Mariusz 72 Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Kleiner Panzerbefehlswagen I Ausf. A, wrzesień 1939 r. Cześć Temat nieco fantastyczny ale sympatyczny. Po ponad 8 latach nierównej walki skończyłem. I już nic nie będę tu poprawiał (choć by się przydało) Miłego oglądania tasiemca. Link do wątku warsztatowego: viewtopic.php?f=87&t=23978 cdn... cdn... cdn... Na koniec cały ten bajzel z góry: end Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Ale jaki END! Szacunek, bo się należy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Masakra. Rozwalił mnie ten przerdzewiały błotnik i w ogóle wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Gratuluję... Piękna scenka i dopracowane szczegóły... Warsztat śledziłem z zapartym tchem... Dwa pytania tylko: Co to za "kupa" przy lornetce leżącej na ziemi? i Czy ten przyklękający przed Polakiem Niemiec coś symbolizuje? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 15 Lutego 2013 Autor Share Napisano 15 Lutego 2013 Ta "kupa" to jakby zwinięty mundur (dość marnej jakości żywica przyznam, przerobiona na polski) Czy symbolizuje? ... może nie idźmy w tym kierunku bo dojdziemy do hołdu pruskiego. Ogladają sobie gadżety i cośtam opowiadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Super, najlepszy ten niemiaszek o pz I oparty, luzak Kolory czołgu świetne, podsumowując jest MOC Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Wspaniała praca. Powalają detale i te wszystkie porozrzucane akcesoria. Wielki pozytyw. :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Praca rewelacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 cóż można napisać... Perfekt w każdej postaci i calu. Na prawdę wielkie gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Ta "kupa" to jakby zwinięty mundur (dość marnej jakości żywica przyznam, przerobiona na polski) Nie o to chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 15 Lutego 2013 Autor Share Napisano 15 Lutego 2013 Ta zielona "kupa"? No to jakby hełm polski. Dość trudno oddać fakturę. Gładkie w każdym razie nie były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 15 Lutego 2013 Autor Share Napisano 15 Lutego 2013 Jak wymyślisz patent na zrobienie ładniejszej faktury to chętnie skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 kazdy element z osobna świetny, ale żeby to wspólgrało ze sobą to trudno powiedzieć. szkoda, bo to troszkę jak sól rozsypana na fajnej ślizgawce Kamil nie wiem ile masz wiosen na karku, ale za moich czasów taki burdel był po każdym ognisku (nie mylić z grilem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Kamilku, dziecię nieszczęsliwe, niedługo przpier..... się, że krzywo rośnie trawa i nie współgra ze scenariuszem, ,,,zal mi ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Przyjemnie się ogląda, dużo fajnych szczegółów. Zastosowałeś efektowne techniki tworzenia śladów eksploatacji, chwała, wyszło świetnie! "ale" -to wrzesień'39 a sprzęt stytłany jak by miał za sobą drogę do Stalingradu. Gratuluję pracy bo na prawdę wysoki poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abuno Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Powiem tak, minęło 12 lat jak zrobiłem swój ostatni model, ostatnio poczułem chęć powrotu do dawnego hobby i w ten sposób trafiłem na forum. To co obejrzałem tu przez ostatnie kilka dni wywołało u mnie wielki szacun do autorów wielu modeli, lecz Twój model rozłożył mnie na łopatki po prostu brak mi słów aby wyrazić mój podziw . Osobiście sklejałem 1/72 i nie znam możliwości 1/35 i nie wiem czy wycisnąłeś z tego wszystko co się da, ale jak dla mnie zrobiłeś to w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 praca twoja podoba mi się niezmiernie, oglądałem z dużą przyjemnością. to dramatyczna historia i dobrze opowiedziana bo nie ma żadnej pewności, co zaraz stanie się z jeńcem... dwa małe szczegóły - pierwszy to polski hełm, który jeszcze można poprawić, faktura jest przeskalowana, drugi to wątpliwość - nie za wcześnie trochę na MP 40? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Coś pięknego. Już w trakcie warsztatu widać było że będzie to model wybitny. Wykończenie w postaci podstawki jest równie dobre co model. Świetny pomysł. Odnośnie interakcji między figurami: chyba można to prosto poprawić. Gdyby klęczący patrzył w twarz jeńcowi dodałoby to dramatyzmu. Tak myślę. Ale bez tego też jest świetnie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Moje gratulacje Mariuszu kawał żmudnej i pięknej pracy nam przedstawiłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Bardzo ładna praca. Piękne i bardzo realistyczne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Jeden z najlepszych modeli jakie ostatnimi czasy pojawiły się na forum. Gratulacje! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Scenka świetna - no oprócz hełmu polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekda Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Pięknie malujesz ryjki . Bardzo ładny kawał pracy. Mój dziadek (jak żył) to opowiadał, że jak poddawali Twierdzę Modlin to żaden nie strugał chojraka tylko stali potulnie i mieli strach w oczach co dalej z nimi zrobią. Ale globalnie fajnie to wygląda tak na amerykańską modłę jeśli chodzi o scenariusz oczywiście bo wykonanie bardzo ale to bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi