Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 207
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Smutna wiadomość Nie znałem człowieka ale jak zobaczyłem zdjęcie na głównej i szczęście w Jego oczach jak trzyma model pomimo choroby, to aż mi łzy stanęły w oczach, serio. Dorosły chłop ze mnie a ruszyło mnie to masakrycznie.

Wyrazy współczucia dla rodziny.

Napisano

[*]

Napisano

Cokolwiek napisać będzie to i tak trywialne.Cokolwiek powiedzieć,będzie to i tak niedopowiedziane.

Warsztatów Wiekuistych w tym lepszym łez padole.

Napisano

[*] Spoczywaj w spokoju

Napisano

Rzadko zaglądałem do działu "pływającego" i nie miałem okazji poznać kolegi Pawlika.

Jednak nawet pobieżne przejżenie jego wpisów wzbudziło we mnie sympatię, sympatię do człowieka pełnego pozytywnej energii i nieprzeciętnej pasji.

Wzbudziło także żal, że... nie bedę miał już okazji czytać kolejnych nietuzinkowych wpisów pozytywnie zakręconego pasjonata

Spoczywaj w pokoju druchu, ... a przygotuj tam jakiś kącik w niebiańskiej modelarni gdy na nas przyjdzie kolej.

[']

Napisano

Może ktoś kto znał go osobiście poprosił by rodzinę o wydanie jego niedokończonych projektów i je dokończył a potem zwrócił rodzinie lub oddał do jakiegoś muzeum aby uczcić jego pamięć?

Napisano
Może ktoś kto znał go osobiście poprosił by rodzinę o wydanie jego niedokończonych projektów i je dokończył a potem zwrócił rodzinie lub oddał do jakiegoś muzeum aby uczcić jego pamięć?

Kiedyś poprosił mnie bym skończył Badena

Jego Schnell jest na wykończeniu u mnie, miał być gotowy na wiosnę by wspólnie popływać

ale uważam że to nie czas na takie prośby !!!!

Napisano

O tym samym myślałem , przede wszystkim o Badenie. Najlepiej ,żeby wziął się za to ktoś kto potrafi i zna się na okrętach(lub kilka poważnych ,żeby nie obciążać jednego), szkoda ,żeby jego dokonania zostały zapomniane. Warto o tym pomyśleć.

Napisano

Pawel juz za zycia przekazal modele do ukonczenia osobom, ktorym ufal. Uszanujcie zatem Jego wole. Poza tym to wdowa po Nim bedzie decydowac, kiedy i z kim zechce rozmawiac na ten temat, i czy w ogole rozstac sie z pracami Pawla. Zostawcie Go w spokoju.

Napisano
Pawel juz za zycia przekazal modele do ukonczenia osobom, ktorym ufal. Uszanujcie zatem Jego wole. Poza tym to wdowa po Nim bedzie decydowac, kiedy i z kim zechce rozmawiac na ten temat, i czy w ogole rozstac sie z pracami Pawla. Zostawcie Go w spokoju.

Bardzo dobry post !!!!!!!!

Napisano

Rozmawiałem z Panią Basią, żoną Pawlika

Schnellboot S-38 zostanie przezemnie skończony, potem opływany tak jak chciał Pawlik tylko w obecności żony.

Następnie wstawiony w gablotę i dostarczony Pani Basi gdzie stanie na półce!!!

Napisano

Tak jak przedmówca pisał, Pawlik wiedział że nie skończy wszystkiego i komu uznał, przekazał modele do zrobienia. Schnellboot, Jagdtiger... Mam nadzieję że żaden "sęp-modelarz" nie będzie tu nic pisał i wstrzyma się ze względu na sytuację :/