguracją podwieszeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 27 Kwietnia 2018 Share Napisano 27 Kwietnia 2018 net sailor, możesz napisac skąsd pochodzi zamieszczona fotka F-16 w locie z taka konfiguracją podwieszeń? Może -> http://piotrlysakowski.pl/portfolio/fotografia-lotnicza/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi