cloner16 Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Pomaluj aerografem na jakiś rdzawy kolor a potem lakierem do włosów. Następnie jakimś kolorem kamo i zetrzyj wilgotnym pędzlem. Całość polakieruj matem. Olejami i pigmentami stonuj. P.S. Ale najpierw zetrzyj tego TYTANICA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Tył błotników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Sierpnia 2012 Super Moderator Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Witam Za chęci 5 za wykonanie 2 końcówki błotników powinny mieć wytłoczone nity od dołu a nie naklejone śruby . Czyli dałeś lewy na prawy. Dokładniej zwróć uwagę na instrukcję. Ale uszy do góry następna blacha będzie lepsza. A i pamiętaj ze w Aberze zawsze linia gięcia jest do środka. W Eduardzie bywa różnie. Podglądam dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 WitamZa chęci 5 za wykonanie 2 końcówki błotników powinny mieć wytłoczone nity od dołu a nie naklejone śruby . Czyli dałeś lewy na prawy. Dokładniej zwróć uwagę na instrukcję. Ale uszy do góry następna blacha będzie lepsza. A i pamiętaj ze w Aberze zawsze linia gięcia jest do środka. W Eduardzie bywa różnie. Podglądam dalej. Pozdrawiam Zgadza się, linie gięć oraz tłoczone nity idą do wewnątrz tak jak piszesz, i tu właśnie tak jest. Nity na zewnątrz dodane ode mnie zgodnie z oryginałem, tych nitów jednak brak w głównym zestawie Abera, były natomiast przy błotnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Sierpnia 2012 Super Moderator Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Siema no niezupełnie. Te podtrawione otwory powinieneś wytłoczyć od dołu do góry. Wtedy na górnej powierzchni masz imitacje nitu, a nie zrobiłeś tego. Od dołu natomiast masz płaskowniki. I kątownik ( też do wytłoczenia nity) razem imituje to konstrukcję tylnego błotnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Płaskowniki od spodu dojdą w odpowiednim momencie, z tym wytłoczeniem nitów to nie wypowiem się bo w instr. nic o tym nie ma. Co do samych nitów to ich ilość i rozmieszczenie zgadza się ze zdjęciami i rysunkami jakimi dysponuję a trochę tego jest, kwestia czy nit był okrągły czy nie jest do dyskusji ale ja w to nie będę wnikał bo tak jak pisałem z dużej il. foto jakie posiadam, na żadnym nie widać wyraźnie kształtu nitów na ruchomych elementach błotników. Natomiast płyty blachy perf. były na pewno mocowane nitami (lub śrubami) sześciokątnymi. Prawda jest wreszcie taka że samo dociekanie czy nity były takie czy siakie mija się z celem jakim jest dla mnie przyjemność klejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 wszystkie nity miały kuliste główki. jak masz kwity, to parz w nie, a nie w instrukcje montazu. bo juz po raz kolejny uzywasz argumentu, że 'tak było w instrukcji'.no chyba ze pretendujesz o tytułu mistrza bezmyślnego używania waloryzacji., to wszystko ok. ale musze cie zmartwić, masz silnego konkurenta w lotnictwie Chłopie czytaj ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Sierpnia 2012 Super Moderator Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Na instrukcji stoi jak byk ,odnośnik PRS czyli wytłoczyć ni ale skoro uważasz ze różnica miedzy śrubami czy nitami odbiera ci radość sklejania no więcej nie zwracam uwagi. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Taka dziwna moda pokrywanie tłumików futrem.Jeszcze co do koloru wnętrza taka ciekawostka. "Zapomniany Żołnierz" Guy Sajer Wspomnienia żołnierza, który służył w Gross Deutschland. Raz załapał się na stopa Tygrysem, a że załoga była uprzejma zaprosili go do środka. Dokładnie nie zacytuję, ale napisał coś takiego: "wnętrze tego kolosa było czerwono-pomarańczowe. Czy ktoś wie, czy jest dostępny audiobook do pobrania tychże właśnie wspomnień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 czytam ze zrozumieniem, bez obaw. Mam wątpliwości. Co do konkurencji, bez obaw ty jej nie masz, pod względem POLSKIEJ pisowni, i banów na forach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 25 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Wieża na sucho , figurant to pozostałość po zestawie z Afryki, będzie udawał czołgistę z 1 Pz. Dv. Proszę więc o pomoc, oprócz likwidacji czaszek na klapach i przemalowania mundurów na czarno, coś muszę zmienić? Co do włazów to otwarty pozostanie główny, ten z pozorantem i być może boczne wizjery. Jeszcze jedna kwestia, nie mogę się na fotkach dopatrzyć ale ten duży panel od góry wieży, którego na zdjęciach jeszcze brak montowany był na stałe czy na zawiasach, mi wydaje się że jednak nie był na zawiasach ale jak pisałem pewności nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Ale lecisz z tym modelem - chyba skończysz przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Fajnie sie to wszystko zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Dlaczego chcesz likwidować czaszki na klapach? Toż to symbol wojsk pancernych i znajdowały się na wszystkich mundurach pancerniaków przez co często brano ich za essmanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Dlaczego chcesz likwidować czaszki na klapach? Toż to symbol wojsk pancernych i znajdowały się na wszystkich mundurach pancerniaków przez co często brano ich za essmanów. No właśnie z mundurami u mnie dwója z minusem i faktycznie pomyślałem że czachy wek. Jesteś pewien że mają zostać? Pamiętaj że pojazd jest z początku ofensywy na zachód, rok 40, 1 Pz. dv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Tak mają zostać, jak przelecisz zdjęcia z tamtego okresu każdy czarny mundór ma trupią główkę i utrzymywyła się ona do końca wojny. Jeśli chcesz to na pw podeślę kilka zdjęć za jakiś czas bo mi dzieciaki kompa zabierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 http://users.skynet.be/vonweyersberg/Heer_panzer.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Przecież Kamil napisał, że mundur i tak się nie nadaje oprócz spodni, to co wy dyskusje o czaszkach prowadzicie ? Mundur ma być taki jak z linku wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Czyli należy zakupić prawidłowego figuranta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) http://users.skynet.be/vonweyersberg/Heer_panzer.htm Dzięki Piotr, to rozwiązuje wszelkie wątpliwości, albo nowe figurasy albo bez. Co do samego tanka po przejrzeniu moich materiałów okazało się ze, na ruchomych el. błotników są nity okrągłe( możliwe że to zmienię ale nie obiecuję , prawy właz przed wieżą powinien być odrobinę dalej umiejscowiony niż lewy, a Tristar dał równo( tego nie ruszam, trzeba mierzyć siły na zamiary), same włazy odkleiłem gdyż dałem prawy na lewą stronę ( naprawię). Co do nitów i samych blaszek to wielkie dzieki za pomoc koledze Greif, dzięki. Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Okres 1944 - weteran walk w afryce. Chyba mi się skaner sypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Znalazłem coś takiego: Błotniki poprawione, włazy również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Niestety nie mam w tej chwili wielkiego wyboru są jeszcze pancerniacy z Tygrysa ale to Normandia więc chyba odpada, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Niestety nie mam w tej chwili wielkiego wyboru są jeszcze pancerniacy z Tygrysa ale to Normandia więc chyba odpada, Masz wybór - nie musisz w ogóle figurek pakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Nie znam się na figurkach ale pod okres pasują wręcz te: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi