GrzesiekW Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 Pierwszy temat znam i wiąże się to z wymianą kół,by gąski pasowały. W 2gim to są plastiki trampka czyli to co mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Ja bym nie marudził, tylko wycinał z ramek, szpachlował i zakładał gąski Na tym w końcu polega modelarstwo, żeby coś pilnikiem podziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 Pozostaje pytanie czy to jeszcze modelarstwo czy masochizm . Coś jeszcze zobaczę.Będę się starał jeszcze coś zrobić z tych zestawowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Abo zastosuj mega błocenie ;-P tak by ukryć wypychacze :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Dla mnie Grzesiek zastosowanie friuli to tylko kwestia kasy. Do tej pory sotosowalem po dwa razy winyle, plastikowe ogniwka i friule. Przy friulach w obu przypadkach też miałem trochę roboty - nadlewki i zaślepione otworki do rozwiercenia. Jednak łatwość montażu zarówno samych gąsienic jak i później na modelu przekonuje mnie do nich jako najlepszych dla mnie. Więc dopóki będę miał kasę będę je kupował. A ideologia typu jak się nie naszpachlujesz i nie namęczysz to to nie jest modelarstwo niestety do mnie nie przemawia. Sam wolę modele w których nie trzeba nic poprawiać - choć niewiele takich jest. Decyzja należy do ciebie. Ja bym dawał te z Hetzera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Listopada 2012 Autor Share Napisano 19 Listopada 2012 Przepraszam za tak rzadkie aktualizacje brak czasu oraz czekałem na to cacko Już nie mogę się doczekać malowania. Zostało tylko kilka drobiazgów i można kończyć. Przerobiłem wydechy - nie podobały mi się tamte a dodatkowo były słabo wykonane.Popdatrzyłem to tutaj http://www.pirespreto.com/wp-content/gallery/e10/e10_6.jpg Co do sprawy Friuli. Zamówiłem te co wyżej ale okazało się,ze mają 2 zęby przez co nie pasują do modelu. Sprzedawca zgodził się na wymianę ich na gąski do pz III/IV więc wysłałem dziś te od hetzera i końcem tygodnia powinny dojść prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Listopada 2012 Autor Share Napisano 22 Listopada 2012 Dotarły dziś wymienione w sklepie friule. Zmontowałem jak na razie jedną gąskę.Przepraszam za zdjęcie - strasznie kolory skontrastowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 No i fajnie.Nie trzeba będzie ich skrócić o jedno ogniwko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 I chyba masz je założone na odwrót - tył na przód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Dokładnie, odwróć gąsienice, odejmij jedno ogniwo i będzie tak jak powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 No w koncu wyglada jak "czolg" ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2012 Nareszcie dobrnąłem do malowania.Dorobiłem właz,bo oryginalny zepsułem oraz dorobiłem uchwyty na liny,bo zestawowe liny są do kitu. Położona baza.Na fotkach i w dobrym świetle wygląda to ok ale na żywo wygląda trochę za ciemno więc zastanawiam się czy jeszcze ciut go nie rozjaśnić. Nie jest to wybitne cieniowanie ale jako baza do 3kolorowego kamo i dalszych zabiegów chyba wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Fajny potworek Ciekaw jestem jak zmalujesz kolejne 2 kolory Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2012 Dzięki. Ciekaw jestem jak zmalujesz kolejne 2 kolory Ja też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 I jak się malowało nowym aerkiem Grzesiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 Mam nadzieję, że teraz tempo prac wzrośnie. Maluj zanim ci wena przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2012 Aero świetne - malarz nie . Nie był bym sobą gdyby nie było mycia.Nie wyszły mi plamki maskowane od patafixu więc kombinuję dalej. Albo zostaje jednolity albo jeszcze jakieś kolory dam. Na razie cieniowana baza. Można się śmiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 A tam hihotać. Jak dla mnie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Baza wyszła bardzo fajnie Grzesiek. Jeśli masz problemy z maskowaniem,to może spróbuj takiego malowania jak moje na Leopardzie. Na pewno będzie wyglądać lepiej niż jednokolorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2012 Pchany jak ćma na zatracenie umodziłem takie oto coś Kto pierwszy rzuci kamień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 No i jak dla mnie wyszło to bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 To prawda, teraz braz ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Super Grzeniu . Nie mogę doczekać się brązu. Może skończysz do końca wolnego? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Podoba się Czekam na kolejne fotki Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Na razie jest ok. Może odważysz się na ten brąz? Dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi