Andrzej_LK Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 na warsztacie buduje się czołg samego Bacy. zestaw Revella, znakomicie spasowany i trudny już do dostania, z domieszka blach Edka. co będzie dalej czas pokaże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Niezły detal jak na tak mały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 No i bardzo fajnie, że się za niego zabrałeś. U mnie też leży w szafie i czeka biedactwo na swoją kolej... Z tego co pamiętam to Hela Maczkowa nie miała działa, a jedynie drewnianą atrapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 No i miala mala podkowe na blotniku. Szkoda, ze nie wymieniles oslon reflektorow na ciensze, druciane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Yeah! Kolejny piękny Polak się szykuje! Polka, znaczy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Dawaj dawaj Andrzeju ! Kolejna ślicznota w Twoim wykonaniu się szykuje Powodzenia i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Świetne wykonanie i ta skala . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Witam. Fajnie wychodzi Ci ta mała Helcia Mam dwie drobne uwagi, Helcia nie miała kół jezdnych z otworami w bandażach. I jakoś ta atrapa hamulca wylotowego mi jakoś się nie widzi, taki jakiś za delikatny. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Temat wielce zacny. Wydaje mi si jednak, że dałeś się ponieść emocjom. Jacku zdjęcia ślicznej jakości. Ja dorzucam gorsze lecz z napisem: Te trzymane w łapkach mikrofony po prostu osłabiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Jacku zdjęcia ślicznej jakości. Ja dorzucam gorsze lecz z napisem: Te zdjęcia które wrzuciłem, są z przed inwazji, Twoje jest już po inwazji. Napis HELA pojawił się jakoś zaraz po wylądowaniu w Normandii. Edit. Komplet zdjęć HELI z przed inwazji znajduje się na str www NAC http://www.audiovis.nac.gov.pl/search/cdd1d72c49caff90df1f6cfbdfb2c609:1/ Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Tak jak juz poprzedmik stwierdzil, kola do Centaura (chyba doklejone ringy Eduarda). Ale inna uwaga: Revell jest trudny do kupienia, ale ten sam model (jak i inne revellowskie) mozna nabyc z firmy ACE z Korei (nie mylic z ryskimi). Maja inne opakowanie i kalki. Akurat Cromwell ma polskie. Kupilem 4 sztuki przez ebaya. Z przesylka wyszlo tak samo albo nawet taniej niz w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2012 dziękuję za wszystkie podpowiedzi i sugestie. im dłużej patrzę na lufę Heli tym bardziej wydaje mi się, że jest ona trochę krótsza i grubsza niż prawdziwego działa, bardziej w stylu Centaura. zrobiłem większy "hamulec wylotowy", innych rzeczy już nie dam rady skorygować, podkowa pojawi się na dalszych etapach pracy. powoli pracuję nad figurkami - zamysł jest taki, że strzelcy konni prowadzą jeńca do generała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Spokojnie z jeńca też możesz zrobić generała. W końcu jednego dorwaliśmy Naszym "anglosasom" zmień koniecznie garnki. W tych wyglądają jak banda od Ala Capone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 18 Września 2012 Autor Share Napisano 18 Września 2012 trochę mnie nie było. w tym czasie zmieniłem koncepcję i pomalowałem ludzi, jeszcze trochę trzeba ich będzie dopieścić ale z grubsza są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Jak na tą skalę to są ok, a pomalowane ładnie. Oczywiście jak pisałeś trzeba jeszcze trochę poprawić, ale jak na razie jest ok. Jedynie karabin nie wygląda jak karabin tylko armata, ale to już inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Świetne figurasy! Najbardziej podoba mi się pan generał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 A który to generał bo powiniem być bardziej grubawy. Lee Enfield wygląda jak RPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Malowanie mundurów pierwsza klasa. No i olbrzymi plus za zdjęcia. Skoro figurki tak ładnie prezentują się przy tak niebotycznym powiększeniu, to w rzeczywistości muszą wyglądać rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 29 Września 2012 Autor Share Napisano 29 Września 2012 niestety photobucket się zmienił i nie wiem teraz jak wklejać zdjęcia. jeśli klikniecie tutaj pokażą się nowe zdjęcia Heli. http://s472.beta.photobucket.com/user/aliskujawski/library/Hela%20Cromwell o udało się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Klasa, wygląda jak 1/35. Piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Hela wygląda bardzo apetycznie tylko czemu ,guma na kołach ma otwory ulgowe , a na zdjęciach widac wyraźnie ich brak pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterpanzer Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Bardzo fajnie wykonany model, ale niedostatkiem projektu dedykowanego jest to, że odbiegasz od zdjęć dokumentujących faktyczny wygląd Heli. O kołach już wiesz, wystarczyło pewnie trochę szpachli, a pozostałe elementy do dorobienia to liny holownicze na burcie prawej , kanistry z zapasem paliwa, jakiś bęben z kablem po lewej, lustro mechanika kierowcy na 2 częściowym ramieniu. Najważniejsza przeróbka to strop wieży. W Maczkowym pojeździe na środku była taka kopułka, a ten kwadracik z 4-a śrubami był jako podstawa tej okólnej anteny.Przewymiarowane wydają się także osłony lamp, może samoróbki wyglądały by lepiej. Tak czy inaczej , mimo tych kilku niedostatków ładny model, a co ważniejsze w polskim malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Podkowa będzie ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 30 Września 2012 Autor Share Napisano 30 Września 2012 dziękuję za uwagi. koła już poprawiłem, musze tylko podmalować. liny holownicze dojdą wkrótce, właśnie się robią. o podkowie nie zapomnę. bęben z kablem... dorobię (jak ktoś jest ślepy to tak jest :-(( ) kanistry - proszę o wskazówki gdzie je umieścić, jakoś nie mogę ich dojrzeć na fotkach, może nie wiem, gdzie patrzeć. osłony już raczej takie zostaną. mam też dylemat natury ogólnej - czy wypada bambetlować czołg generalski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Andrzej, wymiatasz. Czołg wygląda jak w 1/35! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi