Stojkovic Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Wybacz, ale nie bardzo rozumiem zakup blaszek do tego modelu. Sam mam go w szafie i czeka na premierę na forum, ale zarówno detal jak i zestawowa blaszka w sposób wystarczający pozwalają na budowę cudownego modelu... Lufa metalowa w zestawie jedynie bez hamulca wylotowego toczonego. Oczywiście zrobisz jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Kicia miała być relaksacyjna, ale nie wytrzymałem i oprócz friulek dojdą jeszcze blaszki, lufa itp... Kamil No to czekam na MT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Stary sposób z ruchomym zawieszeniem, ale ładnie to przedstawiłeś. Pokazałem to chyba w 2008, mieliście prawo nie widzieć. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Pokazałem to chyba w 2008, mieliście prawo nie widzieć.Pzdr Chwalipięta!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Pokazałem to chyba w 2008, mieliście prawo nie widzieć.Pzdr Chwalipięta!! Ja bym proponował żebyś Kami w sprawie tego zawieszenia założył osobny temat w "tajnikach modelarstwa", a któryś admin niech to przyklei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Run111 Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Coś dalej w temacie klejenia Panthery się posunęło?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2012 No to po kolei Stojkovic - no wiesz, dobre blaszki nie są złe np. takie, jeszcze ich nie zamówiłem, ale się zastanawiam nad nimi hehe piotrkur - poszło PW Seb - dzięki za opinię wiem, że Ameryki nie odkryłem, ale cieszę się, że komuś to się przyda/ło, a w wolnej chwili - czemu nie - mogę wrzucić to do tajnik modelarstwa, może komuś się jeszcze przyda, tylko wytnę chyba ze zdjęć te ramki Run111 - na razie musiałem zwolnić, bo nie wiem, czy dostanę pewną część korygującą błąd w zestawie no i nie wiem jeszcze co z tymi blachami, a poza tym korzystam ze słoneczka póki można Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 I jak tam Kamil temat stanął w miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 15 Września 2012 Autor Share Napisano 15 Września 2012 Zachciało mi się friulek... wszystkie ogniwka trzeba wiercić, otwory z zębach pozalewane i na deser jeszcze trochę nadlewek co prawda powoli, ale jakoś idzie do przodu Niedługo wrzucę fotki Ale nam się zrobił fajny wysyp panterek na forum Dzięki za pamięć Piotrek Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 Dasz radę, zapomnisz o tym jak się zaczniesz bawić ruchomym zawieszeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 A ponadto nie będą się rozpadać jak plastikowe. Jeżeli tylko mogę to kupuje Friul. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Będzie dobrze, Friule są warte swojej ceny. Na pocieszenie powiem ci, że sam będę przechodził przez warsztat tego modelu i podpatruje pilnie twoje rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Świetny patent z tym zawieszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Witam wszystkich forumowiczów.Tak zgadzam się z kolegą Konradem C.Przy sklejaniu modelu ja też ,,postaram" się zastosować ów patent,extra wychodzi model.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 11 Listopada 2012 Autor Share Napisano 11 Listopada 2012 Witam Strasznie mi głupio, że tyle czasu nic nie wrzucałem, ale niestety czasu jak na lekarstwo Ale sumienie już mnie gryzło, więc mały up'date No i moje pierwsze spawy w karierze, mam nadzieję, że ujdą w tłoku I to by było na tyle... Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Nareszcie . Bardzo ładne spawy. Jak robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 No to jeszcze długa droga przed tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Podoba mnie sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Heheh to samo mam z moją panterką f też zachciało mi się friulek i tak popędziłem gąski z zestawu a fruilek jak nie ma tak nie ma :P a model dalej stoi w miejscu Jak na pierwszy raz to zrobiony po mistrzowsku (spaw)! Milliput ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 12 Listopada 2012 Autor Share Napisano 12 Listopada 2012 Dzięki Panowie No to jeszcze długa droga przed tobą. Oj tam, damy radę To nie wyścigi, ważne żeby klejenie dawało przyjemność A do spawów użyłem dwuskładnikowej szpachli Tamiya Epoxy Putty. Najwięcej zabawy było z przygotowaniem cieniutkich wałeczków, a potem już tylko wyciskanie faktury spawu trochę zmodyfikowaną końcówką igły 0,9mm. Jak nie braknie cierpliwości a ręce się nie trzęsą to nie jest tak trudno Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Jak idą postępy z panterką? Ja właśnie zacząłem składać ten model ;) będę obserwować Twoje postępy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 6 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2012 Dzięki za pamięć i oczywiście zakładaj warsztat koniecznie A u mnie z postępami tradycyjnie, czyli powolutku działam, ale w weekend myślę wrzucę fotki jak tylko zakończę temat przeprowadzki Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2012 Witam Obiecałem fotki, to wrzucam. Niewiele bo niewiele, ale zawsze coś Friulmodel się nie popisał niestety i pomijam już jakość, ale na dodatek ogniwka były w 2 woreczkach, co sugerowałoby, że jeden idzie na jedną stronę, a drugi na drugą, ale jakie było moje zdziwienie, gdy zobaczyłem, że w obu woreczkach są identyczne ogniwka... Czyli albo jedną gąskę trzeba założyć odwrotnie albo "druty" będą po widocznej stronie... Ale za to zawieszenia działa Sorry za marną jakość fotek... Niedługo święta, to może uda się zacząć malować w końcu Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Ciekawa sprawa z tymi gąskami.Super wygląda .Waloryzujesz blachami czy sobie odpuszczasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 U mnie to samo z gąskami. Myślałem że jak 2 woreczki to będą prawe i lewe, a tu kupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi