Konrad C Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 Ta okrągła siatka wygląda na krzywo przyklejoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Października 2012 Autor Share Napisano 17 Października 2012 One nie są przyklejone Konrad.Pierwszy figurant niemal gotowy. Pozostało dokleić mu łapę,któa trzyma się na patafixie. W sobotę mam nadzieję skończyć sklejać e. Wcześniej czeka mnie przeprawa przy figurce. Scena będzie chyba wyglądać tak + po bokach prawdopodobnie 3 figurantów ubezpieczających niszczyciel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 17 Października 2012 Share Napisano 17 Października 2012 Czołgista w hełmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Czołgista w hełmie? Bardzo częsta przypadłość.Szczególnie stosowana przez załogi dział szturmowych. Tym bardziej,że nie byli oni czołgistami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Wiem, że nie byli czołgistami, bo mieli nawet swoje oddzielne sorty mundurowe. Ale z własnego doświadczenia rekonstrukcyjnego wiem, że taka przypadłość jest mało praktyczna. Bo zamiast szybko wyściubić nosa z włazu, to trzeba najpierw odpiąć słuchawki i zdjąć je, potem zdjąć czapkę/furażerkę i założyć hełm. A to zajmuje trochę czasu, bo przecież noszenie hełmu w środku czołgu/działa samobieżnego jest bardzo niewygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Października 2012 Autor Share Napisano 18 Października 2012 Dostał hełm,bo to strzelec km więc chyba,by w rzeczywistości wolał być w hełmie . A gdyby był jakiś problem to może być to ochotnik do obsługi km po tragicznej śmierci poprzednika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Strzelec km-u a to on nie miał być sterowany z wewnątrz pojazdu(chyba że była możliwość normalnego strzelania przez strzelca) jak w Hetzerze i późniejszych Stugach,choć to SF to jednak takie było zalożenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Października 2012 Autor Share Napisano 19 Października 2012 Ciężko było znaleźć jakiekolwiek plany tego modelu. Nie mam pojęcia czy km mógł być obsługiwany przez załogę. Nie doszły liny od Daniela więc czekając na nie kończę figurki i sklejanie e,bo jeszcze trochę zostało przy nim roboty. Pierwszy pozorant gotowy już po kąpieli. Jutro podkład i to co najgorsze - malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 Grzgorzu nie martw się jesteśmy z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 No pozorant prezentuje się świetnie... zresztą jak sam E 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Cieka.. Niemcy...ups przepraszam naziści ( jak to teraz jest trendy pisać)... Kto to byli naziści ???, czy to nie niemcy??? Kto to byli hitlerowcy??, czy to nie niemcy??? Nie ma "trendy", niemcy to niemcy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Jeszcze byli niemcy z ddr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 ...z własnego doświadczenia rekonstrukcyjnego wiem, że taka przypadłość jest mało praktyczna. Bo zamiast szybko wyściubić nosa z włazu(...)noszenie hełmu w środku czołgu/działa samobieżnego jest bardzo niewygodne No proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 1 Listopada 2012 Autor Share Napisano 1 Listopada 2012 Dzięki za dobre słowo i fotkę. Zabieram się powoli za malowanie i składania całości do kupy. Trochę się tego boję ale co tam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Trochę się tego boję ale co tam .Bał to się pewnie Felix jak skakał z parunastu tysięcy metrów, a potem wpadł w niekontrolowane obroty. Będzie dobrze. Maluj, maluj bo na wyniki czekam.A jak tam figuranci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 1 Listopada 2012 Autor Share Napisano 1 Listopada 2012 (edytowane) Dzięki . Figurant ma regularne pobyty w spa. No i jedna strona kół już pomalowana. Zostało koło napędowe ale z nim jest więcej roboty. Czekam na komentarze,bo koła jeszcze nie wklejone i można myć. Trochę za mocny kontrast dałem. Jak uda sie zrobić lepsze woto to zmienię. Edytowane 1 Listopada 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 O jakim myciu ty Grzesiek mówisz? Bo jak dla mnie wygląda to świetne, mega czysto, świetna robota . Czekam na więcej, trzymaj tak dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Dostał hełm,bo to strzelec km więc chyba,by w rzeczywistości wolał być w hełmie ... Hełm jak hełm służy do obrony przed kamieniami i innym g.... lecącym z góry, przed pociskiem karabinowym nie osłoni :-) Model fajny ale zastanawia mnie wielkość kół tego pojazdu oraz ich "cienkość"(znaczy szerokość), czy były by w stanie wytrzymać boczne uderzenie pojazdu np w krawężnik przy skręcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 Dzięki Michał. Rabotnik - nie mam pojęcia - ten pojazd powstał z tego co wiem tylko na papierze . Pomalowałem i zamontowałem drugą stronę. Zastanawiam się tylko teraz czy te kolory nie będą za mocno biły po oczach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 spoko Grzes brudzenie i pył stonują kolory a zresztą może właśnie opuścił podziemną fabrykę w Alpach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 5 Listopada 2012 Autor Share Napisano 5 Listopada 2012 Dzięki za opinię i wytłumaczenie . Udało się zrobić lepsze foto,podwozie gotowe bez kół napinających,bo waham się co do gąsek, dokleiłem kilka drobiazgów,oraz wkleiłem już działo. Został do zrobienia cały tył i kilka drobnych bajerów. A tu to co mnie przeraża - zestawowe gąski. Wolał bym dać ogniwka a nie gumiaki tylko w każdym ogniwku dwa wzorowe wypychacze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 Wypychacze to mały pikuś Grzesiek. Zobacz na te kanały wlewowe.Dawno nie widziałem tak spierniczonych gąsek. Nadają się chyba tylko do kosza.Nie sądziłem,że to taka masakra.Gumiaki już chyba będą o niebo lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 Przymierzam się do zakupu gąsek. Wprawdzie już pytałem o to znajomych ale dla pewności zapytam. Czy te gąski się nadadzą do tego modelu ? Zestawowe gąski mają po 100 na stronę więc ilościowo powinno wystarczyć. Ponoć e10 to ulepszony hetzer i na zdjęciach innych warsztatów widuję friule więc domyślam się,że to te. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 E-10 - powinno trochę pomóc ;-) Trzeba przejechać trochę w dół i tam jest e-10 z założonymi gąskami id Tiger'a II ? I żeby jeszcze namieszać ;-) Sklep dedykowane gąski dla E-10 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi