Robert Ostrowski Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 (edytowane) Prosto z pudła bez wnikania ,malowany pactrami,gunze ,vallejo,sidolux,AK ,zapomniałem nakleic kalki pod zagłówkiem tej czerwonej Edytowane 14 Lutego 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 No i gitara gra, wykonanie bardzo mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 Bardzo ładny model Robercie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 Foka z rzędowym silnikiem, to jest to. Robert w Twoim wykonaniu prezentuje się zajebiście. Zdjęcia też na PLUS. Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 Tak jak pisałem samolot jak dla mnie koszmarek. Wykonanie na 5 z plusem. Zwłaszcza spód. Ładnie delikatnie, bardzo mi się podoba. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 Piękna foczka. Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Świetny. Do Olimpu to już chyba nie daleko masz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Na tym typie się nie znam, ale wykonanie Robercie bardzo ładne. Jak to kojot powiedział zaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Robercie... Wyraźnie zawyżasz tu poziom... PIĘKNA DORCIA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Mnie ta interpretacja jakoś nie "leży", nie pasuje do jakiejś tam wyimaginowanej wizji Dory, sorry Robert. I nawet nie potrafię zdefiniować dokładnie dlaczego, bo technicznie wykonanie jest naprawdę bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Foczka jak się patrzy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Gratuluję Robert kolejnego pięknego modelu - co prawda nie moja bajka, aczkolwiek bardzo mi się podoba. OT: co z "szybkim"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Lutego 2013 Autor Share Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) dzięki Pany za dobre i te niedobre słowo Moralezz walcze z ef 13 dzisiaj owiewke przykleiłem myslałem ze mnie ch..j strzeli ,w niedziele wstawie jakies foty a teraz ze spitem walcze połowe juz mam sklejoną Edytowane 15 Lutego 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Rewelacyjny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 O - a czemu zamieniłeś Sokoła na rybki? Dora ŁADNA wizualnie - co do reszty zgadzam się z Bannym, interpretacja nierealistyczna, barok niemal malarski. Ale ponieważ uczciwie piszesz, że realia nie ważą, to pozostaje mi to uszanować. Swoją drogą ciekawe, że nurt "efektu" obejmuje chyba wyłącznie malowanie. Np nie słyszałem, aby ktoś powiedział: "I-16 jest za gruby, lubię smukłe samoloty, toteż trochę go wydłużę i pocienię, będzie zgrabniejszy na półce". A na F-13 też czekam, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkady-72 Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Swoją drogą ciekawe, że nurt "efektu" obejmuje chyba wyłącznie malowanie. Np nie słyszałem, aby ktoś powiedział: "I-16 jest za gruby, lubię smukłe samoloty, toteż trochę go wydłużę i pocienię, będzie zgrabniejszy na półce". Masz zatem szansę aby być prekursorem tego nurtu. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 interpretacja nierealistyczna, barok niemal malarski. Mikołaj, wydaje mi się, że troszkę przesadzasz, albo raczej pomijasz całokształt problemu. Pomalowanie modelu w sposób zgodny z Twoimi preferencjami tak, by wyglądał realistycznie jest moim zdaniem niezwykle trudne i wymaga zastosowania przeszerokiej gamy malarskiego baroku. Inny jest tylko cel zabiegów i sposób ich aplikacji. W efekcie stopień przybliżenia do realizmu osiągnięty niejako przy okazji przez Roberta jest znajdowalny wśród modelarzy kroczących podobną malarską ścieżką i rzadkością wśród modelarzy próbujących iść w tym kierunku co my. Trzeba uczciwie przyznać, że niedoróbki są w tym drugim przypadku co najmniej równoważnym błędem do swobodnych malarskich interpretacji i znów trzeba przyznać, że często są w tym kontekście tendencyjnie pomijane w ocenach. Statystycznie rzecz biorąc, tu na MW jak często można spotkać model samolotu z tej epoki bardziej realistycznie pomalowany niż foka Roberta? Fajerwerki są tu stonowane i moim zdaniem ocena z cytatu jest w kontekście prezentowanych tu prac przesadzona. Zdaję sobie sprawę, że rzecz może iść o specyficzne dla FW cechy. Wtedy moje uwagi mogą mieć znaczenie jedynie ogólne, bo o ewentualnej specyfice wyglądu Focke Wulfa nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Podoba się i to bardzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Świetna praca Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi