kamil83 Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Witam! Niedawno zacząłem budować nowy model. Jest to Shilka Dragona. Zamierzam stworzyć polską wersję tego pojazdu. Nie ukrywam, że wzoruję się na pojeździe zbudowanym przez Zderzaka. Miała być Biała, ale się poddałem. Za dużo do przerabiania. Chcę zbudować coś prostego, prawie prosto z pudła. Już trochę podłubałem i wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Bardzo dobrze, bardzo dobrze. Tylko na zdjęciach słabo widać - czy lufy są rozwiercone? W oryginale były to armaty 23mm zakończone stożkowymi tłumikami ognia, więc i otwór był sporawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Kolego, Aleś wymodził falstart... Miałem właśnie Shilkę swoją na warsztat wrzucać... Zrobiłoby się wspólny warsztat... Pozostaje kibicować. Szkoda, że nie zainwestowałeś w blaszki Edka i lufy RB... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 23 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2012 Lufy się rozwierci. A nie zainteresowałem się blaszkami i lufami RB, bo nie chciałem dużo wydać na ten model. Skupię się raczej na malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Trochę ubogo w tym zespole luf - bez blaszek można tu dorzucić trochę przewodów, należy też co nieco rozwiercić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Rozwiercanie tych wszystkich luf jest chyba ryzykowne ale pomysł tak jak wyżej z zaślepkami byłby oryginalny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Grudnia 2012 Share Napisano 24 Grudnia 2012 szlifnij też kola jezdne, bo widać łączenie i ślady po gałązkach wypraski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 24 Grudnia 2012 Share Napisano 24 Grudnia 2012 szlifnij też kola jezdne, bo widać łączenie i ślady po gałązkach wypraski Co do śladów po wypraskach, to się zgodzę, warto usunąć... Ale ślady łączenia form bym zostawił. W oryginale widać taki szef na kołach, podobnie jak na kołach np. PT-76. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 24 Grudnia 2012 Share Napisano 24 Grudnia 2012 Z blaszkami, lufami szyłka wygląda o wiele lepiej. Obecnie moja jest na etapie blaszkowania. jakaś mało znana firma wypuściła żywiczne wnętrze do szyłki tylko cena przekracza 40euro za komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Grudnia 2012 Share Napisano 24 Grudnia 2012 Cena to najmniejszy problem. Zestaw o którym wspominasz po prostu nie jest już produkowany stąd ogromne kłopoty w sprowadzeniu/znalezieniu jakiegoś w dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 24 Grudnia 2012 Share Napisano 24 Grudnia 2012 Ale komplet luf z RB model kosztuje zaś 26 zł i jest jak najbardziej dostępny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Podszlifuj miejsca na priorytet drogowy, by koła nie miały kantów Rozwiercanie tych wszystkich luf jest chyba ryzykowne A czemu? Da się w 1:72 to 1:35 tym bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Jak chcesz nawiercić otwory stożkowe to weź igłą do strzykawek ,ładnie wychodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Rozwiercanie tych wszystkich luf jest chyba ryzykowne A czemu? Da się w 1:72 to 1:35 tym bardziej Da to się pewnie da, ale to nie są proste lufy tylko rozchylające się więc może być trudniej a jest tu cztery więc jedna wpadka może zniszczyć całą pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 A nie dałoby się odciąć tych końcówek i zwinąć z czegoś nowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 No i jest warsztat Szyłki, będę śledził przebieg prac . Co do pokrywek działek uważaj, w mojej galerii większość osób miała uwagi aby rozwiercić lufy, ktoś chyba nawet stwierdził, że te pokrywki psują wygląd. Mi nie przeszkadzają, a nawet cieszę się, że model jest bliższy rzeczywistemu pojazdowi. No i miło, że zaglądasz do mojej galerii . Malowanie już ostatecznie ustalone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 26 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2012 Konrad, będą pokrywki. Malowanie takie jak Twoje. Chcę się zrelaksować przy tym modelu. Bardziej się skupiam na moim drugim projekcie. Tutaj będzie całkowity relaks i nie chcę mi się myśleć nad czymś nowym. Po prostu kopiuję pomysły sprawdzone:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 18 Lutego 2013 Autor Share Napisano 18 Lutego 2013 Witam! Model pomalowany kolorami bazowymi. Zdjęcia poniżej. Zapraszam do krytykowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 Rozumiem, że malowałeś pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 18 Lutego 2013 Autor Share Napisano 18 Lutego 2013 Tradycyjnie pędzelkami. Aż tak źle??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 Hej, moim, bardzo skromnym zdaniem, malowanie bardzo dobre, tylko zdjęcia troszkę rozmyte. Mam prośbę, ponieważ niedługo będę malował swój pierwszy od lat model ( także pędzlem ), jakie farbki zostały zastosowane?. Pozdrawiam. Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 19 Lutego 2013 Autor Share Napisano 19 Lutego 2013 Zdjęcia rozmyte, bo robione z ręki, na szybko. Farbki to Humbrol 30, 33, 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 Oki, dzięki za info . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Pomalowany fajnie . Szczerze to na tych zdjęciach wygląda bardziej na 1:72 a nie na 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi