Skocz do zawartości

Kanadyjski Churchill Mk. III AFV Club 1/35

Konrad C

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Model prezentuje się świetnie. Znalazłeś świetny kompromis pomiędzy brudzeniem, cieniowaniem a obiciami. Wszystkiego jest tyle ile trzeba, nic dodać, nic ująć. Ocena to tylko i wyłącznie 6 ( w systemie szkolnym ).

Ładny,podoba mi się. Jedno "ale". Wiem że wieża brudzi się wolniej, mniej itp w realu, ale jakoś mi tak nie pasuje tutaj, dziwnie wygląda, moim zdaniem za duży kontrast, stonowałbym tę, tą różnicę troszeczkę. Nie wiem może nie mam racji, to moje zdanie tylko. A model bardzo ładny, gratulacje.

Wiesz Konrad że twoje prace to już jest wyższa półka, szczeglnie jeżeli chodzi o brudzenie i błocenie to już chyba wiele więcej nie można wyciągnąć. Dlatego z wielką przyjemnością oglądam twoje dzieła. Churchill jest super, a szczegółnie jego dolna część. Torszkę tylko (jak już ktoś wpominał) jak dla mnie kontrast pomiędzy wieżą a kadłubem jest za widoczny. Ale to jest odbiór subiektywy. Ponadto małą uwaga dotyczaca lufy, a którą łatwo poprawić - okopć ją troszkę.

P.S. Znowu nie zmęczyłeś kalki na wieży - wygląda jak nówka malowana, he,he

Witam! Mała skrzynka odpowiedzi.

Witam.

Model prezentuje się świetnie. Znalazłeś świetny kompromis pomiędzy brudzeniem, cieniowaniem a obiciami. Wszystkiego jest tyle ile trzeba, nic dodać, nic ująć. Ocena to tylko i wyłącznie 6 ( w systemie szkolnym ).

Ładny,podoba mi się. Jedno "ale". Wiem że wieża brudzi się wolniej, mniej itp w realu, ale jakoś mi tak nie pasuje tutaj, dziwnie wygląda, moim zdaniem za duży kontrast, stonowałbym tę, tą różnicę troszeczkę. Nie wiem może nie mam racji, to moje zdanie tylko. A model bardzo ładny, gratulacje.

śliczny.

Ale ten churchill jest super-fajny!

Super.Gratulacje,fajny brzydal i do tego ciekawy brudzing.Przetarlbym troche szewrony na gaskach ale reszta miod.

Generalnie gąsienice były przecierane ale pigmenty to jakoś zmazały, tak czy siak zostawię gąski w spokoju już. ;)

Wiesz Konrad że twoje prace to już jest wyższa półka, szczeglnie jeżeli chodzi o brudzenie i błocenie to już chyba wiele więcej nie można wyciągnąć. Dlatego z wielką przyjemnością oglądam twoje dzieła. Churchill jest super, a szczegółnie jego dolna część. Torszkę tylko (jak już ktoś wpominał) jak dla mnie kontrast pomiędzy wieżą a kadłubem jest za widoczny. Ale to jest odbiór subiektywy. Ponadto małą uwaga dotyczaca lufy, a którą łatwo poprawić - okopć ją troszkę.

P.S. Znowu nie zmęczyłeś kalki na wieży - wygląda jak nówka malowana, he,he

Lufę okopcę przy okazji malowania jakiegoś modelu.

Nic dodać nic ująć,fantastyczny model prezentuje się extra

fajny

Świetne malowanie i bardzo efektowne brudzenie.

Bardzo mi się podoba.

Elegancko

Witam!

No i PKP, Panie Konradzie!

o co chodzi z tym PKP??

Bardzo ładny, szkoda tylko, że go drastycznie zmatowiłeś

Gratki

Wolę modele matowe- kwestia upodobań.

Wygląda bardzo dobrze. To co bym poprawił to gąski - które są tonalnie bardzo podobne do koloru czołgu, niemal identycznie i nie widać po nich by był to pracujący metal.

było powiedziec bo mam do tego churchila gaski afv

Oj tam, gumiaki też są nie złe. Może innym razem.

Wprowadziłem pewne zmiany dotyczące pigmentów na wieży. Myślę, że wygląda to teraz o wiele lepiej.

dsc01523xg.jpg

dsc01515p.jpg

dsc01520t.jpg